AV Twenterand naar ’t Twistveen

0
590

Atletiekvereniging Twenterand moet een plek krijgen op sportpark ‘t Twistveen in Westerhaar. Atletiek is een ‘basissport’ en heeft daarom recht op een eigen accommodatie. Dat vindt het college van B en W. De gemeenteraad debatteert vanavond vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis in Vriezenveen onder meer over dit voorstel.

Door de komst van AV Twenterand naar ‘t Twistveen is het noodzakelijk om kunstgrasvelden aan te leggen voor voetbalvereniging Voorwaarts en korfbalvereniging KDO. Wel wordt het sportterrein straks geprivatiseerd.
(Tubantia)

Introductie scheiding

Door de komst van kunstgras wordt een streep gehaald door de aanleg van extra kleedkamers. Het geld – bijna 115.000 euro – dat al is gereserveerd voor de komst van extra kleedkamers wordt nu gestoken in de realisatie van de kunstgrasvelden. Er wordt verder geld (40.000 euro) gehaald uit het budget voor het Kern Ontwikkelings Plan (KOP) Westerhaar en een éénmalig krediet van bijna 150.000 euro uit de reserve bezuinigingen. Het geld dat nu wordt geinvesteerd, zou volgens het college binnen negen jaar terugverdiend kunnen worden.

Verder wordt voorgesteld om het restant investeringsbedrag van ruim 132.000 euro uit de algemene risico reserve te halen. Daarbij is rekening gehouden met een eigen bijdrage van de betrokkenen verenigingen van bijna 100.000 euro. AV Twenterand, Voorwaarts en SDO moeten een beheerstichting oprichten. De gemeente gaat vervolgens met deze stichting een bruikleenovereenkomst aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier