WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Februari (2018)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4

Weer

Nieuws

Problemen met het gastenboek geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zondag 4 februari 2007

Omdat er problemen zijn om een bericht in het het gastenboek te plaatsen, is deze tijdelijk uitgeschakeld.
Wij stellen alles in het werk dit probleem z.s.m. op te lossen.

Team westerhaardigitaal.nl

105 jarig bestaan Westerhaar-Vriezenveensewijk deel 2 is geplaatst geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 2 februari 2007


Vandaag is er weer een nieuwe video geplaatst in de sectie "video`s" het betreft het het tweede deel van het 105 jarig bestaan van ons mooie dorp

Team WesterhaarDigitaal.nl

deel2_400_01
Damclub Witte van Moort kampioen Provinciale Ereklasse geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 30 januari 2007


Damclub Witte van Moort kampioen Provinciale Ereklasse
30 januari 2007

logo_dammers_sm

In het clubhuis aan de Asterstraat in Westerhaar werd afgelopen maandag de laatste ronde van de provinciale competitie afgewerkt. Medekoploper Maas van’t Hoog uit Hengelo kwam op bezoek voor de titelstrijd.

Al snel werd duidelijk dat de bezoekers weinig in te brengen hadden. Voorzitter Bart Stegeman sloot zijn tegenstander J. Tanke op in een kettingstelling. Hierdoor moest Tanke een schijf prijsgeven en even later ook de partij. Irene stegeman verdubbelde de score door J. Smit combinatief te verslaan. Niek Kloppenburg speelde een goede aanvalspartij tegen M. Sanders en tekende aan voor de 6-0. De enige tegentreffer kwam op naam van E. van Hattem, die Herman Hilberink met een zetje verschalkte. Gerbrand Hessing bracht met een leuke forcing zijn tegenstander A. Nijmeijer in verlegenheid. Nijmeijer gaf een schijf prijs en ging vervolgens in een verloren stand, na 49 zetten door zijn vlag. Marino Barkel won in een spannende partij van O. Mol. Peter Hoopman bracht de eindstand op 11-5, hij kwam niet verder dan remise tegen J. Paalman. WvM is door dit resultaat de eerste kampioen van de Provinciale Ereklasse.
(bron:WvM)

Namens de redactie van Westerhaardigitaal.nl,
van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap.De foto`s in de map ‘Westerhaar Vriezenveensewijk in oude ansichten’ zijn van commentaar voorzien. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zondag 28 januari 2007


De foto`s in de map ‘Westerhaar Vriezenveensewijk in oude ansichten’ zijn van commentaar voorzien.

124_large_1024

Vandaag zijn er foto´s geplaatst . geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zondag 28 januari 2007

Vandaag zijn er foto´s geplaatst in de sectie "foto´s" Een dorp verscheen waar turf verdween.

0_large_768

Herman
Team WesterhaarDigitaal.nl

Gedichten wedstrijd in gemeente Twenterand. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 27 januari 2007


`Als ik 35 ben dan word ik net als mijn vader`

img_7519_medium_400(
foto:Westerhaardigitaal.nl)

In de Vroomshoopse bibliotheek werd bepaald welke leerling van de basisschool in de gemeente de beste dichter was.
Op de foto draagt Erik Nijboer van de Fontein (loc. hoofdweg) zijn gedicht voor.

img_7513_small_400
(foto:Westerhaardigitaal.nl)

img_7524_small_400
Patrick Plattje draagt zijn gedicht voor.
(foto:Westerhaardigitaal.nl)

img_7550_small_400
(foto:Westerhaardigitaal.nl)


Ouder worden, zien alle jongeren niet als positief. Dat bleek gistermiddag in de Vroomshoopse bibliotheek waar veertien leerlingen van de basisscholen in de gemeente hun uitverkoren gedicht mochten voorlezen. De jury mocht er de beste uit kiezen.

VROOMSHOOP Het thema op de nationale dag van de poëzie was `jouw tijd, mijn tijd.` De tijd was daarom ook het onderwerp van alle gedichten die de kinderen uit groep vijf en zes van de basisscholen hadden gemaakt. Gijs, van basisschool De Regenboog, vindt het niet leuk om ouder te worden, bleek uit zijn gedicht. Hij schreef: `Als ik 35 ben dan word ik net als mijn vader. Vervelend en boos.` Britt van de Westerweilandschool maakte een vergelijking tussen haar oma en haarzelf. `Ik heb een mobiel, mijn oma kent dat niet. Ik heb een laptop, mijn oma kent dat niet.` Maar Britt weet dat haar oma ook dingen had die zij zelf niet kent. `Mijn oma had een tol. Ik ken dat niet. Mijn oma had een wasbord, ik ken dat niet. Mijn oma had een leesplankje. Ik ken dat niet.` De belangstelling voor de optredens van de jeugd in het gebouw aan het Vredesplein was groot. Het personeel van de bibliotheek moest vlak voor aanvang van de gedichtenwedstrijd nog extra stoelen aanslepen om iedereen een zitplek te kunnen bieden. De inhoud van de gedichten en het voordragen daarvan werd beoordeeld door een jury. Die werd gevormd door Helene Huizinga van de openbare bibliotheek Twenterand en Piet Vogelaar van de Stichting Twenterand Cultuur. Als winnaar werd uiteindelijk gekozen voor de voordracht van Britt Fraterman die met de vergelijking tussen de tijd waarin haar oma nog een kind was en haar eigen jeugd de jury wist te overtuigen. Op de tweede plaats kwam Amber van de Oranjeschool en de jury koos als derde Jessica van De Fontein.

(bron:Tubantia)

Basisschool Fontein locatie Hoofdweg damkampioen Westerhaar geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 26 januari 2007

25januari 2007

img_0387_medium_400
(foto: archief)


Afgelopen woensdagmiddag werd in het clublokaal van damclub Witte van Moort aan de Asterstraat het damkampioenschap van Westerhaar voor basisscholen gehouden. Na een spannend toernooi, waarbij naast de dammer/sters ook een grote publieke belangstelling aanwezig was, werd de Fontein locatie Hoofdweg-1 ongeslagen kampioen en prolongeerde zo haar titel. Het team bestaande uit Stefan Kroezen, Killian Ekkel, Nick Pol en Charlotte Kuilder won al haar wedstrijden overtuigend en bleef zodoende voor opnieuw een jaar titelhouder. Op de 2e plaats eindigde De Fontein locatie Asterstraat-1 Beide teams plaatsten zich door dit resultaat voor de kwartfinale om het kampioenschap van Overijssel dat op woensdag 21 februari gehouden zal worden bij café Harwig te Den Ham.
Komende woensdag 31 januari organiseert de jeugddamclub Witte van Moort het damkampioenschap dammen voor de basisscholen in Vriezenveen. Plaats van handeling is dan de Rehobothschool aan de Buitenlandweg 1. Ook hier zijn 2 plaatsen voor de kwartfinale van het Overijssels kampioenschap te verdienen.
Eindstand: 1. en kampioen De Fontein locatie Hoofdweg-1 6-12, 2. De Fontein locatie Asterstraat-1 6-9, 3. De Fontein locatie Hoofdweg-2 6-7 en 4. O.B.S. De Blokstoeke-1 6-7.

(bron:Bart Stegeman)

Video 105 jarig bestaan Westerhaar-Vriezenveensewijk online geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 26 januari 2007

Vandaag is er weer een nieuwe video geplaatst in de sectie "video`s" het betreft het het eerste deel, omdat het hier om een behoorlijk lange video gaat hebben we besloten deze in 2 delen te knippen, het 2e deel zal zo snel mogleijk volgen.

Team WesterhaarDigitaal.nl

`Nieuwe`foto`s geplaatst. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 26 januari 2007

Vandaag zijn er weer een aantal foto`s geplaatst in de sectie "foto`s".

 • Het betreft een aantal foto`s van de wandelvierdaagse 12 mei 2005
 • Een aantal luchtfoto`s van Westerhaar-Vriezenveensewijk.
  (met dank aan Harrie Luisman)
 • En als laatste foto`s van de wandelvierdaagse 2006

  Mvrgr.

  Herman
  Team Westerhaardigitaal.nl
Nieuwe fotos van het Kulturhus geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 24 januari 2007

kulturhus_045_640

We hebben nieuwe foto`s ontvangen van het Kulturhus.
Dus als u nieuwsgierig bent geworden hoe het zal worden………
Neem dan snel een kijkje in het fotoalbum .

Met dank aan: Martin Krikken