WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Mei (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Weer

Nieuws

Bekernieuws Damclub WVM geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 23 februari 2007

Afgelopen week was het de beurt aan het 2e en 3e om te bekeren.
Het 2e mocht naar Wapenveld om tegen het sterke 1e team te spelen, aan bord 1 mocht Nico aantreden tegen de sterke Jongerman, Nico had duidelijk moeite met zn tegenstander en mocht zn handen dicht knijpen met remise.
Aan bord 2 mocht Bart spelen tegen de altijd taaie Blok, deze keer echter liep alles zoals gewenst en werd Blok langzamerhand van het bord gedrukt.
Gerwin kwam tegen Lusink een schijf achter in het eindspel maar wist het remise gaatje makkelijk te vinden.
Niek had aan bord 4 tegen Striker een oude bekende tegenover zich zitten, waar het de vorige keer moeizaam ging, had Niek dit keer een redelijk makkelijke overwinning. Eind uitslag 2-6 in het voordeel van het 2e team.
Het 3e team stond voor een schier onmogelijke opgave tegen Almelo 1, dit bekerteam met daarin sterke spelers als Jurg en Kolste was veruit de favoriet in dit duel.
Herman Hazelhorst verloor van Jurg, Lars van Kolste, Alex van Van Hofwegen, en ook teamleidster Annemarie kon niet voorkomen dat de eer gered werd, al had ze wel een schijf kunnen winnen in de opening, ze verloor van Bosch.

Holthuis in race voor promotie eredivisie geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 20 februari 2007
VROOMSHOOP - Het dartteam van Holthuis speelde de afgelopen week een wedstrijd in de eerste divisie tegen DT Internationaal uit Glanerbrug. Om de kansen op promotie naar de eredivisie in stand te houden moest deze wedstrijd gewonnen worden. Na de singles stond het 2-2 omdat Erik Wendels en Martin Jansen hun wedstrijden wisten te winnen. Na de koppelpartijen stond het 5-3 en omdat de laatste ronde ook werd gewonnen, werd de einduitslag een 6-3 overwinning. Hierdoor blijft Holthuis 1 op de tweede plaats staan en blijft het team kansrijk voor promotie naar de eredivisie. Erik Wendels maakte een uitgooi van 124. WvW The Prisoners kwam dit weekeinde in de thuiswedstrijd voor de eredivisie tegen titelverdediger Spankers uit Enschede net tekort. In het Wapen van Vriezenveen werd nipt met 5-4 verloren. Voor The Prisoners liet Jordy Schipper met 113 en 124 twee belangrijke hoge finishes noteren. Allard Smit gooide een 180-er. De afsluitende teamronde werd gewonnen dankzij sterk rekenwerk van Harry Drent. Hierdoor behaalde het team toch belangrijke punten in de strijd om klassebehoud. In de derde divisie verloor het Probouwteam in een marathonwedstrijd met 5-4 tegen `n Tip uit Daarle.
(bron:Tubantia)

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Gijs Nillessen schittert in Leiden geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 20 februari 2007nil1_712_01

nil2_552
(Bron:Typisch Twenterand)

WWR naar Balkbrug geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op maandag 19 februari 2007


Twee leden van de Westerhaarse pony en Ruitervereniging WWR Britt Schoemaker en Jessica Teunis gingen naar Balkbrug voor verschillende wedstrijden.Britt Schoemaker met C-pony Desteny gingen voor een springwedstrijd in de klasse M springen. Britt en Desteny behaalden de 1e prijs en in de finale een 3e plaats. Britt behaalde door haar goede prestaties ook nog de extra prijs voor de beste combinatie van de dag in de klasse M en Z springen.Jessica Teunis met haar paard Indiana Jones ging naar Balkbrug voor een dressuurwedstrijd en behaalde de 3e prijs voor het rijden van de B-dressuur.

Gijs Gefeliciteerd !!!! geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 17 februari 2007

Het Team van Westerhaardigitaal.nl feliciteert Gijs van der Kruk (Secretaris westerhaardigitaal.nl) met zijn 37 ste verjaardag

gijs_400

Gijs, Gefeliciteerd !

Film Wiekse Feesten 2003 geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 16 februari 2007

Vandaag is er een een video geplaatst "Wiekse feesten 2003" deze kunt u vinden in de sectie "video`s" in het linker menu

Veel kijk plezier

Team Westerhaardigitaal.nl
Rene

wiekse_feesten_120


Nieuwe fotos van het Kulturhus geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 16 februari 2007

We hebben weer nieuwe foto`s ontvangen van het Kulturhus.
Dus als u nieuwsgierig bent geworden hoe het zal worden………
kulturhus_045_640
Neem dan snel een kijkje in het fotoalbum .

Met dank aan: Martin Krikken

Voorwaarts kan een flink gat slaan geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 16 februari 2007

headerleft_01


WESTERHAAR - Voorwaarts kan komende weekeinde een belangrijke stap zetten richting kampioenschap in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. De Westerhaarse ploeg gaat op bezoek bij het Enschedese PW, de huidige nummer twee in de competitie.
Koploper Voorwaarts heeft momenteel 32 punten uit twaalf wedstrijden. PW volgt met 28 punten uit elf wedstrijden.
Trainer William Breukers trapt hard op de rem waar het gaat om voorbarige euforie, zelfs als zijn ploeg de topper zou winnen. `Er zijn nog zeven competitieweken te gaan en zeven keer drie punten zijn nog altijd 21 punten", zegt de 53-jarige Hengeloër. "Je moet al die wedstrijden eerst winnen, voordat je de buit binnen hebt. Het is duidelijk dat we voor de titel gaan.
Maar PW, Drienerlo en in mindere mate De Esch zijn nog niet verslagen hoor", stelt hij vast. Breukers kan de degradant niettemin in één seizoen én in zijn eerste jaar als trainer bij de club terugbrengen naar de derde klasse. Om daarna naar de Lutte te vertrekken. Ook zijn vorige clubs Luctor et Emergo en Enter verliet hij met een titel, zij het na twee seizoenen.
Werk is de reden van zijn besluit om naar een zondagclub te verkassen, meldt Breukers, die voor TPG Post werkt. "Zondags ben ik vrij en dat maakt het een stuk gemakkelijker. Maar we waren graag met elkaar doorgegaan." Afgelopen zaterdag won Voorwaarts het inhaalduel tegen Daarlerveen. Ofschoon het op papier een makkelijke tegenstander betrof, had Voorwaarts het moeilijk met de ploeg die achtste staat en nog niet veilig is. "Dat kun je toeschrijven aan de tegenstander, die misschien niet echt motiveert. Tegen PW denk ik niet dat we daar geen last van zullen hebben." `We gaan voor de titel. Maar PW en Drienerlo zijn nog niet verslagen, hoor
(bron:Tubantia)

Dorcas op zoek naar grote winkel geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op donderdag 15 februari 2007


WESTERHAAR - VRIEZENVEENSEWIJK
De Dorcas winkel aan de Hoofdweg 152 heeft een goed jaar achter de rug met een omzet van 20.121 euro. Dit is een stijging van 10 procent in vergelijking met een jaar eerder. Ook de andere zeven winkels van Dorcas in het land behaalden uitstekende resultaten. De totale omzet bedroeg 431.592 euro. De omzet van de winkels bestaan uit opbrengsten uit verkoop plus giften en subsidies. De inkomsten, minus aftrek van belastingen en overige kosten, zijn bestemd voor hulpprojecten van Dorcas in Afrika en Oost Europa. Volgens mevrouw S. Kleinjan van de Westerhaarse vestiging is de omzet ook gestegen omdat er in `haar winkel` veel goedkope spullen verkrijgbaar zijn. ,,Er zijn hier veel mensen met een kleine beurs``, zegt zij. In de winkel worden tweedehands spullen verkocht. ,,Geen groot spul``, zegt zij. Dorcas is niet in staat om die spullen bij de mensen op te halen en de winkel is ook niet groot genoeg. ,,Wij hebben geen plek om bijvoorbeeld een driezitsbank op te slaan``, zegt zij. Daarom wil de hulporganisatie graag een grotere winkel. ,,Voor een betaalbare huurprijs``, zegt Kleinjan. De waren die zij verkoopt omschrijft zij als `koopjes, kleding en kleine meubelen`. Maar eigenlijk zou de hulporganisatie wel meer willen. Dorcas heeft namelijk voldoende vrijwilligers om de winkel dagelijks open te hebben. "Wij hebben 36 vrijwilligers. Eigenlijk zouden wij ook graag een vrachtauto willen hebben waarmee wij de spullen bij de mensen thuis op zouden kunnen halen. Maar eerst hebben wij dan een grotere winkel nodig om alles ook uit te kunnen stallen``, stelt mevrouw Kleinjan. De christelijke hulporganisatie Dorcas runt met behulp van vrijwilligers inmiddels acht officiële winkels in Nederland. Hier worden tweedehands goederen verkocht die niet geschikt zijn voor de hulpverlening in het buitenland, waaronder boeken, spellen, serviesgoed, meubelen, enzovoort. De opbrengst van de winkel in Westerhaar ging het afgelopen jaar naar een sociaal project voor kleding en voedsel in Wit-Rusland. De winkel aan de Hoofdweg 152 is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30 uur, zaterdag is de winkel open van 10 tot 13 uur. >>De omzet van de hulporganisatie in Westerhaar is vorig jaar met 10 procent gestegen. Met 36 vrijwilligers wil Dorcas nog meer activiteiten ontwikkelen. (bron:Tubantia)

Kulturhus Klaampe nu stichting geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op woensdag 14 februari 2007


WESTERHAAR
De eerste gebruikers zullen begin maart hun intrek nemen in het Kulturhus. Maar de officiële opening is later dit jaar gepland. Bestuurlijk staat het inmiddels al wel als een huis. In het gemeentehuis werd gistermiddag onder toezicht van de notaris de oprichtingsakte getekend. En daarmee is de beheerstichting een feit. Als directeur/bestuurder is Dick Netters benoemd. De oud-wethouder in de gemeente Twenterand, en eerder al wethouder in de gemeente Den Ham, is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Een Raad van Commissarissen is verantwoordelijk voor het toezicht en advies. In die Raad is de voorzitter Hans Fokke. Hij wordt bijgestaan door Gerald Nillessen, die verantwoordelijk is voor het medische deel, en door George Langendonk die het maatschappelijke deel vertegenwoordigd. De stichting heeft als doel het beheren en onderhouden van het gebouw. En volgens de notariële akte moeten zij `het onderlinge leefklimaat tussen de gebruikers bevorderen.` Hoewel het Kulturhus nu nog een papieren stuk lijkt, zijn de toekomstige gebruikers al bezig om het nieuwe gebouw in te richten. Pas als dat achter de rug is, zal het gebouw officieel worden geopend. Naar verwachting zal dat pas medio april gebeuren.
(bron:Tubantia)