Basisscholen ontvangen 7e editie van de Cultuurklapper

0
1814

Enthousiast namen de vertegenwoordigers van 15 basisscholen uit Twenterand afgelopen dinsdag 15 mei de 7e Cultuurklapper voor het basisonderwijs 2018-2019 in ontvangst. “We zijn weer blij verrast met het aanbod dat de lokale en regionale culturele aanbieders via deze weg aanbieden” vertelt één van de aanwezige leerkrachten.

De Cultuurklapper is inmiddels een begrip voor de 21 deelnemende basisscholen in Twenterand. Demissionair wethouder cultuur mevrouw Van Abbema, is blij met dat ook dit schooljaar de gemeente Twenterand en de basisscholen samen hebben uitgesproken dat zij goed cultuuronderwijs belangrijk vinden voor kinderen onder schooltijd en daar een bijdrage aan willen leveren. “Dankzij dit commitment van gemeente en basisscholen, kan gemeente Twenterand aanspraak maken op matchingsgeld van de provincie Overijssel uit de regeling ‘Cultuur aan de Basis’. Met dit samengevoegde budget kunnen de deelnemende basisscholen van Twenterand, kinderen onder schooltijd op een laagdrempelige manier kennis laten maken met verschillende vormen van cultuureducatie.”

Combinatiefunctionaris onderwijs-cultuur Kristina Odenhamn vertelt: “Het is niet alleen leuk dat kinderen in aanraking komen met muziek, erfgoed, dans, literatuur, media, toneel en kunst. Het is ook belangrijk om kinderen te leren hun creativiteit te gebruiken en vormen kennen waarmee ze hun ideeën en gevoelens kunnen uitdrukken. Dat er ook dit jaar weer een prachtig en divers aanbod ligt, waar de scholen met de kinderen mee aan slag kunnen, ben ik heel blij mee en trots op.”

Met korte presentaties en vraaggesprekken maakten dinsdag 15 mei de aanwezige leerkrachten kennis met zes van de aanbieders die in de Cultuurklapper staan. “Goed verzorgd en inspirerend” zei één van de leerkrachten. “En ook mooi om het aanbod van andere aanbieders te leren kennen” vonden meerdere van de aanwezige aanbieders.

Komend schooljaar mogen de leerkrachten voor de leerlingen kiezen uit een divers aanbod uit de disciplines beeldende kunst, taal & literatuur, fotografie, film, muziek en lokaal erfgoed. Ook kunnen scholen via de Cultuurklapper kiezen voor schoolvoorstellingen. De coördinatie en planning ligt in handen van de combinatiefunctionaris onderwijs-cultuur Kristina Odenhamn. Zij is werkzaam bij ZorgSaam Twenterand.

 

Cultuurklapper seizoen 2018-2019 website

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier