WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Oktober (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Weer

Nieuws

Droomstart Voorwaarts door volle winst bij ASC 62 in Dalfsen | geplaatst op zondag 24 september 2017

vwasc.jpgVoorwaarts kent een moeilijke start van het nieuwe seizoen. Alle wedstrijden in de voorbereiding werden verloren mede doordat het in een loodzware bekerpoule was belandt. Ook waren er al snel blessures waardoor er weinig kansen waren om vertrouwen te kweken.
Voor trainers Beverdam en Deijk moesten opnieuw puzzelen maar gelukkig waren er veel vaste waarden terug. De nieuwe aanvoerder is keeper Dinand Stuifzandt die met al zijn ervaring dit seizoen deze verantwoording neemt.
Vanaf de aftrap liet ASC'62 haar bedoelingen zien, ze drongen Voorwaarts snel achteruit. Al na 2 minuten keek het team tegen een 1-0 achterstand aan en leek een nieuwe nederlaag aanstaande. Temeer omdat ASC'62 bleef aandringen en met name de linksbuiten van de thuisploeg was zeer gevaarlijk. Na zo'n 20 minuten kreeg Voorwaarts meer grip op de wedstrijd en deelde wat speldenprikjes uit. Toch had ASC'62 de betere kansen maar de verdediging en keeper Stuifzandt hielden stand. Pas in de 19de minuut kreeg Voorwaarts de eerste echte kans. Een goede opbouw met snelle positie wisselingen was de basis en uiteindelijk wist Gert Dogger de bal bij Jordy Harms te krijgen die rakelings over schoot. Dat gaf de mannen uit Wetsterhaar moed omdanks dat de ploeg van trainer Marcel Waaijer de controle bleef houden. In de 36ste minuut resulteerde dit in een niet te missen kans voor de spits van ASC'62 maar hij was niet rustig genoeg en schoot naast waardoor Voorwaarts in de wedstrijd bleef. Voorwaarts bleef knokken en werd gedurende de 2e helft gevaarlijker. Er werd goed gecombineerd en bij een van die aanvallen was het raak. Een goed op gezette aanval , snelle passes en goed loopwerk van Bram Visser en Jordy Harms waren de aanleiding. Een prima een-twee tussen laatst genoemden zorgden ervoor dat Jordy Harms in het 16 meter gebied werd gevloerd waarna de scheidsrechter terecht naar de stip wees. Gert Dogger nam zijn verantwoording en schoot onberispelijk binnen, onhoudbaar voor de keeper van ASC'62. De stand 1-1 was misschien een beetje tegen de verhouding in op dat moment maar voor Voorwaarts was dat een heerlijke steun in de rug. Tot de rust kwamen beide ploegen niet meer in de problemen waardoor er gerust werd met een 1-1 tussenstand.

Lees meer...

MC DE WIEKE Cross Event 2017 Westerhaar - 8e editie | geplaatst op donderdag 21 september 2017

poster-2017-a3-v8-medium.jpgDit jaar organiseert Motorclub de Wieke alweer voor de 8e maal het jaarlijkse motorcross event. Dit jaar telt de wedstrijd (Zaterdag 23 September) wederom mee voor de unieke Mini competitie om de Alfred Gerrits Bokaal samen het Alfred Gerrit Cross Event op zaterdag 28 Oktober.

Het cross event wordt wederom georganiseerd op het voormalig feestterrein aan de Schuineweg in het centrum van Westerhaar. Deze unieke locatie in het midden v/h dorp biedt de bezoekers de mogelijkheid het gehele circuit te overzien.

Door de samenwerking met het Alfred Gerrits Cross Event (www.alfredgerrits.nl/ ) willen we de lokale jeugd en enthousiaste hobby crossers de mogelijkheid te geven om kennis te maken met de motorcross middels deze mini competitie in Twenterand.

Naast uiteraard de mooie dagprijzen van MC de Wieke telt dit evenement samen met het Alfred Gerrits Event mee voor de Alfred Gerrits Bokaal. Deze super bokalen worden uitgereikt aan de snelsten per klasse over beide evenementen, uiteraard gesponsord door Alfred Gerrits motoren in Den Ham.

De lokale hobbyrijders en de bromfiets rijders kunnen gebruik maken v/e KNMV dag licentie, zodat het evenement toegankelijk is voor iedereen die kennis wil maken met deze spectaculaire sport. Wel is het zaak om je dag licentie zelf tijdig aan te vragen bij de KNMV. De link nar de instructies kun je vinden op de website van MC de Wieke.

De baan wordt dit jaar aangelegd in samenwerking Tonny Pol, die met zijn jarenlange ervaring garant voor staat een uitdagende baan maar zeker geschikt voor alle nivo's en leeftijden.
De lay-out v/d baan is binnenkort te zien op de website van www.mcdewieke.nl.

Net als vorig jaar zullen er naast de vele hobby rijders weer vele regionale toppers aan de start staan, zodat dit garant staat voor veel spektakel. Als afsluiting v/d de dag natuurlijk de super finale waarbij de toprijders uit de verschillende klassen het tegen elkaar opnemen om de Wieke Superbokaal.

Wie herinnert zich niet de spannende super finale van 2016, waar Sem de Lange (12 jaar) het opnam tegen de grote mannen, o.a. Rick Elzinga, Kromhof en Robin Nijkamp en waarbij Elzinga uiteindelijk in de laatste bocht de zege naar zich toe trok.

Lees meer...

Start nieuw Jeugdseizoen Damclub Witte van Moort! | geplaatst op donderdag 21 september 2017

2017-09-21-08-00-19-e-mail-herman-westerhaardigitaal.jpgVrijdag 22 september is het weer zover, dan begint het nieuwe seizoen voor jeugddamclub Witte van Moort. Dit jaar trappen wij weer af met een jeugdtoernooi waarin mooie prijzen te winnen zijn! Altijd al eens een potje willen dammen? Dan is dit je kans! Iedereen is van harte welkom.

Het toernooi start om 18:30 uur, daarom verzoeken wij iedereen om tegen 18:15 uur aanwezig te zijn. We proberen rond 19:30 klaar te zijn. Locatie van het toernooi is ons clubgebouw aan de Asterstraat 28 te Westerhaar. Ouders/verzorgers zijn van harte uitgenodigd om onder het genot van een kop koffie de prestaties van hun kind te volgen.

Je eerste Damdiploma al in 10 weken? De week na het toernooi beginnen wij met een damcursus van 10 weken waaraan iedereen gratis mee mag doen. Na tien weken kun je dan jouw eerste damdiploma krijgen! De damcursus is iedere vrijdagavond vanaf 29 september tot en met 15 december. De cursusavonden beginnen eveneens om 18:30 uur en worden gehouden in ons clubgebouw. Voor vragen en of opmerkingen kunt u mailen naar: alexnoppers@gmail.com

Kunstfair bij OBS De Blokstoeke | geplaatst op donderdag 21 september 2017

2017-09-21-07-54-27-kunstfair-obs-de-blokstoeke.jpg

OBS De Blokstoeke op bezoek in Amsterdam bij het Rijksmuseum. | geplaatst op donderdag 21 september 2017
Op donderdag 14 september hebben de groepen 5 t/m 8 van OBS De Blokstoeke een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum in Amsterdam.
Om 8.30 uur stond er een bus klaar om de leerlingen en begeleiders op te halen voor een bezoek aan het museum. Op de Blokstoeke vinden op dit moment de kunstweken plaats; we werken en leren veel over dit thema, hierbij wordt gebruik gemaakt van het Kunstkabinet, en maken we zelf ook kunst.
In het Rijksmuseum hebben de leerlingen een rondleiding gehad met een gids die ons alles kon vertellen over de 'Gouden Eeuw' Proef de 'Gouden Eeuw' was het thema. We hebben geproefd, geroken en gekeken naar kunst uit deze periode. De leerlingen konden bijvoorbeeld ruiken aan een potje waarin de geur van de grachten uit de 'Gouden Eeuw' was nagebootst. Ze weten nu dat alle grachten stonken in deze periode omdat alle uitwerpselen in de gracht werden gedumpt. Omdat het in de zomer zo stonk bouwden de rijke Amsterdammers een huis in de provincie en kwamen in de winter terug. Ook hebben we over de Nachtwacht heel veel gehoord en geleerd. "Hoeveel kost de Nachtwacht"? Was een vraag van een van de leerlingen. De gids vertelde dat de Nachtwacht niet te koop is, voor niemand, maar dat het schilderij van Nederland is en dus van ons allemaal een beetje!

Het was een mooie indrukwekkende en leerzame dag voor de leerlingen van OBS De Blokstoeke!

Open damtoernooi Witte van Moort groot succes! | geplaatst op maandag 18 september 2017
winnaars-damtoernooi-14-9-17-kopie.jpgOp 14 september werd het damseizoen bij de dammers van Witte van Moort gestart met een open damtoernooi. Het werd een groot succes en met 30 deelnemers was er een grote opkomst! Er werd gespeeld in drie klassen, hoofdklasse, eerste klasse en de huisdamklasse.
In de hoofdklasse kwam Theo Leoné als een komeet uit de startblokken, met 4 overwinningen op rij, waaronder een winstpartij tegen regerend clubkampioen Salomé. Leoné werd nog achterhaald door Odin Mol en Gerbrand Hessing. De drie mannen eindigden met 17 punten uit 11 op een gedeelde eerste plaats. Voor Leoné duurde het toernooi duidelijk te lang, hij verloor beide barragepartijen. Hessing had de titel voor het grijpen, nadat hij de druk fors had opgevoerd bij Mol en een schijf won in het middenspel. Mol kroop echter door het oog van de naald en haalde nog een benauwde remise. In de 2e barragepartij, die in dezelfde tijd moest worden afgewerkt, toonde Mol zich de betere.
In de eerste klasse was het Adriaan Noppers die zijn favorietenrol waarmaakte. Met 16 punten uit 9 wedstrijden eindigde hij voor Mark Paters (14 punten) en voorzitter Bennie Hessing (13 punten). Paters en Hessing waren ook de enige spelers die een puntje konden afsnoepen van de gedoodverfde kampioen. In de huisdammersklasse waren 8 deelnemers. Ook hier was het een Noppers die met de grootste vleesschotel aan de haal ging. Hidde Noppers zette zijn naaste concurrenten Arend Boertje en Co Schreurs op twee punten achterstand.
De organisatie kon terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Op donderdag 21 september wordt er begonnen met de onderlinge competitie. Er wordt gespeeld in twee verschillende groepen, hoofdklasse en 1e klasse. Tegen 19.30 zal het clubhuis haar deuren openen. Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te spelen met de onderlinge competitie. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.damclubwittevanmoort.nl.
Dammers DEZ/Witte van Moort stunten | geplaatst op maandag 18 september 2017

dammen999.jpgDe eerste competitieronde heeft de dammers van Witte van Moort uit Westerhaar een verrassende zege opgeleverd. In Hijken was WvM te sterk voor titelfavoriet Hijken DTC. Met regerend wereldkampioen Boomstra en oud-wereldkampioen Wiersma waren er enkele bijzondere spelers in de Drentse opstelling. De wedstrijd ontwikkelde zich rustig met remises tussen gelijkwaardige combattanten, maar toen Hilberink zijn hand overspeelde tegen de tactisch gevaarlijke Jansen kwam WvM op achterstand. Een grote opsteker was vervolgens de remise van de degelijk opererende Hessing tegen Boomstra. Met goed spel gaf Hessing zijn illustere tegenstander geen schijn van kans op de winst. De achterstand werd vervolgens goed gemaakt door Aalberts die Okken in het late middenspel van het bord drukte.Toen vervolgens Van Dijk zijn verloren eindspel tegen Sipma nog tot remise wist te promoveren hadden de Westerhaarders een resultaat binnen handbereik. Wong had namelijk met een overweldigende aanval de sterke Scholma zoek gespeeld. De ervaren grootmeester kwam niet eens tot een eindspel en moest beide punten aan Wong laten. Met de 8-10 voorsprong was het nog niet zeker dat er gewonnen zou worden, want Twiest moest na een niet geheel uit de verf gekomen omsingeling spitsroeden lopen tegen Wolff. Twiest kon in het nadelige eindspel echter gebruik maken van tactische mogelijkheden en zodoende haalde hij het winnende punt binnen: 9-11! Aanstaande zaterdag nemen de Westerhaarders het in hun eigen clubhuis aan de Asterstraat op tegen Van Stigt Thans uit Schiedam. 

SDO 2 ziet mogelijk eerste punten in het water vallen | geplaatst op maandag 18 september 2017
logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag reisde SDO 2 af naar Veenendaal voor een wedstrijd tegen SKF 5. De weersverwachtingen waren op voorhand niet al te goed. Er werd nogal wat regen verwacht. In de stromende regen floot de scheidsrechter in voor een wedstrijd tussen twee ploegen die op papier redelijk aan elkaar gewaagd moesten zijn.

SDO begon fanatiek aan de wedstrijd en opende de score. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek, want SKF antwoorde snel, door de stand op 1-1 te brengen. Tot 4-4 ging het gelijk op, waarbij SDO steeds op voorsprong kwam. Bij 4-4 stokte de score. Op het veld begonnen ondertussen al behoorlijke plassen te ontstaan. Een kwartier voor de rust kwam SDO weer op voorsprong. SKF miste in deze fase veel kansen en SDO kon uitlopen naar 4-6. Na de korfwissel was het aanvalsvak van SKF een stuk effectiever. Via een afstandsschot en een doorloopbal kwamen beide ploegen vlak voor rust weer op gelijke hoogte. Het veld was ondertussen veranderd in een zwembad.
In de rust besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken in verband met de toestand van het veld. SDO zal dus hoogstwaarschijnlijk nogmaals richting Veenendaal moeten om de wedstrijd uit te spelen.
SDO 1 doet zichzelf te kort | geplaatst op maandag 18 september 2017
logo-korfbal.jpgNa de afgetekende overwinning van afgelopen week, vertrokken de spelers en speelsters van SDO 1 naar Culemborg om hier te spelen tegen SGV 1, een onbekende tegenstander. SDO hoopte de punten mee huiswaarts te nemen.
Het was de Westerhaarse ploeg dat het initiatief nam aan het begin van de wedstrijd. De ploeg speelde prima en overklaste de thuisploeg. Na een kwartier spelen was het 0-5 in het voordeel van de Oranjehemden. Daarna veranderde het spelbeeld compleet. SGV knokte zich terug in de wedstrijd en het werd gelijk 6-6. Toch gingen de SDO'ers rusten met een voorsprong door een doelpunt kort voor rust. De ruststand was hierdoor 6-7.
Na rust hoopte de uit ploeg het gat te vergroten. Dit lukte het werd snel 6-8. Toch kwam de ploeg uit Westerhaar niet echt los van de thuisploeg. Er werden wel kansen gecreëerd, maar deze werden niet afgerond. Daardoor kon SGV zelfs op gelijke hoogte komen, 10-10. SDO probeerde in de slotfase de wedstrijd als nog naar zich toe te trekken. Helaas voor de Tukkers lukte dit niet. SGV wist een voorsprong te nemen en deze vast te houden. Einduitslag SGV - SDO 12-11.
Met deze uitslag doet SDO zichzelf te kort. De ploeg startte prima, maar wist dit niet door te drukken. Volgende week mag de ploeg het opnieuw proberen. Dan staat de Twentse derby op het programma tegen de koploper KIOS '45 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 15:30 uur in Westerhaar. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt SDO 2 om 14:00 uur ook tegen de koploper KVZ 4.
Kom dr In!? | geplaatst op donderdag 14 september 2017

2017-09-14-05-18-30-e-mail-herman-westerhaardigitaal.jpg