WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
November (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3

Weer

Nieuws

Wim Hoff 50 jaar!! geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zondag 4 maart 2007

img_7635_640

Vandaag bestaat Wim Hoff 50 jaar!!!

Ook namens het team van Westerhaar Digitaal, van Harte Gefeliciteerd!

Bekernieuws Damclub Witte van Moort geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zondag 4 maart 2007

logo_dammers_sm_131
Afgelopen week werd er enorm gebekerd, zowel voor de landelijk spelende teams alswel de provinciaal spelende teams.
Het 1e team landelijk mocht vorige week vrijdag in de kwartfinale spelen tegen Borne, deze tegenstander met daarin de nieuwe aanwinst voor volgend seizoen, Hin Wong, zijn broertje Yuen Wong, en sterke spelers als Vink en Rosink, was deze keer te sterk voor de selectie van spelers uit ons 1e.
Bart Stegeman verloor aan bord 1 van Vink. Gerbrand, Herman, en Danny konden deze nederlaag niet meer goedmaken en remiseerden alle 3. tegen respectievelijk Hin Wong, Yuen Wong en Nico Rosink.

Het 3e team provinciaal mocht op de maandag naar Hengelo afreizen om tegen hun 2e provinciale team te spelen. Waar ze in de competitie nog wonnen van de provinciale reserves van Hengelo moesten ook zij het hoofd buigen. Alex, Carlein en Jeroen wisten nog wel een punt uit het vuur te slepen, maar de snelle verliespartij van Lars was helaas de doorslaggevende uitslag.

Het 2e team provinciaal wist zich helaas ook niet te plaatsen. Het kampioensteam van Den Ham was met een uitslag van 4-4 te sterk. Omdat ze een klasse lager speelden mag dit team nu proberen de overijsselse beker te winnen. Jan van Nuil verloor van Gerwin Mollink, Adriaan Noppers deed nog wel wat terug door te winnen van Gerben vd Voet, maar Bennie Lawant en Bert Nieboer konden helaas niet nog een overwinning voor het team boeken.

Het laatste team wat in deze week mocht spelen was het 2e team landelijk. Dit team stond voor de zeer moeilijke opdracht om te winnen van Hengelo 1. Dit sterke Ereklasse team trad aan met Odin Mol, Wytse Sytsma, Egbert v Hattem en Gerrit Draaisma.
Na een sterk offer kwam Thomasz Miksa nog 1 een zeer gevaarlijke situatie, maar met behulp van de klok sleepte hij er nog wel een punt uit tegen Mol. Edwin Twiest verschalkte v Hattem door hem de kans te bieden om voordeel te halen, echter Edwin had alles onder controle, en wist met een sterke tegenaanval de winst binnen te halen. Bart Stegeman en Eddie Hilberink speelden allebei een sterke partij maar wisten hun voordeel net niet in winst om te zetten. Maar de 5-3 overwinning was voldoende voor een plek in de halve finale

WWR uitslag voorjaarsvakantie geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zondag 4 maart 2007

Leden van de pony en ruitervereniging WWR uit Westerhaar gingen in de voorjaarsvakantie naar een springconcours in Hellendoorn.
Joanne Zomer met C-pony Daisy behaalde 2x een 1e prijs voor het springen in de klasse L. Door dit goede resultaat mocht Joanne ook uitkomen in de grote finale die 3 maart verreden werd en hier behaalde ze een 1e prijs.
Lieke Hartman ging met haar paard Brandon hier naar toe en behaalde voor het springen in de klasse B een 7e en een 6e prijs. Met haar E-pony Boticario behaalde Lieke een 4e prijs en in de grote finale een 2e prijs.
Ilona Moddejonge met haar paard Urielle behaalde voor het springen in de klasse B een 3e prijs.
Esther Laarman behaalde met D-pony Cazzy een 1e prijs in de grote finale in de klasse B-springen.

Fietsen voor Warchild geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 3 maart 2007

Vandaag wordt er bij Klos Tweewielers, ter gelegenheid van de heropening van haar fietsenzaak gefietst voor Warchild, de gehele opbrengst van deze aktie komt ten goede aan de stichting warchild.

Komt allen even een kijkje nemen, het kan tot vanmiddag 15.00 uur.

Inmiddels kunnen wij u meedelen dat de fietsaktie zeer geslaagd was, onze renners hebben het zonder al te veel problemen 6 uur volgehouden, de totaale opbrengst is € 1188,05 wat zoals gezegd geheel tengoede komt aan War Child.

img_0256_400
warchild_03_400
warchild_02_400
Nieuwe foto`s van het Kulturhus geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 3 maart 2007

We hebben weer nieuwe foto`s ontvangen van het Kulturhus.
Dus als u nieuwsgierig bent geworden hoe het zal worden………
kulturhus_045_640
Neem dan snel een kijkje in het fotoalbum .

Met dank aan: Martin Krikken

Vandaag zijn er weer een aantal foto`s geplaatst. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 2 maart 2007


055_medium_400

Vandaag zijn er weer een aantal foto`s geplaatst.
Het zijn foto`s van de bouw van het veenmuseum Vriezenveenseveld uit 1984.
Met dank aan de Hr. G.Soepenberg

Mvrgr

Herman
Team WesterhaarDigitaal.nl

SDO sleept schoolkorfbal binnen geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 2 maart 2007

korfbalWESTERHAAR - De club reageerde verheugd toen Secretaris Martino Vos begin deze week bericht van de Koninklijke Nederlandse Korfbalbond (KNKV) ontving dat de aanvraag werd gehonoreerd. Want het schoolkorfbal kampioenschap is een groot toernooi in de regio waaraan veel scholen deelnemen. Op zaterdag 9 juni zullen de kampioenen van scholen uit de verschillende Overijsselse woonplaatsen zich op het complex aan de Zwembadweg melden. ,,Hoeveel dat er zijn is op dit moment nog niet te zeggen``, meldt Vos. ,,We schatten het aantal deelnemende teams op vijfentwintig. Maar dat weet je pas zeker als alle toernooien zijn gespeeld.`` De toewijzing van de Overijsselse aan SDO komt op een moment dat de vereniging is genomineerd voor de Rabo sportstimuleringsprijs Twente West. ,,We hebben een project ingediend ter bevordering van het jeugdkorfbal en het korfbal in het algemeen in onze omgeving. We hebben een caravan aangeschaft, die we in de oranje-witte clubkleuren hebben gespoten, waarmee de club komend seizoen door het dorp zal trekken``, meldt Vos. Daarnaast organiseert korfbalvereniging SDO over een tijdje weer een grote korfbalmiddag op haar sportcomplex aan de Zwembadlaan. De club is de laatste jaren snel gegroeid naar zo`n 150 leden. Na het schoolkorfbaltoernooi kan SDO altijd een paar leden bijschrijven. ,,De verwachting is dat we er ook dit keer weer leden aan overhouden. Voor een klein dorp is 150 leden al veel. En de rek is er naar ons idee nog niet uit.`` De Blokstoeke gaat op 9 juni de eer van Westerhaar verdedigen. Winnen ze, dan mogen ze door naar het NK, dat naar verwachting twee weken later wordt gehouden.

Foto Dinand Buisman:
Martino Vos is blij dat het provinciaal kampioenschap bij SDO wordt gehouden
.

Bron:Tubantia

Holthuis al bijna kampioen geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 2 maart 2007

WESTERHAAR - In de regionale RHS-biljartcompetitie won koploper Holthuis A opnieuw. Niets lijkt een kampioenschap in de weg te staan. Nieuwoord won van plaatsgenoot MCC; het team behield de tweede plaats. Maar de achterstand op de koploper bedraagt inmiddels 22 punten. Kremer declasseerde de dames van Veenlust B, terwijl Heujmansbelt A totaal geen problemen kende bij Tonnechie B, dat dit jaar zwaar tegenvalt. In de regionale KOT-biljartcompetitie behaalde koploper De Eendracht B een ruime overwinning op Holthuis C. Titelfavoriet Aahoes behaalde een verrassend grote overwinning op de West A; het team verkleinde de achterstand op de koploper tot 16 punten met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg. Titelverdediger Quick doet pogingen om zich ook nog in de strijd om de titel te mengen. Nu werd WVV A verslagen, maar de achterstand is groot. KOT klom door een overwinning op naar de derde plaats.

WWR succesvol tijdens Lenteconcours geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 2 maart 2007

In manege `t Oale Spoor in Hellendoorn wordt deze week weer gestreden tijdens het jaarlijkse Lenteconcours.De amazones van ruitervereniging WWR waren ook op deze wedstrijd vertegenwoordigd en deden weer goede zaken.
Ilona Moddejonge en haar paard Uriëlle behaalden een 3e plaats. Lieke Hartman met Brandon, die ook uitkwam in het B springen, behaalden een 6e en een 7e plaats.
De ponyruiters lieten ook van zich horen. Esther Laarman met Cazzy reden naar een 7e plek en haar zus Jaline met Passoa behaalden de 6e plaats. Dorien Ekkel met E pony Sirius legden beslag op de 3e plaats, een keurige prestatie want dit is de tweede springwedstrijd van Dorien.
In de klasse L springen kwamen alleen nog de ABC pony`s aan start. Esther Laarman met B pony Maaike nam de 2e prijs mee naar huis en bij de C pony`s was Joanne Zomer met Daisy zelfs twee keer 2e.
Vandaag en morgen wordt er ook nog voor een finale plek gestreden.
De finales worden vanavond en morgen middag afgewerkt.

(bron: WWR)

Vandaag zijn er een aantal foto`s geplaatst. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 2 maart 2007044_medium_400Vandaag zijn er weer een aantal foto`s geplaatst.
Het zijn foto`s van de jeugdvakantiespelen 1982.
Met dank aan de Hr. G.Soepenberg

Mvrgr

Herman
Team WesterhaarDigitaal.nl