WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
December (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Weer

Nieuws

Dammers Witte van Moort aan kop in provinciale competitie | geplaatst op dinsdag 7 november 2017
Na drie ronden gespeeld te hebben in de provinciale damcompetitie van Overijssel, staat damclub Witte van Moort samen met de Hammerdammer uit Denk Ham bovenaan met 6 punten.

In de eerste ronde was Witte van Moort in Almelo vele malen sterker dan haar opponent, met 10-2 werden de Almelose dammers verslagen, winstpartijen waren er voor Roelof Schippers, Alex Noppers, Bennie Hessing en Gerbrand Hessing. In de 2e ronde speelde WvM thuis tegen Kijk Uit Balkbrug. Door omstandigheden kwamen beide teams met 5 spelers opdagen in plaats van de benodigde 6 spelers. Er werd wederom gezegevierd, dit maal met 9-3. Overwinningen waren er van Bennie Hessing, Koert Meuleman en Gerbrand Hessing. In de 3e ronde hadden de dammers van WvM het een stuk lastiger. Het Westerhaarse team reisde af naar Hancate voor een treffen met Eelen en Rhaan. Het werd een spannen de avond. Alex Nopppers won snel van Jan Bartels die zijn linker vleugel verwaarloosde. Ook Bennie Hessing zegevierde. Hij speelde tegen Bennie Hendriks, die toch zeker wel een puntje uit het vuur had kunnen slepen!

Lees meer...

BUITENGEWONE WILD AVOND OP BIJ DE JOHANNESHOEVE | geplaatst op dinsdag 7 november 2017

Op vrijdag 10 november a.s. hebben we weer een buitengewone avond! Ditmaal is het thema ‘Wild'.
Het najaar is in volle gang en dat betekend dat het tijd is om wild te eten. Hierbij moet u denken aan ree, wild zwijn, gans en haas. Het vlees wordt in Twente gejaagd en is dus met recht een streekproduct.
Op basis van het beschikbare wild stellen wij een heerlijk menu samen. Het belooft een erg gezellig, knusse en buitengewoon smakelijke avond te worden.

Voor €27,50 krijgt u een geheel verzorgd menu van voorgerecht tot nagerecht. Hierbij zitten geen drankjes inbegrepen.
Ons tijdelijke restaurant zal voor de buitengewone avond gevuld worden op volgorde van reservering.
Reserveren kan via info@dejohanneshoeve.nl of 0546-659115, dan zorgen wij voor een mooie tafelschikking.

Voelt u zich welkom, schuif aan en kom genieten van heerlijk Twents wild!
De Johanneshoeve. Dalweg 39 7676SB Westerhaar.

1e prijs voor slagwerkgroep van SDG Westerhaar | geplaatst op zondag 5 november 2017

slagwerkgroep-sdg-1.jpgZaterdag 4 november heeft de slagwerkgroep van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Westerhaar deel genomen aan het Marching & Music Contest en Showconcours te Schiedam. Zij kwamen hierin uit in de 3e divisie.
De slagwerkgroep heeft hier concerterend het nummer Allegria van Charles van Zanten en marcherend het nummer Caballero van Leon Camp gespeeld.
Het concerterend optreden werd door de jury gewaardeerd met 82.33 punten en het marcherend optreden met 82.00 punten.
Dit puntenaantal leverde de slagwerkers een fraaie 1e prijs op.
Dit resultaat heeft er tevens toe geleid dat men een uitnodiging heeft ontvangen voor het NK Mars op 20 januari in Wijchen.

voohul.jpgAfgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys op het programma. Naast de al weken afwezige Bjorn Wessels ontbrak ook Gert Dogger vanwege een blessure. Hij begon op de bank evenals de weer fitte Coen Sickman die daarvoor een hele wedstrijd in het 2e had gespeeld.

Om half 3 begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Stegeman en na een aftastend begin kwam het eerste wapenfeit van Voorwaarts. Eerst schoot Jordy Harms in vrije positie op de doelman van Hulzen. Even daarna nam hij een voorzet ineens op zijn slof maar de bal vloog ruim over. Hulzense Boys combineerde beter dan de thuisclub en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Na bijna een half uur kregen de gasten de eerste grote mogelijkheid. Een voorzet van links bood de spits een niet te missen kans maar via de goed uitkomende keeper Stuifzandt kon Tom Meier de bal nog net voor de doellijn weghalen. Toch kwam Hulzense Boys op een 0-1 voorsprong. Een afgeslagen bal werd door een middenvelder met links onhoudbaar in de kruising geschoten. Voorwaarts bleef hard werken voor een beter resultaat terwijl de tegenstander gevaarlijk bleef met snelle uitvallen. Op slag van rust werd Bram Visser vrij gespeeld waarbij hij goed zijn lichaam gebruikte. Zijn schot belande echter tegen de buitenkant van de paal waardoor de ruststand op 0-1 bleef staan.

Lees meer...

Mega pietenfestijn in Westerhaar 2017 | geplaatst op zondag 5 november 2017

pieten-festijn-2017-poster-small.jpg

Simplonia speelt weer voor u de komende weekenden | geplaatst op zondag 5 november 2017

Toneelvereniging Simplonia uit Westerhaar speelt op 10, 11, 17 en 18 november a.s. de geweldige klucht "De erfenis van tante Bella". Dit wordt gespeeld in het Hervormd Centrum in Westerhaar. De zaal gaat open om 18.30 uur en voor degenen die nog geen kaartje hebben, is het raadzaam om op tijd te komen. Er zijn nl. nog kaarten verkrijgbaar. € 3,- per stuk. Om 19.30 uur begint Simplonia met het opvoeren van dit komische verhaal, waarin twee broers een beautysalon erven. Met alle gevolgen van dien.
Vliegerfeest Twenterand vindt nieuwe locatie in Geesteren | geplaatst op vrijdag 3 november 2017
img-4544.jpgAl vele jaren komen verschillende vliegeraars uit binnen en buitenland het eerste weekend van Juli naar Twente om hun creaties te tonen.
Helaas moest de organisatie van Vliegerfeest Twenterand afgelopen jaar de deelnemers en bezoekers mededelen dat er geen geschikt terrein was gevonden binnen de gemeente om het vliegerfeest te organiseren. Ook daarbuiten was het voor afgelopen seizoen niet mogelijk.

Na goed overleg is besloten om uit te kijken naar een kleiner terrein dat wel alle faciliteiten heeft om het vliegerfeest te organiseren en dat is gelukt. De organisatie heeft een terrein gevonden in Geesteren bij familie Spalink
Familie Spalink is de uitbater van een zalencentrum met een weiland in de gemeente Tubbergen (Twente). Een begrip uit de regio, die zich samen met de organisatie "Herman Plattje en Jan Grutterink " zal inzetten om komend vliegerfeest tot een succes te maken.

De nieuwe locatie, wat compacter dan voorgaande , biedt veel mogelijkheden om het vliegerfeest te kunnen houden. Het feest krijgt naast een nieuwe locatie ook een nieuwe naam en logo.
Vliegerfeest Twente in de kleuren van Twente en natuurlijk het Twentse Ros.
Alle ingrediënten om Twente en de vliegersport in 30 Juni en 1 Juli 2018 weer op de kaart te zetten.

Voor meer informatie over het vliegerfeest zien we u graag op www.vliegerfeesttwente.nl

Lees meer...

IJsclub de Volharding start voorverkoop | geplaatst op donderdag 2 november 2017
img-4800-20-kopie.jpgIJsclub de Volharding is al weer aan het voorbereiden voor aankomende winter.
Het bestuur is druk bezig om de baan gereed te maken voor het winterseizoen en start met de voorverkoop van de seizoen/donateurskaarten deze maand.
De vrijwilliggers komen bij u langs.
De kaarten kosten voor kinderen tot 16 jaar 5 Euro en voor volwassenen 10 Euro. (na 1 December verdubbelen de prijzen)
Johnny Cash tribute band uit U.S.A komt naar Westerhaar | geplaatst op maandag 30 oktober 2017

download-3.jpgVrijdag 3 november zal de Amerikaanse tribute band "Church of Cash" in muziek Café Roots, Sibculoseweg 5, 7676 PA in Westerhaar (Overijssel) een tribute geven aan de one and only Man in Black .. mr. Johnny Cash.

The Church of Cash kan gerekend worden tot één van de allerbeste Cash Tribute bands momenteel in de USA. Na eerder met veel succes getourd te hebben in Azië, America en Honululu waren ze afgelopen jaar voor het eerst op tour in Europa. Die tour is zóó succesvol verlopen dat ze dit jaar terug komen voor een lange tour.

Ze zullen in Café "Roots" van jetje geven!

Lees meer...

Dez/WvM wint met ruime cijfers van CTD/Arnhem | geplaatst op maandag 30 oktober 2017
image2.jpegZaterdag 28 oktober hebben de Westerhaarse dammers in de nationale competitie flink uitgehaald in en tegen CTD/Arnhem, die in eigen huis met maar liefst 16-4 werd verslagen.
Marino Barkel speelde in een woest tempo en met een woeste aanval CTD- teamcaptain Rik Twilhaar naar een nederlaag. Barkel wist middels een combinatie de winst binnen te halen. Exact in een zelfde soort partij won Odin Mol van Henk Grotenhuis ten Harkel. Ook Mol wist uiteindelijk combinatief de winnende twee punten binnen te halen. Yuen wong en Thijs Gerritsen hielden het duel vlak en een bloedeloze remise volgde. Witte van Moort kwam op een 7-1 voorsprong doordat Jan van Dijks tegenstander, Ronald Roethof, na een gelijkopgaande partij toch nog enkele misgrepen beging en uiteindelijk nog via een kleine plakker-wending verloor.
Daarna hield Herman Hilberink kopman Frerik Andriessen bekwaam op remise door een mooie combinatie die voor Hilberink een dam opleverde die Andriessen weer af moest nemen. Hilberink had de zaken goed berekend en kon na de dam-afname de uitgedunde voor hem zelfs licht-gunstigere stand moeiteloos naar remise spelen.

Lees meer...