WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Juni (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2

Weer

Nieuws


samenloop.jpgVrijdagavond 26 Mei om 18.30 uur start de SamenLoopVoorHoop Kinderloop die het KWF team Kern Westerhaar in samenwerking met de Oranjevereniging Westerhaar organiseert. Deze Kinderloop wordt gezien als een voorloper op de grote SamenLoopVoorHoop van 23 en 24 Juni die gehouden wordt in Vriezenveen op en rond het terrein van manege De Vjenneruiters. Alle scholen in Westerhaar waren enthousiast om hier aan mee te doen en zijn voorzien van Sponsorkaarten om zoveel geld binnen te halen en tevens kunnen de kinderen op de sponsorkaart aangeven of ze op 23 Juni mee willen doen aan de 24 minuten Kinderloop op het terrein van De Vjenneruiters . De Kinderloop van 1 uur start Vrijdagavond 26 Mei om 18.30 uur en er is medewerking van o.a. Gerald en Gijs Nillessen, t,Haarhuus, Kulturhus , Westerhaar Digitaal en het Vechtgenotenhuis uit Ommen, hier komen mensen samen die hun ervaringen met kanker kunnen delen. Ook is er muziek voor en tijdens de loop en tevens staat er een koffie en thee stand. De deelnemers worden voorzien van 2 gratis consumpties. Hebt u of jij ook de ziekte kanker gehad of in de familie kom dan naar de Kinderloop, meld je dan wel even bij de KWF Kern Westerhaar stand naast het podium. Er is een leuk programma samengesteld dus kom de kinderen aanmoedigen. Na afloop van de loop wordt de opbrengst van de Sponsorkaarten bekend gemaakt. Wilt u een donatie doen of informatie over de grote SamenLoopVoorHoop van 23 en 24 Juni meld u dan bij de KWF stand op het terrein.
Foto`s avond4daagse Westerhaar staan online | geplaatst op donderdag 18 mei 2017

img-0405-kopie.jpgHet zit er weer op 4 dagen wandelen in Westerhaar. De weergoden waren de deelnemers goed gezind, alle avonden zijn droog verlopen, meer dan 400 dellenmers hebben of de 5 kilometer of de 10 kilometer gelopen. Een zeer geslaagde editie van de Avond4daagse in Westerhaar. Westerhaardigitaal was aanwezig om foto en video opnames te maken, tijdens 2 avonden was en gedeeltelijk ook mee te kijken via een live facebook stream. De foto`s staan inmiddels in het fotoalbum de video zal eerst gemonteer dmoeten worden en zal dan z.s.m. online worden gezet.
Hemelvaartsdag 2017: Levend Veenmuseum Westerhaar | geplaatst op maandag 15 mei 2017

veenhut-1-2-3-mb-kopie.jpgOp donderdag 25 mei a.s. (Hemelvaartsdag) verzorgt de Stichting Veenmuseum weer veel activiteiten bij de elfde editie van het "Levend Veenmuseum".

Het museum aan de Paterswal in Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt die dag letterlijk tot leven gebracht door de vele vrijwilligers, die in originele kledij van zo'n 70 jaar oud het wonen en werken in het veen zullen uitbeelden.

Er zijn vele extra activiteiten geplandvoor de bezoekers, o.a. demonstraties turf graven, uitleg over oude gebruiksvoorwerpen, demonstraties van oude ambachten als klompen maken stoelen matten, manden vlechten en een tiental echte oude tractoren.
Een Boerendansgroep laat oude volksdansen zien en er is live harmonica muziek van diverse muzikanten en het shantykoor De Kloosterzangers uit Sibculo verzorgt twee optredens.
De vereniging Veenschap zal met haar schaapskudde op het terrein aanwezig zijn en er worden een aantal schapen geschoren in de nieuw gebouwde schaapskooi.
Het Veenmuseum zal die dag weer letterlijk bruisen van het leven!
Voor de inwendige mens wordt gezorgd: er is koffie/thee met krentwegge, pannenkoeken en ouderwetse snoep te koop en uiteraard weer de bruine bonen en kapucijners met spek, uien en stroop.Met de veentreintjes kunnen de bezoekers rondrijden over het terrein en waar gewenst even afstappen om de veenhutten, de winkel en de boerderij te bekijken

De openingstijden zijn van 10 - 16.30 uur.
De toegang is zoals gebruikelijk: een vrije gift

Slump wint Meuleman Engineering sneldamtoernooi | geplaatst op maandag 15 mei 2017

winnaars-meueleman-sneldamtoernooi.jpgTraditioneel is er naast het NK Junioren ook het Meuleman Engineering sneldamtoernooi. Met een bezetting van 22 deelnemer kon gesproken worden van een mooi deelnemersveld. Grote favoriet voor dit toernooi waren Jitse Slump en Bert Aalberts. Als outsiders konden Gerbrand Hessing en Steven den Hollander ook nog een gooi naar de titel doen. Het toernooi werd geopend door Gijsbert Meuleman. De zoon van Koert Meuleman nam de honneurs waar voor zijn vader, die helaas verstek moest laten gaan.

Favoriet Bert Aalberts viel wat tegen dit toernooi. Domme nederlagen tegen Jitse Slump en Steven den Hollander, en enkele onnodige remises leverde hem een teleurstellende vijfde plek op. Mitchel Mensinga is een speler die met sneldammen verassend uit de hoek kan komen. Ook vandaag was dit het geval en hij werd door weerstandpunten naar de vierde plek verwezen. Gerbrand Hessing heeft dit toernooi de sterkste tegenstanders gehad en wist daarmee een derde plaats binnen te halen. Er had voor Hessing wellicht meer ingezeten, als hij niet onnodig verloor van Marco de Leeuw.

De strijd voor de eerste plek ging tussen Jitse Slump en Steven den Hollander. Slump stond het gehele toernooi aan kop, maar toen hij plots in een combinatie liep tegen Alex Noppers, en op de klok verloor van Gerbrand Hessing rook Den Hollander bloed. Slump bleef zijn voorsprong tot op een punt behouden, en werd terecht kampioen. Voor den Hollander restte een knappe tweede plek. Ook opvallend was dat den Hollander als enige speler geen partij verloor.

Ook in de eerste klasse was het bijzonder spannend. Topfavorieten voor de eindzege waren hierbij thuisspelers Alex Noppers en Jeroen Schokker. Noppers had door een zware loting in de laatste rondes wat pech, maar wist met een knappe remise tegen toernooiwinnaar Jitse Slump nog net een derde plek te bemachtigen. Tweede in deze klasse (op weerstandpunten net boven Noppers) werd Marco de Leeuw, die goed scoorde tegen de onderste helft van het klassement. De eerste plek werd bemachtigd door Jeroen Schokker, die de laatste weken eigenlijk altijd wel in de prijzen valt bij sneldamtoernooien. Alle deelnemers konden na afloop tevreden terugkijken op het toernooi, waarin er hard gestreden werd om de punten, maar de gezelligheid het belangrijkst was.

Mitchel Mensinga overtuigt in PK Overijssel 2017 | geplaatst op maandag 15 mei 2017

kampioenen-overijssel.jpgIn de maanden april en mei werd traditioneel het Overijssels kampioenschap dammen afgewerkt in diverse categorieën. In de hoofdklasse werd Junioren talent Mitchel Mensinga uit Enschede, sinds 2017 lid van damclub Witte van Moort, overtuigend kampioen met vier overwinningen en één remise tegen regerend kampioen Yuen Wong uit Borne. Yuen Wong eindigde met één punt achterstand op de tweede plaats. Meervoudig Overijssels kampioen Gerbrand Hessing kwam niet verder dan een derde plaats.
In de eerste en tweede klasse werd met een gemengd deelnemersveld gespeeld, echter werd de ranglijst per categorie opgemaakt. In de eerste klasse wist Gert Drent (Den Ham) overtuigend te winnen van klassegenoot Mark Paters (Vroomshoop). Door een onverwachte nederlaag van Drent tegen Willem Fokkert, kon Paters nog langszij komen bij Drent en diende een barrage uitsluitsel te geven. Paters toonde zich in de barrage van 2 partijen de sterkste en werd kampioen in de eerste klasse.
In de tweede klasse werd Willem Fokkert uit Hellendoorn overtuigend kampioen met een score van 11 punten uit 7 wedstrijden. Roelof Schippers (Westerhaar) en Hilco Harms (Dedemsvaart) volgden op gepaste afstand en behaalden beide 8 punten. Doordat Harms in het onderlinge duel gewonnen had van Schippers, eindigde hij als tweede en verwees hij Schippers naar de derde stek.
SDO wint thuis van SIOS | geplaatst op maandag 15 mei 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag, 13 mei, speelde SDO thuis tegen SIOS uit Velp. Voor beide ploegen stond er weinig meer op het spel. De vorige confrontatie eerder dit seizoen werd in Velp gewonnen door de Westerhaarse formatie met 17-20.

Onder prima weersomstandigheden, geen wind en een lekker zonnetje, floot de scheidsrechter om half 4 voor het eerst. De thuisploeg kwam snel op een 1-0 voorsprong, maar SIOS wist niet veel later ook voor het eerst te scoren, 1-1. Daarna sloeg SDO een gaatje naar 4-1. De thuisploeg had het betere van het spel met veel kansen en rebounds en dit leverde ook doelpunten op. In de laatste minuut van de eerste helft scoorde SDO nog 2 keer. Hierdoor gingen de ploegen rusten met een 7-2 stand op het scorebord.

Na rust liep SDO steeds verder weg bij SIOS. De Oranjehemden waren gewoon een stuk beter dan de bezoekers en dit was terug te zien in de stand. Halverwege de tweede helft was het 12-4. SIOS kwam heel moeizaam tot scoren door de verdedigende druk die de SDO'ers gaven. Zo behield SDO de punten zonder veel moeite in Westerhaar. Einduitslag SDO - SIOS 15-7.

Volgende week speelt SDO de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Hiervoor moet de ploeg afreizen naar Lemmer, om daar te spelen tegen de gelijknamige ploeg. De wedstrijd begint om 15:30 uur.

Kampioen Voorwaarts sluit seizoen af met gelijkspel | geplaatst op maandag 15 mei 2017

vw1.jpgNa het kampioenschap en feest moest de kampioen Voorwaarts nog een laatste wedstrijd spelen uit bij Wilhelminaschool in Hengelo. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. De gastheren feliciteerden de kampioen met een bos bloemen welke door Bernd Bove aan een van onze trouwste supportster werd overhandigd.
Trainers Beverdam en Legebeke konden wederom beschikken over een complete selectie. Toch startte het team in een gewijzigde opstelling. Alwin Postma kreeg een plek op het middenveld en Roy de Lange verhuisde naar de linksbackpositie.
Voorwaarts begon te relaxed aan de wedstrijd. Wilhelminaschool vond vaak de vrije man en Voorwaarts gaf te veel ruimte. De thuisploeg werd dan ook regelmatig gevaarlijk voor het doel van keeper Dinand Stuifzandt. De eerste de beste goede aanval van Voorwaarts was meteen raak. Een diepe bal werd opgepikt door Jordy Niks die samen met Jordy Harms de gehele verdediging de hielen liet zien. Met een tikje opzij kon Jordy Harms eenvoudig de score openen. Na de 0-1 werd Voorwaarts weer wat achteruit gedrukt, een tegen doelpunt kon niet uitblijven. Eerst schoot Wilhelminaschool nog op de paal maar 2 minuten later werd het 1-1. In de slotfase van de eerste helft kreeg Voorwaarts meer grip op de wedstrijd maar juist toen viel de 2-1. Een buitenspeldoelpunt maar de scheidsrechter wees resoluut naar de middenstip.

Lees meer...

Avondvierdaagse Westerhaar 2017 | geplaatst op zaterdag 13 mei 2017

Voor de 48e keer heeft de organisatie van de Stichting Avond4daagse weer enkele 5 en 10 km routes uitgezet in de mooie omgeving van Westerhaar.
Dit jaar is het ook weer mogelijk voor een "Eendaagse medaille" mee te lopen op de avond van eigen keuze.
De starttijd van de vierdaagse is elke avond 18.30 uur.
Inschrijfkosten t/m 13 jaar € 2.50, 14 jaar en ouder € 3.50.

Ook voor het wandelen in groepsverband zijn er weer mooie prijzen beschikbaar:
voor zowel de 5 als 10 km wandelaars.
Ook kan men mee doen voor de z.g. "Orginaliteitsprijs", een prijs voor de mooiste uitgedoste wandelaar.
De Avond4daagse zal worden gehouden op 15-16-17-18 mei 2017.
Tevens is er nog voorinschrijving op maandagmiddag 15 mei van 14.00 - 16.00 uur in het "Ons Domein" Leidijk 14 te Westerhaar.

Op woensdagavond zal de avond4daagse wat lekkers uitdelen, de ondernemingsvereniging AZB zal op dinsdagavond een verrassing uitdelen voor alle lopers tijdens de looproute. Zowel bij de 5 en de 10 KM.

Viering 10-jarig bestaan Kulturhus De Klaampe. | geplaatst op donderdag 11 mei 2017

openhuis-1-kopie.jpgKulturhus De Klaampe viert dit jaar haar 10-jarig bestaan, een mijlpaal waar we trots op zijn!
Dit willen we graag vieren en daarom willen wij u van harte uitnodigen.
Vrijdag 12 mei organiseren we 's avonds voor de jeugd een Teenage Party, met een optreden van niemand minder dan de Beat Crooks! Kijk op onze website en facebook pagina voor de promo film! Er is deze avond gratis entree! Alcohol zal er niet geschonken worden. De zaal is open om 19.00 en het feest zal duren tot 23.00 uur.
Zaterdag 13 mei is er een openhuis en openen verschillende organisaties
binnen Kulturhus De Klaampe hun deuren. Tevens zal er een Rad van Avontuur zijn en activiteiten voor de kinderen waaronder een springkussen en zal de bibliotheek er zijn met de WOWI-bus.
Voor elke bezoeker is er een gratis kop koffie en voor de kinderen een Slush puppy.
U bent deze dag van harte welkom vanaf 11.00 uur tot 14.00 uur.
OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 10-05-17 | geplaatst op donderdag 11 mei 2017

frank12.jpgDe paden op de lanen in.....Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Omdat wifi niet overal voor handen is nu weer een update van Franks voettocht naar Rome via westerhaar digitaal, update 10 mei 2017:

Frank is nu 30 dagen onderweg en heeft nu dik 600 kilometer afgelegd. De tocht bracht hem langs de maas inmiddels door de Belgische Ardennen in Frankrijk en om precies te zijn is Reims juist gepasseerd Flinke heuvels zijn inmiddels beklommen nadat hij de maas achter zich heeft gelaten en er word veel wild gezien wanneer de mogelijkheid zich voor doet om vroeg te vertrekken Overnachten doet Frank in kloosters pelgrimshuizen en of de tent die hij voor warme streken en noodgevallen op zijn rug meesjouwt, in het Belgische Leffe net voor Dinant is overnacht in de abdij van het gelijknamige bier grappig is dat hij zelfs een keer in een gemeentehuis overnacht omdat de burgermeester verplicht is een pelgrim onderdak te geven. Op zulke plekken kom je weer andere pelgrims tegen die onderweg zijn naar Santiago Luxemburg of Rome. Leuke dingen die hij onderweg meemaakte waren onder andere het samen oplopen met 2 Nederlandse wandelaars onderweg naar Santiago de Compostella waaronder een 72 jarige wandelaarster die het er toch wel moeilijk mee heeft.

Lees meer...