WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Januari (2018)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Weer

Nieuws

Sjoeltoernooi in Kulturhus De Klaampe geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 28 maart 2007

WESTERHAAR - In de grote sportzaal van Kulturhus De Klaampe in Westerhaar wordt vandaag een groot regionaal sjoeltoernooi gehouden. De organisatie is in handen van sjoelvereniging `De Schoevers` dat dit jaar haar 20-jarig jubileum viert. Tussen 13.00 en 18.oo uur zullen ongeveer 150 sjoelers en sjoelsters hun uiterste best doen om de hoogste scores neer te zetten. Naast de organiserende vereniging zullen teams uit Nieuwlande, Dedemsvaart, Hardenberg, De Krim, Ommen, Hoogeveen, Hollandseveld, Kloosterhaar, Gramsbergen, Radewijk, Almelo en Beerzerveld strijden om het clubkampioenschap. De sjoelvereniging uit Westerhaar zal de wisselbeker, die men vorig jaar op overtuigende wijze behaalde met verve proberen te verdedigen maar vooral uit Hardenberg, dat met twee deelnemende teams een geduchte concurrent is. Er wordt niet alleen in teamverband gestreden, maar ook om individuele prijzen. Daarnaast is er ook plaats voor thuissjoelers; mensen die geen lid van een vereniging zijn maar toch graag een potje willen sjoelen. Naast het sportieve gebeuren zal er ook een grote verloting worden gehouden. Info:Sjoeltoernooi, De Klaampe, Oranjestraat 10, Westerhaar.
(Tubantia)

Westerhaardigitaal in de Koerier. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 28 maart 2007
koerier_large_768
Voor een duidelijker artikel,kijk dan even onder media-aandacht.
Aanhouding na diefstal geld bij werkgever geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 28 maart 2007

Westerhaar-Vriezenveense Wijk
De politie hield op woensdag 28 maart om 00.45 uur een 25-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk aan wegens diefstal van geld van zijn werkgever.
Er werd de laatste tijd vaker geld gemist in het bedrijf, waarop de 25-jarige eigenaar van de zaak een camera plaatste. Op beelden van dinsdag 27 maart was te zien hoe de 25-jarige werknemer geld wegnam. Bij de aanhouding had de verdachte een bankbiljet van 50 euro in een van zijn sokken verstopt. De politie nam dit bankbiljet in beslag en sloot de 25-jarige op voor nader verhoor.
(politie Twenterand)

Nieuwe foto`s van het Kulturhus geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 27 maart 2007

Er zijn weer nieuwe foto`s geplaatst van het Kulturhus.kulturhus6_005_640
De eerste gymlessen zijn gegeven en de ondernemersclub van VV Voorwaarts heeft een rondleiding gehad.
De rondleiding werd gegeven door `Twenterander van het Jaar 2004 en commissaris voor het medische deel` dokter Gerald Nillessen.

De Fontein bereidt zich voor op landelijk damkampioenschap. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 27 maart 2007


DEN HAM - Afgelopen week werd in Den Ham de finale om het Overijssels kampioenschap dam­men voor basisscholen gehouden.
Een twaalftal teams had zich via de voorronden geplaatst voor deze finale, waaronder De Fontein loca­tie Hoofdweg uitWesterhaar.Het team behoorde tot de favorie­ten, en maakte die rol meer dan waar. Het team won alle partijen van de tegenstanders, en plaatste zich daarmee overtuigend voor de finale. Daarin moesten Stefan Kroezen, Charlotte Kuilder, Kilian Ekkel en Nick Pol het opnemen te­gen De Dolfijn uit Heino.
Na een bloedstollende partij ein­digde die finale in een stand van 4-4. Een barrage was noodzakelijk. In de vijf minuten die daarvoor stonden liep de spanning hoog op. Vooral bij Charlotte drong de tijd en vlogen de stenen over het bord. Op het nippertje verloor de ploeg van de jonge dammers uit Heino.
Voor het uiteindelijke resultaat is dat niet erg: net als de nummers één mogen de nummers twee deel­nemen aan de landelijke school­damfinale.
De school is meer dan trots op de spelers. ,,Tweede van heel Overijs­sel; daar kunnen we trots op zijn``, staat het in grote letters op de schoolwebsite te lezen.
Dammen is groot op De Fontein. De locatie aan de Hoofdweg, waar­van het winnende team afkomstig is, startte de schoolkampioen­schappen begin van dit jaar met twee teams. De vestiging van de school aan de Asterstraat begon de strijd zelfs met drie teams.
Al in de aanloop naar de regiofina­le bleek het team van Stefan, Char­lotte, Kilian en Nick een goede kans te maken. Tot twee keer toe versloegen de leerlingen hun te­genstanders met ogenschijnlijk ge­mak. Helemaal toevallig is dat niet: de leerlingen krijgen op vrij­dagmiddag damles van twee leden van eredivisieclub Witte van Moort. Die spelers brengen de kin­deren spelkennis en tactiek bij. Me­de daardoor brengen teams uit de gemeente het vaak ver.
Op 12 mei moeten de leerlingen op voor de halve finale. Mochten ze de eindstrijd halen, dan mogen ze op 9 juni een gooi doen naar de titel.
Jong geleerd is oud gedaan. Bij het eerste team van Witte van Moort dammen op dit moment twee spelers die door de vereni­ging zelf zijn opgeleid.
(bron:Tubantia)

Voorjaarsconcert SDG in het nieuwe Kulturhus geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 27 maart 2007

Zaterdag 28 april houdt muziekvereniging SDG Westerhaar-Vriezenveensewijk haar jaarlijkse voorjaarsconcert in het nieuwe Kulturhus de Klaampe.
Na een fantastische jubileumjaar in 2006 wil de vereniging ook dit jaar weer van zich doen laten spreken.Ook dit jaar is er natuurlijk een gevarieerd programma, gebracht door de fanfare onder leiding van Egbert Stroeve en de slagwerkgroep onder leiding van Marcel van Nieuwland.De fanfare heeft dit jaar gekozen voor het thema `Piraten`. Dit thema wordt op verschillende manieren opgevat door de vereniging. Zo wordt er muziek ten gehore gebracht uit de film `Pirates of the Carribean`, maar worden er ook `piratenhits` gespeeld.De slagwerkgroep zal nummers ten gehore brengen met verschillende afrikaanse ritmes, maar ook spelen op olievaten en een steeldrum.De vereniging staat voor een druk muzikaal jaar. Zo zal medewerking verleend worden aan verschillende activiteiten in het dorp, zoals Koninginnedag en de avondvierdaagse, maar ook aan activiteiten buiten het dorp, zoals verschillende concerten.Daarnaast zullen de slagwerkgroep en de fanfare beiden aan het eind van het jaar op concours gaan.

Het opknappen van Westerhaar kost vijftig miljoen euro. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 27 maart 2007WESTERHAAR – De woningstichting Vriezenveen en Westerhaar zal 54 procent van de kosten van de de zogeheten fysieke investeringen voor haar rekening nemen. Dat staat in het ontwerp van het Kern Ontwikkelings Plan (KOP) Wester­haar. De andere 46 procent zal door de gemeente opgebracht moeten worden. Dat hebben die twee instanties met elkaar afge­sproken.Dat de corporatie de grootste inves­teerder zal zijn, is niet vreemd. In Westerhaar is namelijk meer dan de helft van de huishoudens huur­der. Dat percentage van 51 procent ligt ver boven het gemeentelijke ge­middelde. In de gemeente Twente­rand heeft namelijk gemiddeld 37 procent van de bevolking een huurhuis. Provinciaal ligt dat per­centage op 41 procent en landelijk is 46 procent van alle huishoudens huurder.
Volgens de prognose zal het inwo­nertal van Westerhaar tot en met 2010 groeien met 119 personen. Na 2010 zal de groei iets stagneren, volgens de statistici. Volgens die prognose zal er in de periode 2004 - 2015 een bevolkingsgroei zijn van 3.8 procent.
„ De demografische ontwikkelin­gen geven aan dat de vergrijzing in Westerhaar zal doorzetten``, staat in de ontwerpnota. „ De groei heeft uitsluitend plaats in de hoge­re leeftijdsgroepen``, is de conclu­sie.
Vandaar dat de woningstichting Vriezenveen enWesterhaar samen met MeulenbeltZorg nieuwe plan­nen heeft voor seniorenhuisves­ting. Verzorgingshuis `t Haarhuus aan de P. M. Hackstraat zal uitein­delijk worden afgebroken en op de plek waar nu nog gemeenschaps­centrum De Klaampe aan de Oran-j­estraat staat, zullen nieuwe wonin­gen voor senioren worden ge­bouwd. De Klaampe zal worden af­gebroken.
De aanleunwoningen die naast het verzorgingshuis aan de P.M. Hackstraat staan, zullen daar niet verdwijnen. De uiteindelijke ver­huizing van de senioren naar de Oranjestraat gebeurt ook om de ouderen meer in de kern van Westerhaar onder te brengen. „ Meer in het hart van de samenle­ving``, verwoordde directeur P. Zuithof van de woningstichting Vriezenveen en Westerhaar de vi­sie.
Volgens de nota is de jeugd wel sterk aan Westerhaar gebonden. „Maar door de beperkte werkgele­genheid in de directe omgeving trekken jonge gezinnen naar el­ders waar werkgelegenheid is``, wordt geconcludeerd.
„ Jeugd trekt weg uit Westerhaar omdat er te weinig werkgelegen­heid is``, wordt geconcludeerd.
„Maar de sociale binding met het dorp is wel sterk.`
(Tubantia)

Automobilist is behoorlijk onder invloed en mag rijbewijs inleveren geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op maandag 26 maart 2007

Westerhaar
Surveillerende politiemensen viel zondagavond 25 maart om ongeveer 23.55 uur het rijgedrag op van een automobilist op de De Hollandergraven in Westerhaar. De auto werd aan de kant gezet en toen bleek dat de bestuurder, een 46-jarige Almeloër, behoorlijk aan bachus had geofferd. De ademanalyse aan het bureau wees 1.75 promille uit en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
(bron:Tubantia)

WWR uit Westerhaar ging naar de Palthe Ruitertjes in Haarle geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zondag 25 maart 2007
Chenoa ten Wolde jongste lid van de WWR uit Westerhaar ging naar de Palthe Ruitertjes in Haarle voor een Bixie wedstrijd en behaalde een 1e prijs voor het springen in de klasse AA.
Nieuw filmpje geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 23 maart 2007

Er is weer een nieuwe filmpje geplaatst ,deze keer gaat het over Veenderij Bril en Westerhaarders Bertus en Hendrik van `t Ende die turf halen voor turfstrooiselfabriek Trio
Met dank aan de Fam van `t Ende voor het beschikbaar stellen van de film.
veenderij_bril_120
Herman
Team WesterhaarDigitaal