Barkel op finalekoers voor NK dammen

0
776

afbeelding-010-1024x768.jpg

Dammer Marino Barkel maakt na een afwezigheid van zes jaar zijn comeback op het hoogste niveau van het Nederlandse dampodium. Van woensdag 4 tot en met zaterdag 12 april zal hij in Heerhugowaard meestrijden om de Nederlandse damtitel.
Barkel heeft een sponsorovereenkomst gesloten met Meulenan Engineering uit Den Ham, om zich zo optimaal te kunnen voorbereiden op de titelstrijd.

Introductie scheiding

De inmiddels vijfvoudig finalist heeft zijn ambitie uitgesproken om in de top zes te eindigen. Alleen in 2004 deed Barkel het beter met een vijfde plaats. In 1999 en 2002 werd hij zesde en op zijn laatste NK in 2005 eindigde Barkel op een tiende plek.
Aan het begin van het seizoen verbeterde Barkel nog het wereldrecord klok simultaandammen. Hij nam het op tegen 40 spelers en behaalde een score van 71,25%. Ook in de Nationale clubcompetitie was Barkel dit seizoen met vijf overwinningen goed op dreef. In het kwalificatietoernooi voor het NK werd Barkel poulewinnaar voor oud-Nederlands kampioen Auke Scholma uit Baflo en gaf zo reeds zijn visitekaartje af voor de overige NK-finalisten. Met de vorm zit het dus wel goed voor de dammer van Witte van Moort, die zelf verwacht dat hij minimaal in de top tien van het klassement gaat eindigen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier