Barkel op finalekoers voor NK dammen

0
654

logo-WvM.jpgIn Emmeloord werden afgelopen zaterdag wederom wedstrijden afgewerkt betreffende de kwalificatie wedstrijden voor het NK dammen.

Marino Barkel was ook zaterdag weer goed op dreef. In de ochtendronde versloeg hij zijn naaste concurrent en voormalig club en teamgenoot Niek Kuijvenhoven. In de middagronde moest hij het opnemen tegen een andere concurrent, Wouter Ludwig, die een punt achter hem staat. Na een spannend gevecht, zagen beide spelers uit respect voor elkaar af van verdere winstpogingen, waarna de vrede werd getekend, remise. De andere twee halve finalisten van damclub Witte van Moort in deze poule zijn Gerbrand Hessing en Bert Aalberts.

Introductie scheiding

Hessing was zaterdag niet goed op dreef en verloor beide partijen. In de ochtendronde speelde hij best een goede partij tegen WK-ganger en oud jeugdwereldkampioen Junioren, Wiebe van der Wijk. Hessing trok ten volle strijd en bouwde aan een enorme aanvalsstand die er niet slecht uit zag, maar onder tijdsdruk vond hij niet de beste voortzetting en verloor hij alsnog. De middagronde speelde hij onder zijn kunnen en verloor onnodig van Han Seinhorst.
Bert Aalberts kwam dit weekend door een remise en een overwinning weer op zijn gemiddelde. Eerst remiseerde hij met Han Seinhorst en later won hij van routinier Leo van de laan op regelmatige en verdiende wijze.

 

Marino Barkel staat nu, na er een paar jaren tussenuit te zijn geweest met de halve finales voor het NK, met nog twee ronden te gaan aan kop in zijn groep van 24 deelnemers. Er wordt gespeeld volgens het Zwitsers-systeem, waarbij dus de koplopers elkaar steeds treffen. De eerste drie zich plaatsen voor het Nederlands kampioenschap dat gehouden zal worden van 4 tot en met 14 april 2012 in Heerhugowaard. Zaterdag 18 februari zullen de laatste twee partijen worden afgewerkt. Barkel zal het in de ochtendronde moeten opnemen tegen Michiel Kroesbergen uit Groningen, die evenveel punten heeft, maar een lagere tegenstanders rating. De top vijf van het toernooi na zes ronden is: 1. Barkel, 9 ptn, 2. Kroesbergen, 9 ptn, 3. Scholma, 8 ptn, 4. Ludwig, 8 ptn, 5. Meijer, 8ptn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier