WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
December (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Weer

Nieuws

Er is weer een nieuwe filmpje geplaatst. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 27 april 2007

Er is weer een nieuwe filmpje geplaatst ,deze keer gaat het over het grote oranje feest in 1963.
Het beeld is niet perfect maar we hopen die in de toekomst te kunnen verbeteren.


Herman
Team WesterhaarDigitaal

Schuur bouwen mag aan de Hoofdweg geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 27 april 2007

WESTERHAAR - - Burgemeester en Wethouders willen medewerking verlenen aan het verzoek van de baptistengemeente. Die wil een schuur bouwen aan de Hoofdweg. Het te realiseren gebouw mag een opppervlakte hebben van 75 vierkante meter.
(Tubantia)

Laatste fase van werk aan Stroomkanaal geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op donderdag 26 april 2007


WESTERHAAR - In opdracht van het waterschap Regge en Dinkel is aannemersbedrijf Gerwers uit Tilligte bezig met de laatste fase van het werk aan het Nieuwe Stroomkanaal in Westerhaar. Het gaat om de bouw van een voetgangersbrug die de verbinding zal vormen tussen de straten Stroomkanaal en de Hollandergraven. De brug krijgt dezelfde vormgeving (met bogen) als de brug bij het Kulturhus die vorig jaar al gereedkwam samen met de stuw en de vistrap. Bij de voetgangersbrug in aanbouw wordt aan de westkant van het Stroomkanaal ook nog een parkje aangelegd, terwijl in het kanaal een aantal vlonders komt. De al aangelegde oever met `schanskorven` aan de westkant van het kanaal wordt nog beplant. Het Stroomkanaal is 23 mei nog niet helemaal klaar, maar wordt die dag wel officieel geopend, samen met het Kulturhus.
(Tubantia)

Vergadering van PvdA in Westerhaar geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 25 april 2007

WESTERHAAR - De plaatselijke afdeling van de PvdA houdt vanavond de jaarlijkse algemene ledenvergadering in het nieuwe Kulturhus De Klaampe aan de Beeklaan 1 in Westerhaar. Behalve de huishoudelijke zaken zullen ook aan de orde komen de plaatselijke politiek ( onder meer contact-avonden met actuele onderwerpen), de provinciale politiek (onder meer de samenstelling van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten) en de landelijke politiek. Behalve leden zijn ook andere belangstellenden welkom. De vergadering begint om 20 uur.

Halve finale dammen junioren geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 25 april 2007

WESTERHAAR - In de week van 1 tot en met 5 mei wordt er in het clublokaal van de damclub Witte van Moort in Westerhaar één van de drie halve finales gespeeld om het kampioenschap van Nederland. Het gaat om de halve eindstrijd voor het dammen voor junioren. De ander halve finales worden gespeeld in Wageningen en in Wapenveld. In het clubgebouw aan de Asterstraat zullen in Westerhaar acht deelnemers strijden om de drie finaleplaatsen. In die strijd is één van de deelnemers Niek Kloppenburg. Hij is lid van de plaatselijke damvereniging. Hij behaalde onlangs de Overijsselse titel. Hij doet nu voor de eerste keer in zijn damloopbaan mee in een halve finale voor junioren, in een poging zich te plaatsen voor de finale. Deze wordt eveneens in Westerhaar gehouden. Niek Klopenburg heeft de laatste jaren een grote progressie doorgemaakt. Hij behoort samen met Joel Palmans uit Hoogeveen tot de favorieten voor een plaats in de finale. Het toernooi staat dit jaar onder leiding van arbiter Han Lucassen uit Almelo. Witte van Moort heeft inmiddels een traditie opgebouwd met het organiseren van belangrijke nationale wedstrijden voor jonge dammers. Ook vorig jaar werden de kampioenschappen in het clubgebouw van de Westerhaarse denksportvereniging aan de Asterstraat gehouden.

Muziekvereniging SDG Westerhaar-Vriezenveensewijk haar jaarlijkse voorjaarsconcert geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 24 april 2007

Zaterdag 28 april houdt muziekvereniging SDG Westerhaar-Vriezenveensewijk haar jaarlijkse voorjaarsconcert in het nieuwe Kulturhus de Klaampe.
Na een fantastische jubileumjaar in 2006 wil de vereniging ook dit jaar weer van zich doen laten spreken.Ook dit jaar is er natuurlijk een gevarieerd programma, gebracht door de fanfare onder leiding van Egbert Stroeve en de slagwerkgroep onder leiding van Marcel van Nieuwland.De fanfare heeft dit jaar gekozen voor het thema `Piraten`. Dit thema wordt op verschillende manieren opgevat door de vereniging. Zo wordt er muziek ten gehore gebracht uit de film `Pirates of the Carribean`, maar worden er ook `piratenhits` gespeeld.De slagwerkgroep zal nummers ten gehore brengen met verschillende afrikaanse ritmes, maar ook spelen op olievaten en een steeldrum.De vereniging staat voor een druk muzikaal jaar. Zo zal medewerking verleend worden aan verschillende activiteiten in het dorp, zoals Koninginnedag en de avondvierdaagse, maar ook aan activiteiten buiten het dorp, zoals verschillende concerten.Daarnaast zullen de slagwerkgroep en de fanfare beiden aan het eind van het jaar op concours gaan.

`Nieuwe winkels naar `t hart` geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 24 april 2007

WESTERHAAR - Nieuwe winkels moeten in het economische centrum van Westerhaar komen. Dat stelt het bestuur van Algemeen Zakelijk Belang (AZB) Westerhaar. Die instantie vindt ook dat bestaande ondernemers die hun winkel bijvoorbeeld aan de Sluiskade hebben, niet hoeven te verhuizen. Dat schrijft Zakelijk Belang in een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders. Het is een reactie op het Kern Ontwikkelings Plan (KOP) Westerhaar. Daarin staat dat de winkels geconcentreerd moeten worden rondom het Kervelplein. Voor de ondernemers bij de Sluiskade zou dat volgens Zakelijk Belang niet goed zijn. "Zij worden niet belemmerd in de groei, zoals vermeld in de detailhandelsstructuurvisie", stelt AZB. Die visie staat daarmee haaks op het KOP. "Wij gaan ervan uit dat de definitieve versie van het KOP alsnog wordt aangepast mede om te voorkomen dat er straks twee plannen zijn (detailhandelsvisie en het kernontwikkelingsplan) die over dezelfde lokatie verschillend oordelen", stellen de ondernemers in de brief. Zij vinden het overigens wel een goed plan dat nieuwe winkels in het gebied bij de Kervellaan hun winkel krijgen. Maar de ondernemers willen een aanpassing in het KOP opgenomen zien om winkeliers die al een verkoopplek in de omgeving Sluiskade hebben te beschermen. "Wij vragen Burgemeester en Wethouders om het kernontwikkelingsplan op dat punt aan te passen", is de boodschap. >>Nieuwe ondernemers moeten een plek krijgen in het dorpshart. Maar winkeliers bij de Sluiskade mogen daar wel blijven, vindt Algemeen Zakelijk Belang.
(Tubantia)

Darters Holthuis verliezen maar de kansen op promotie zijn er nog geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 24 april 2007

Holthuis moest afgelopen week op bezoek bij Scream Team uit Enschede. Holthuis stond snel met 3-0 voor; Erik Wendels, Lucas Snippe en Martin Jansen wonnen hun single. Kopman Gerard Ekkel verloor zijn single en de koppelpartijen gingen ook allemaal naar de tegenstanders. De slotronde werd nog wel een prooi voor Holthuis waardoor de einduitslag 5-4 werd in het voordeel van Scream Team. Martin Jansen gooide een 180`er en Lucas Snippe gooide een 15-darter. Holthuis blijft met nog twee ronden te gaan op de tweede plek staan die kans geeft op promotie. In een treffen in de kelder van de eredivisie versloegen de darters van WVV The Prisoners naaste concurrent Memory 6 uit Almelo met 5-4. Allard Smit, Jordy Schipper, Hans Mulder en Harry Drent waren allen goed voor een 180-score. WVV4 speelde tegen Rietvogels 1 uit Almelo. Deze tegenstander staat 14de en laatste in de derde divisie. De uitwedstrijd werd destijds gewonnen met 7-2. De thuiswedstrijd werd eveneens met 7-2 in het voordeel van de Vriezenveners beslist. Demolition Darts-1 verloor met 5-4 van The Daltons uit Almelo. Het tweede team kan zich na de 6-3 overwinning op De Spar Darts 3 uit Harbrinkhoek opmaken voor de playoffs voor promotie naar de derde divisie. Demolition Darts 3 won van De Nachtwacht 2 uit Overdinkel en vergrootte haar voorsprong tot zes punten. Promotie naar de eerste divisie lijkt voor deze debutant een reële zaak. Dartteam blijft op tweede plek in competitie ondanks verlies tegen Scream Team.
(Tubantia)

Na 1 juli kan trouwen in het gemeentehuis niet meer geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 24 april 2007

VRIEZENVEEN - Na 1 juli kan er, door de verbouwing van het gemeentehuis, niet meer worden getrouwd op die plek. Het gebouw aan het Manitobaplein is dan `gesloten voor het huwelijk` en daarom moeten er alternatieve trouwplekken worden aangewezen. De gemeente moet daarvoor steeds officieel een besluit nemen om een alternatieve trouwplek te toetsen aan de voorwaarden. Omdat dit na 1 juli zo veelvuldig zal gebeuren, heeft de gemeente hier een ambtenaar mee belast. Het Historisch Museum Vriezenveen aan het Westeinde lijkt de meest voor de hand liggende alternatieve trouwplek. Vorig jaar hadden daar ook al 25 trouwerijen plaats. Ook heeft de gemeente toen het Middendorpshuis in Den Ham voor één dag als plek voor een huwelijksvoltrekking aangewezen. Ook het Vriezenveense Kachelmuseum werd een dag de plek voor de voltrekking van een huwelijk. Maar vorig jaar zijn er andere adressen als trouwlocatie goedgekeurd. Dat waren een gebouw aan de Oranjestraat in Vroomshoop, de Koolmees in Vriezenveen, de Nieuweweg in Westerhaar, de Vierzonenweg in Vroomshoop, en twee panden aan de Noorderweg in Vroomshoop. "Afspraken met de eigenaar van de lokatie worden door het bruidspaar gemaakt en aan ons meegedeeld zodat de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand door ons ingelicht kan worden waar hij/zij een huwelijk of geregistreerd partnerschap moet voltrekken", stelt de gemeente. >>Historisch Museum in Vriezenveen lijkt volgens de gemeente de meeste populaire alternatieve plek om te trouwen na 1 juli van dit jaar.
(Tubantia)

Server problemen verholpen geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op maandag 23 april 2007

Na een weekend van veel zweten en hard werken is het technische dienst gelukt om alles weer op de rails te krijgen, alles draait nu weer naar behoren, het trage laden of het niet bereikbaar zijn van de pagina moeten tot het verleden behoren. Vanaf heden kunt u dus weer elke dag op de website van en voor Westerhaar-Vriezenveensewijk kijken voor de laatste nieuwtjes en alles er om heen.

Onze excuses voor het ongemak.

Team WesterhaarDigitaal.nl