BECKER REDT VEGE LIJF DOOR ONTKENNING UITSPRAKEN

0
705

VROOMSHOOP/GEERDIJK/WESTERHAAR – Vanavond voorkwam wethouder Freek Becker een dreigende PvdA-motie van wantrouwen door zijn uitspraken op Delta FM, vorige week gedaan in het politieke radioprogramma Manitobaplein 1, te ontkennen.
Maar het geluidsfragment sprak voor zich. Dat hebben alle luisteraars en kijkers van Delta vlak voor aanvang van de raadsvergadering nog eens in zijn geheel kunnen horen.
In ieder geval nam een groot deel van de gemeenteraad genoegen met de woorden van wethouder Becker. Hart voor Twenterand en Gemeentebelangen Twenterand vonden het optreden van de wethouder inzake de LOG`s niet handig.
GT-fractievoorzitter Albert Engels was, net als de wethouders Becker en Koops van `t Jagt, naar een bijeenkomst geweest van LTO. Engels had de nodige vraagtekens bij de woorden van Koops van `t Jagt. Die noemde geen mogelijke vestiging van vier megavarkensbedrijven, maar zelfs een tiental.
PvdA-er Hans Zebel zei voor de Delta-microfoon dat door het aanvragen van dit zgn. interpellatiedebat wethouder Becker zich nu wel twee keer achter de oren gaat krabben, voordat hij straks in mei met een voorstel komt naar de raad. En daarmee heeft zijn partij toch een doel bereikt. De onrust, zo zei hij, onder de bevolking is nog steeds groot als het gaat om de `varkensflats`. “We houden de boel extra scherp in de gaten.”(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier