WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
November (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3

Weer

Nieuws

Persoonlijke lezing over terreur geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op donderdag 8 maart 2007


WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Harry Nihom, oprichter van de stichting CHAI die zich in Israël inzet voor de slachtoffers van terreur, houdt zaterdag 17 maart een lezing in Ons Domein. Nihom zal er vertellen over de persoonlijke ervaringen die hij in Israël opdeed. ,,De berichtgeving in de Nederlandse media staat vaker dan eens volledig haaks op wat ik in het dagelijkse leven in Israël van dichtbij meemaak.`` De lezing begint om 19.30 uur.
(bron:Tubantia)


Westerhaarder wordt Litouws damkampioen geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 7 maart 2007

logo_dammers_sm_131

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK-
Alexei Domchev, van de damclub Witte van Moort, is afgelopen week Litouws kampioen geworden. Domchev bleef ongeslagen en behaalde dertien punten uit negen partijen.
Hij plaatste zich hiermee voor het zonetoernooi, waar twee plaatsen te verdienen zijn voor het WK.
(bron Tubantia)


Soli Deo Gloria haalt oud papier op geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 7 maart 2007


WESTERHAAR -VRIEZENVEENSEWIJK
De Muziekvereniging Soli Deo Gloria haalt zaterdagochtend oud papier op in Westerhaar (ten noorden van de Leidijk). Inwoners van Westerhaar-Zuid kunnen het papier van vrijdag 12 uur tot zaterdag 12 uur naar de hoek Leidijk-Oranjestraat brengen.


Future sluit jaar af met hardcore-dj Roy geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 7 maart 2007


WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Jongereninloop Future is toe aan zijn afsluitingsactiviteit in De Klaampe. Dat gebeurt vrijdag 16 maart. Daarna gaan de deuren van de oude Klaampe aan de Oranjestraat voorgoed dicht. Maar in mei zal de inloop herrijzen aan de Beeklaan onder de naam Kulturhus De Klaampe. Op verzoek van de jongeren is op deze laatste inloop hardcore- en hardstyle-dj Roy te gast. Geen onbekende in de regio. Hij trad al eens op tijdens Bosshock in Vroomshoop en is gast-dj geweest bij Delta FM in het populaire programma `Mix Down Bass`. Het afsluitingsfeest begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Helemaal hardcore is het overigens niet: de organisatie wil benadrukken dat alcohol en drugs de hele avond verboden zijn.
(bron Tubantia)

Maak spelenderwijs kennis met tennis geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 7 maart 2007


WESTERHAAR -VRIEZENVEENSEWIJK
De tennisvereniging Westerhaar Vriezenveensewijk begint vrijdag met haar jaarlijkse introductie-evenement `Maak kennis met tennis`. Deze sportieve sessie van zes lessen is bedoeld voor alle kinderen van de basisschool, die nog geen balletje kunnen slaan. In totaal kunnen zij zes lessen volgen. Met een racket en ballen zullen spelenderwijs tal van oefeningen worden gedaan, zodat de kinderen kunnen ontdekken of de sport iets voor hen is. De lessen zijn gratis. De eerste les is vrijdag van 18.30 tot 19.30 uur in de Klaampe. Informatie bij Erik Bakhuis: tel. 0546 - 65 96 90 of 06 - 25 25 89 89.

Speciale dienst voor ouderen in Westerhaar geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 6 maart 2007


WESTERHAAR - De commissie bijzondere diensten van de gereformeerde kerk van Westerhaar houdt op zondag een speciale dienst voor ouderen. Voorganger is dominee B. Diemer uit Bruchterveld. Hij zal spreken over het thema `Nooit alleen`. Het Gemeentekoor uit Nijverdal, bestaande uit ruim zestig leden, verleent medewerking. De organist in deze dienst is J. Ebeltjes
(bron:Tubantia)


Diverse jubilea groots gevierd bij Hoff geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 6 maart 2007


Het was afgelopen maandag groot feest bij Hoff Heftrucks, Hydrauliek en Mechanisatie. Naast het feit dat het bedrijf aan de Garstweg te Westerhaar 12,5 jaar bestond was ook de eigenaar Wim Hoff vijftig jaar jong geworden. Reden genoeg voor het personeel en de familie om een groots cadeau te geven in de vorm van ronddraaiende reclameborden met heftruck welke hoog boven het bedrijfsterrein uittorenen.


Hoff Heftrucks, Hydrauliek en Mechanisatie viert jubileum groots!
FOTO: WESTERHAARDIGITAAL.NL

Politie zoekt getuigen overval geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 6 maart 2007

Vriezenveen
Op zondag 4 maart vond er omstreeks 22.30 uur een overval plaats in een woning aan de Rietdijk in Vriezenveen.
Gewapende mannen drongen de woning van een 62-jarige man en een 38-jarige vrouw binnen en dwongen hen goederen af te geven. In het belang van het onderzoek kan de politie geen verdere mededelingen doen over de zaak.
Wel vraagt ze mensen die mogelijk iets gezien hebben of informatie hebben wat kan leiden tot aanhouding van de daders, contact op te nemen met het bureau in Almelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.WVM wint laatste wedstrijd van het seizoen. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op maandag 5 maart 2007

logo_dammers_sm_131

Damclub Witte van Moort walste in de laatste wedstrijd van het seizoen over tegenstander CEMA uit Geleen. Dankzij liefst vijf persoonlijke zeges (van Gil Salomé, Mark Podolski, Auke Scholma, Bruno Fopa en Danny Slotboom) werd een overwinning geboekt van 14-6. WVM eindigde door dit resultaat als vijfde in de eindrangschikking.

Auto te water geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op maandag 5 maart 2007

Westerhaar-Vriezenveensewijk
De politie en brandweer van Twenterand kregen op vrijdag 2 maart omstreeks 19.00 uur, een melding dat er een personenauto in het Geesterense Stroomkanaal gereden was.
Ter plaatse bleek dat een 27-jarige bestuurder uit Vriezenveen had gereden over de Paterswal en een 43-jarige bestuurder uit Aadorp, die voor hem van rechts uit de Sluiskade Noordzijde was gekomen, te laat gezien had. Om een aanrijding te voorkomen is hij naar links uitgeweken en zo het naastgelegen kanaal is ingeschoven. De auto van de 27-jarige raakte hierbij dusdanig beschadigd dat het kenteken deel 1 is ingevorderd. De 27-jarige zelf is met de schrik vrij gekomen. De politie maakt proces-verbaal op.
(bron Politie Twente)