WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
December (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Weer

Nieuws

SDO pakt weer punten na een zwaar zaalseizoen geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zondag 1 april 2007

1_april_400

SDO 1 – Centrum 1 11-4 (3-2)

Afgelopen zaterdag 31 maart speelde SDO 1 weer haar eerste veldwedstrijd van de 2e helft van de veldcompetitie. De potgrondformatie moest het opnemen tegen Centrum uit de Krim. Een lastige tegenstander met een aantal oudere ervaren spelers. SDO liet zich in het begin fase overrompelen door de gasten en keek snel tegen een 0-2 achterstand aan. Beide ploegen hadden deze middag last van de wind die aanmerkelijk aanwezig was. SDO creëerde veel kansen maar kon de korf niet altijd goed vinden. Met 3-2 kon de 1e helft worden afgesloten. Na de rust speelde de ploeg van Enno de Boer defensiever, het goede spel werd beloond met doelpunten. 9-2 was het na 13 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft. Hierna liet SDO de teugels weer vieren. Centrum speelde de 2e helft vooral tegen zich zelf. Met 11-4 op het scorebord werd deze wedstrijd afgefloten.

Doelpuntmakers SDO: Mark Ekkel 6x, Rick Hartman 2x, Anno Sportel 1x, Dineke Schippers 1x en Mirella Jasper 1x.

Aankomende zaterdag 7 april speelt SDO 1 uit tegen Avereest 1 in Dedemsvaart.

Overige uitslagen k.v. SDO Westerhaar:

SDO 1 - Centrum 1 11 - 4
SDO 2 - Devinco 2 7 - 12
SDO 3 - Devinco 4 6 - 7
SDO A1 - Rigtersbleek A3 6 - 7
SDO C1 - Centrum C1 3 - 4
KIOS ’45 D2 - SDO D1 uitgesteld
Amicitia E1 - SDO E1 1 - 7
SDO F1 - Amicitia F1 0 – 5

(bron Remco Bos)

4 WESTERHAARDERS GEWOND BIJ ERNSTIG ONGELUK geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zondag 1 april 2007

ongeval_400

VRIEZENVEEN/WESTERHAAR - Zatermiddag vond omstreeks 17.00 uur een verkeersongeval plaats op de Oosterweilandweg in de bocht ter hoogte van de N36 in Vriezenveen. Hierbij was één auto betrokken, met daarin vier mannelijke inzittenden: een 19-jarige bestuurder en drie bijrijders van 16, 16 en 17 jaar. Allen waren afkomstig uit Westerhaar.De auto kwam uit de richting van Almelo, reed in de bocht rechtdoor van het talud af, over de sloot en kwam tot stilstand op het akkerland. Eén van de bijrijders, een 16-jarige jongeman kwam hierbij in de sloot terecht. De 19-jarige bestuurder en de 17-jarige bijrijder raakten door het ongeval ook buiten de auto en de 16-jarige bijrijder zat bekneld in de auto.Hulpdiensten (brandweer, ambulance en politie) waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. Alle slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De 17-jarige jongeman met een traumahelikopter en de andere drie slachtoffers met een ambulance. De politie doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

`Ik ben trots op Westerhaar` geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 31 maart 2007

WESTERHAAR - De in Westerhaar woonachtige politicus Engels vindt het ergerlijk dat de gemeente nog steeds zo`n negatief beeld schetst van zijn woonplek. "Het is onterecht en ook niet nodig", stelt hij. In het Kern Ontwikkelings Plan (KOP) wordt door de gemeente een somber beeld van Westerhaar geschetst. De problemen zouden daar het allergrootst zijn van alle kernen van de gemeente Twenterand. "Ik snap niet waarom dit beeld steeds door de gemeente wordt geschetst", stelt het getergde raadslid van Gemeentebelangen Twenterand. "Als je het maar vaak genoeg roept, dan bezorg je Westerhaar wel een minderwaardigheidscomplex", stelt hij. "En er zijn juist zoveel pluspunten te noemen", stelt hij. "De saamhorigheid in de samenleving is erg groot. Noaberschap bestaat nog echt in Westerhaar. Ik woon er al veertig jaar en ik ben er trots op een Westerhaarder te zijn. Waarom de gemeente dan steeds met zo`n negatief beeld naar buiten komt is mij een raadsel", zegt de oud-wethouder. Deze week werden de conclusies die de gemeente over Westerhaar heeft opgetekend. De werkloosheid zou er het hoogst zijn in de gemeente Twenterand en de verslavingsproblemen zouden er ook groter zijn dan elders. Ook zou het opleidingsniveau van de bevolking laag zijn. Engels: "Het werkloosheidspercentage ligt er onder de drie procent en dat is lager dan het landelijke gemiddelde." Veel Westerhaarders hebben telefonisch gereageerd bij de krant om te protesteren tegen het negatieve beeld dat is geschetst. Ook mevrouw S. Lamberts vindt dat er een verkeerd beeld van haar woonplek wordt gegeven. "Ik kom eigenlijk uit Vriezenveen maar ik wil nog niet kruipend terug", stelt zij. "Het is een behulpzame samenleving", zegt Engels. "Het zijn harde werkers. Zij schuwen het harde werk niet. En de mensen zeggen waar het op staat. De gemeente moet de positieve kanten van Westerhaar naar voren brengen. Westerhaar heeft ook een bruisend verenigingsleven. Ik zeg niet dat het allemaal lievelingetjes zijn, maar wij lopen echt niet uit de pas." Als raadslid wil Engels het er ook niet bij laten zitten. "Als ik in de raadsvergadering de kans krijg dan zal ik hier aandacht voor vragen en anders zal ik er tijdens de algemene beschouwingen op terug komen." Want Engels vindt dat de gemeente er mee moet ophouden om negatief over `zijn` Westerhaar te doen. "Benader eens het positieve, dan help je de mensen tenminste. Want er zijn veel goede ontwikkelingen. Waarom wordt daar door de gemeente geen aandacht aan besteed?", vraagt Engels zich af. „Het beeld dat de gemeente van Westerhaar schetst is veel te negatief en het is ook nog onterecht”, vindt raadslid en oud-wethouder A. Engels
(bron:Tubantia)

Nieuwe schoolfoto`s geplaatst geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 31 maart 2007

Er zijn weer foto`s geplaatst bij schoolfoto`s
De foto`s van de Bakhuisschool,Marijkeschool en de springplank zijn beschikbaargesteld door juf Anke Schipper
En foto`s van de Blokstoeke.

Groet

Herman
Team WesterhaarDigitaal.nl

Commissaris van de Koningin van de provincie Overijssel in Westerhaar geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 31 maart 2007

WESTERHAAR - Maandagmiddag brengt de Commissaris van de Koningin van de provincie Overijssel, dhr. G. Jansen in samenzijn van zijn echtgenote een ambtsbezoek aan Twenterand. Tijdens het bezoek bespreekt hij met het college van B & W onderwerpen als integriteit, dualisme, veiligheid en actuele politieke ontwikkelingen binnen de gemeente Twenterand. Vervolgens gaat het gezelschap op locatiebezoek in Westerhaar-Vriezenveensewijk. In het kader van het KernOntwikkelingsPlan gaat de rondrit langs de sportvelden en het verzorgingstehuis `t Haarhuus. Daarna is er een bezoek aan het activerings- en dienstencentrum Aksie, opgezet door mensen uit de Wet Werk en Bijstand. Hier vertelt een vertegenwoordiger van Aksie de ervaringen met het project. Het ambtsbezoek wordt in het Kulturhus formeel en informeel afgesloten met gesprekken met inwoners, vertegenwoordigers maatschappelijke instellingen, projectgroep Kulturhus en raadsleden.
(Delta FM)

Nieuwe foto`s geplaatst geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 30 maart 2007
Vandaag zijn de foto`s geplaatst van de Palm Pasen optocht van vanmorgen, onze dank aan Erwin Wessels voor het beschikbaar stellen van de foto`s
Palmpasenoptocht geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 30 maart 2007

img_8428_large_400

De gezamelijke CBS de Fontein groep 0,1,2 zijn vanochtend in optocht van locatie asterstraat naar het Haarhuus gelopen om de bewoners de vrolijk versierde palmpasenstokken te laten zien.
(foto:WesterhaarDigitaal.nl)img_8424_large_400

Gospel duo TEHILLAH geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 30 maart 2007

cd_hoes_large_400

Binnenkort komt de CD uit van Gospel duo TEHILLAH uit Westerhaar en Vriezenveen met de titel: "Ik wil bij u zijn".
Gospel, Duo TEHILLAH werd opgericht in oktober 1996, door Siny zang en Irene zang en piano.
De choreografie betreffende dans en expressie is in handen van Siny Benjamins Schuurman.
De muziek, opname en arangementen zijn in handen van Bert en Irene Mol.
De CD wordt geperst door Duplicase uit Wierden.

Bibliotheek Westerhaar verhuist op alfabet geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op donderdag 29 maart 2007

verhuizers

WESTERHAAR- Het lijkt zo gemakkelijk: verhui­zen op alfabet. Maar de medewerkers van de bi­bliotheek van Westerhaar zijn al dagen bezig om zich te installeren op hun nieuwe stek in het Kul­turhus.
Hoewel vrijwel alle spullen gisteren zijn verhuisd, gaat de bibliotheek deze week niet meer open. Voor de zekerheid hebben we wat extra tijd ingecalculeerd", vertelt een woordvoer­der.Toen de bibliotheek in Rijssen verhuisde, zijn er problemen geweest met het instellen van de uitleencomputer. Dat willen wij voorkomen."
(Tubantia,foto Lars Smook)

Rommelmarkt van het mannenkoor geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op donderdag 29 maart 2007


WESTERHAAR - Het christelijk mannenkoor Westerhaar houdt zaterdag zijn jaarlijkse rommelmarkt.
Omdat het zo vroeg in het jaar is, houdt het koor de markt in de grote schuur van de boerderij van de familie Dekker aan de Hoofdweg 127. De markt is van 9 tot 3 uur.