Bart Stegeman winnaar Gerrit Slot Memorial

0
1509

gerrit_slot_memorial_2008_095_640x480_480Afgelopen maandag werd in het clubgebouw van damclub Witte van Moort het jaarlijkse Gerrit Slot Memorial gespeeld, genoemd naar één van de oprichters van de club. Er wordt gespeeld volgens een bijzondere formule waarbij de bedenktijd en het puntenaantal toenemen. De laatste partij hebben de spelers een kwartier bedenktijd waarbij de nummer 1 en 2 tegen elkaar spelen enz. Een ander opvallend aspect aan dit toernooi is dat elke deelnemer een prijs wint. Dit was een van de belangrijkste gedachten van Gerrit Slot en is dus terug te vinden in dit toernooi.

Mevr. Veneman (voorheen Slot) deed de openingszet aan het bord van de jeugdige deelnemers Herman Hazelhorst en Maaike Noppers.

In de hoofdklasse was het dit jaar wederom spannend, na de voorrondes stond het deelnemersveld nog dusdanig dicht op elkaar dat er gewonnen moest worden om een prijs te bemachtigen.

Na ooit als eerste de beker in ontvangst te mogen nemen, won Bart Stegeman voor de 2e keer het Gerrit Slot toernooi. In de finale was Bart de gelukkige nadat Herman Hilberink onder druk van de klok in het remise-eindspel nog een blunder beging. Marino Barkel won in de finale van Gil Salome en wist daardoor de 2e plek voor zich op te eisen. Niek Kloppenburg versloeg Gerbrand Hessing en maakte het podium compleet.

In de 1e klasse was Wicher Jansen te sterk in de finale voor Jeroen Schokker, werd Adriaan Noppers 2e door Bert Nieboer te verslaan in de finale, en voormalig winnaar Gerrit Bosch werd 3e door te winnen van Alex Noppers.

In de 2e klasse wist Bennie Lawant voor de 2e keer op rij het toernooi te winnen, Maaike Noppers legde beslag op de 2e plek door knap te winnen van Wil de Boer. 3e in deze klasse werd Herman Hazelhorst

          gerrit_slot_memorial_2008_041_640x480_640 gerrit_slot_memorial_2008_091_640x480_400

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier