Barkel komt 5% tekort voor officieus wereldrecord

0
658

In de jacht op het wereldrecord kloksimultaan dammen oefende Marino Barkel afgelopen zaterdag tegen 33 tegenstanders. De tweede oefenseance werd mede mogelijk gemaakt door Dijks Leijssen Advocaten uit Enschede. In mei dit jaar oefende Barkel al tegen 30 tegenstanders en behaalde toen een score van 76,67%.
Barkel had zich voorgenomen om niet te snel van start te gaan, aangezien hij tijdens de vorige oefensessie genoeg tijd over had. De simultaan begon voorspoedig en na zo`n twee uur spelen tekende Barkel voor zijn eerste overwinning, op de talentvolle jeugdspeler Hidde Noppers uit Westerhaar. De drie daarop volgende partijen werden ook in winst omgezet door Barkel. Michel Stempher uit Kampen was de eerste die een puntje van Barkel afsnoepte.

In het vierde speeluur ging het echter volledig mis. Op diverse borden kwam Barkel in tijdnood. Dit resulteerde direct in een kloknederlaag tegen clubgenoot Wil de Boer. In diverse voordelige standen moest Barkel dan ook remises toestaan om nog meer kloknederlagen te voorkomen. In totaal leed Barkel vijf nederlagen, waarvan vier door tijdsoverschrijding. Uiteindelijk kwam Barkel uit op een score van 43 punten uit 33 wedstrijden. Dit komt neer op een percentage van 65,15%. De gemiddelde tegenstanderrating kwam uit op 1067. Om tot een officieuze evenaring van wereldrecord van Kameroenees Ndjofang te komen, had Barkel een score nodig van 70% met een gemiddelde tegenstanderrating van 1020.

De officiële recordpoging zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in maart 2010, het jaar waarin Damclub Witte van Moort haar 50-jarige jubileum zal vieren. Barkel zal het dan opnemen tegen 35 of 36 tegenstanders.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier