WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Oktober (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Weer

Nieuws

Bibliotheek Westerhaar verhuist op alfabet geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op donderdag 29 maart 2007

verhuizers

WESTERHAAR- Het lijkt zo gemakkelijk: verhui­zen op alfabet. Maar de medewerkers van de bi­bliotheek van Westerhaar zijn al dagen bezig om zich te installeren op hun nieuwe stek in het Kul­turhus.
Hoewel vrijwel alle spullen gisteren zijn verhuisd, gaat de bibliotheek deze week niet meer open. Voor de zekerheid hebben we wat extra tijd ingecalculeerd", vertelt een woordvoer­der.Toen de bibliotheek in Rijssen verhuisde, zijn er problemen geweest met het instellen van de uitleencomputer. Dat willen wij voorkomen."
(Tubantia,foto Lars Smook)

Rommelmarkt van het mannenkoor geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op donderdag 29 maart 2007


WESTERHAAR - Het christelijk mannenkoor Westerhaar houdt zaterdag zijn jaarlijkse rommelmarkt.
Omdat het zo vroeg in het jaar is, houdt het koor de markt in de grote schuur van de boerderij van de familie Dekker aan de Hoofdweg 127. De markt is van 9 tot 3 uur.

Stelling: problemen Westerhaar alleen verhelpen met financiele injectie gemeente geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op donderdag 29 maart 2007

WESTERHAAR - Te laag opgeleid en meer verslavingsproblematiek. Deze en andere sombere conclusies trekt de gemeente Twenterand in het ontwerp van het Kern Ontwikkelings Plan (KOP) Westerhaar. Verder wordt in de KOP geconcludeerd dat het aantal bijstandsgerechtigden in het dorp hoger is dan elders. Echter, volgens een laatste peiling, is het aantal bijstandsgerechtigden in het dorp teruggelopen met dank aan verschillende gemeentelijke projecten, zoals Aksie en Werken aan Werk. De stelling op het dorpsplein Twenterand www.twenterand.tctubantia.nl van deze week luidt dan ook. De problemen in Westerhaar zijn alleen op te lossen met een forse financiele injectie van de gemeente. Belangstellenden die behoefte hebben hun stem uit te brengen op deze stelling kunnen terecht rechts onderin op de homeside van het dorpsplein. Pleinbezoekers die behoefte hebben hun keuze te motiveren kunnen dit aangeven onder het artikel waar de stelling betrekking op heeft.
(Tubantia)

Tweede team WvM naar bekerfinale geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op donderdag 29 maart 2007

logo_dammers_sm_131Het tweede team van damclub Witte van Moort heeft afgelopen week de finale in het bekertoernooi van de Overijsselse dambond te bereiken door DC Borne na barrage te verslaan. DC Borne had in de kwartfinale voor een grote verrassing gezorgd door het 1e team van WvM uit te schakelen. Ook nu was er veel tegenstand van het team uit Borne In de reguliere wedstrijd won Edwin Twiest van Hin Wong terwijl voorzitter Bart Stegeman verlor van Gerrit Vink. Door de 4-4 eindstand was er een barrage en moest men sneldammen om de winnaar aan te wijzen. Hier was WvM-2 echter heer en meester en door zeges van Edwin Twiest, Eddie Hilberink en Bart Stegeman werd de barrage met 6-2 gewonnen. Door dit resultaat plaatste men zich tevens voor het landelijke bekertoernooi.

De Fontein mist Overijssels titel geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op donderdag 29 maart 2007

Afgelopen week werd in Den Ham de finale om het Overijssels kampioenschap dammen voor basisscholen gehouden. Een twaalftal teams hadden zich via de voorronden geplaatst voor deze finale waaronder De Fontein locatie Hoofdweg uit Westerhaar. De teams waren in 2 groepen verdeeld en De Fontein maakte hierin zijn favorietenrol volledig waar door al haar partijen in winst om te zetten. Hierdoor plaatste men zich overtuigend voor de finale waarin het aan moest treden tegen De Dolfijn 1 uit Heino. Na een spannende partij eindigde de finale in 4-4 waardoor een barrage noodzakelijk werd. Hierin ging het echter mis voor het team uit Westerhaar en men verloor onnodig met 5-3 waardoor de 2e plaats een feit was. Door dit resultaat plaatste men zich voor de halve finales om het kampioenschap van Nederland. Het team van De Fontein bestond uit Charlotte Kuilder, Nick Pol, Stefan Kroezen en Kilian Ekkel.
De eindstand van het Overijssels kampioenschap was als volgt: 1. De Dolfijn-1/ Heino, 2. De Fontein Hoofdweg/Westerhaar, 3. De Mare/Almelo, 4. De Regenboog/Borne, 5. De Dolfijn-2/Heino, 6. De Klepperbelt/Wezep, 7. Klimopschool/Wezep, 8. Sint Bernadetteschool/Raalte, 9. Flevosprong/Dronten, 10. Avercampschool/Kampen, 11. De Smithoek/Den Ham en 12. RK Willibrorddusschool/Vroomshoop.

Halve finale NK dammen voor meisjes geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op donderdag 29 maart 2007

logo_dammers_sm_131WESTERHAAR _ Komende zaterdag 31 maart wordt er in Wageningen gestreden om plaatsen in de finale van het kampioenschap van Nederland dammen voor meisjes voor pupillen. Ook een drietal leden van jeugddamclub Witte van Moort hebben zich voor deze halve finales geplaatst. Er wordt deze dag gestreden in twee groepen waarbij de nummers 1 t/m 6 van elke groep zich plaatst voor de finale welke van 17 t/m 19 mei in Den Bosch zal worden gehouden. In groep 1 zal Carlein Knol haar uiterste best doen om zich bij de eerste 6 te kwalificeren terwijl in groep 2 Maaike Noppers en Charlotte Kuilder dezelfde opdracht hebben. De 12 speelsters plaatsen zich voor de finale naast de regerend kampioene Lotte Aleven uit Huissen en een keuzeplaats die door het jeugdbestuur van de KNDB zal worden ingevuld. Er wordt deze dag gespeeld volgens het Zwitsers systeem over 7 ronden.
Op 19 mei zal tevens de finale van het kampioenschap van Nederland voor welpen gehouden. De finale bestaat uit 16 meisjes waaronder maar liefst 4 leden van jeugddamclub WvM te weten Anne-Lynn Knol, Leonie Wessels, Sharon Lensen en Gisela Noppers.

Diefstal van geld van zijn werkgever. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 28 maart 2007

Westerhaar-Vriezenveense Wijk
De politie hield op woensdag 28 maart om 00.45 uur een 25-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk aan wegens diefstal van geld van zijn werkgever.
Er werd de laatste tijd vaker geld gemist in het bedrijf, waarop de 25-jarige eigenaar van de zaak een camera plaatste. Op beelden van dinsdag 27 maart was te zien hoe de 25-jarige werknemer geld wegnam. Bij de aanhouding had de verdachte een bankbiljet van 50 euro in een van zijn sokken verstopt. De politie nam dit bankbiljet in beslag en sloot de 25-jarige op voor nader verhoor.
(bron tubantia)

Gymnastiekverenigbing DSV uit Westerhaar doet er alles aan om nieuwe leden te werven. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 28 maart 2007

gym

WESTERHAAR-Gymnastiekverenigbing DSV uit Westerhaar doet er alles aan om nieuwe leden te werven. Daarom werd er gistermiddag ook een open huis gehouden op de plek waar de gymnas­tiekvereniging wekelijks oefent. Want met de komst van het Kulturhus is de vereniging er sterk op vooruit gegaan. Het nieuwe gebouw beschikt namelijk over een riante sportzaal. Om te laten zien hoe goed de vereniging nu is gehuisvest, werd er gisteren open huis gehouden in de hoop dat er zich nieuwe leden zullen aandienen
(Tubantia,foto Frank Uijlenbroek )

Meer problemen Westerhaar geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 28 maart 2007

WESTERHAAR - Te laag opgeleid en en meer verslavingsproblematiek. Dat zijn de conclusies van de gemeente die verwoord zijn in het ontwerp van het Kern Ontwikkelings Plan (KOP) Westerhaar. Er wordt een somber beeld geschetst van de Westerhaarse bevolking. "Ook het verschijnsel dat vererving wordt genoemd (gezinnen waarbij zowel de ouder als de kinderen in een uitkeringssituatie zitten, drank- en drugsproblemen over gaan van ouder op kind) wordt in verhouding meer waargenomen dan gemiddeld in de gemeente Twenterand``, staat in het ontwerp. Geconstateerd wordt verder dat er een hoog aantal grote gezinnen is. De gemiddelde grootte van de huishoudens in Westerhaar ligt op 2.8 personen. Het gemeentelijke gemiddelde is 2.5 mensen per huishouden en landelijk is het cijfer 2.3. Volgens de gemeente zijn er in de kern ook meer `multi probleem gezinnen` dan gemiddeld in de gemeente Twenterand. Het aantal bijstandsuitkeringen is in Westerhaar ook hoger dan elders. Gemiddeld heeft landelijk gezien bijna drie procent van de beroepsbevolking een bijstandsuitkering. Dat is in Westerhaar onder jongeren tot 25 jaar oud hoger. In Vriezenveen heeft 1.4 procent van de beroepsbevolking een bijstandsuitkering en in Vroomshoop geldt dat voor 1.8 procent. Den Ham heeft de minste bijstandsuitkeringen. Daar heeft slechts één procent van de beroepsbevolking zo`n uitkering. Volgens een peiling deze maand is het aantal bijstandsuitkeringen in Westerhaar echter wel teruggelopen van 91 naar 61. Volgens de gemeente komt dat door het project `Aksie` en `werken aan werk.` Het aantal bijstandsuitkeringen in de gemeente ligt desalniettemin wel onder het nationale gemiddelde. In de gemeente Twenterand heeft `slechts` 1.7 procent van de beroepsbevolking een bijstandsuitkering. Toch wordt gesteld dat het opleidingsniveau van de burgers lager is in Westerhaar dan elders in de gemeente. "Westerhaar heeft zich ontwikkeld van een veenarbeidersdorp naar een dorp waar veel mensen hun werk gevonden hebben in de bouw, grondwerk en andere vormen van laaggeschoolde arbeid. Duidelijk is dat het opleidingsniveau van de bevolking achterblijft bij het landelijke- en gemiddelde van de gemeente Twenterand``, staat in het ontwerp Volgens de gemeente is het aantal bijstandsuitkeringen in Westerhaar de laatste maanden afgenomen door de projecten `Aksie` en `werken aan werk.
(Tubantia)

Sjoeltoernooi in Kulturhus De Klaampe geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 28 maart 2007

WESTERHAAR - In de grote sportzaal van Kulturhus De Klaampe in Westerhaar wordt vandaag een groot regionaal sjoeltoernooi gehouden. De organisatie is in handen van sjoelvereniging `De Schoevers` dat dit jaar haar 20-jarig jubileum viert. Tussen 13.00 en 18.oo uur zullen ongeveer 150 sjoelers en sjoelsters hun uiterste best doen om de hoogste scores neer te zetten. Naast de organiserende vereniging zullen teams uit Nieuwlande, Dedemsvaart, Hardenberg, De Krim, Ommen, Hoogeveen, Hollandseveld, Kloosterhaar, Gramsbergen, Radewijk, Almelo en Beerzerveld strijden om het clubkampioenschap. De sjoelvereniging uit Westerhaar zal de wisselbeker, die men vorig jaar op overtuigende wijze behaalde met verve proberen te verdedigen maar vooral uit Hardenberg, dat met twee deelnemende teams een geduchte concurrent is. Er wordt niet alleen in teamverband gestreden, maar ook om individuele prijzen. Daarnaast is er ook plaats voor thuissjoelers; mensen die geen lid van een vereniging zijn maar toch graag een potje willen sjoelen. Naast het sportieve gebeuren zal er ook een grote verloting worden gehouden. Info:Sjoeltoernooi, De Klaampe, Oranjestraat 10, Westerhaar.
(Tubantia)