WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
April (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Weer

Nieuws

Voorjaarsconcert SDG Westerhaar 2017 | geplaatst op maandag 27 maart 2017

img-4218-1600x1200.jpgAfgelopen zaterdagavond hield SDG Westerhaar haar jaarlijks voorjaarsconcert in Kulturhus De Klaampe.
Onder leiding van dirigent Frank Uuldriks begon de fanfare met het openingsnummer "Rise of the Firebird" en aansluitend werd het koraal "The Day Thou Givest" gespeeld .
De slagwergroep onder leiding van Roy Hendriks bracht voor de pauze de muziekstukken "Zanzibar" en het melodisch werk "The Hobbits" terwijl de fanfare met het concourswerk "A Bamberg Fantasy" liet horen waarom hen dit veel punten had opgeleverd op het concours in Enschede.
Voor de pauze werd het publiek nog getrakteerd met de "Florentiner Marsch" in de bewerking van Mnozil.
Na de pauze liet de slagwerkgroep het publiek met de mars "Caballero" horen wat het komend najaar op het marsconcours in Schiedam zal worden gespeeld.
Zoals gebruikelijk speelde de fanfare na de pauze lichte muziek. Het publiek werd dan ook prima vermaakt met "Brillant Beatles" en "Dance Party" van de componist Peter Kleine Schaars.
De slagwerkgroep stelde "Dance for Percussion" hier tegenover en met "Mc Arthur Park" liet de fanfare met solistische optredens van trompettist Arjan Klinkien en de 14 jarige saxofonist Indy Ekkel horen welk kwaliteit men in het orkest heeft.
Tijdens het concert werden ook enkele leden gehuldigd; Annemarie Heitbrink, Arjan Klinkien, Roelf-jan Schipper (25 jaar lidmaatschap) en Eli Potgieter (12.5 jaar lidmaatschap)
Volop Lente in Westerhaar met veel activiteiten op 8 April | geplaatst op maandag 27 maart 2017

Zaterdag 8 April 2017 bruist het van de leuke gratis evenementen in Westerhaar. Van 9.00-12.30 uur wordt er een grote overdekte kinderkleding en speelgoedbeurs georganiseerd in het Kulthurhus de Klaampe door Monique Jager. Meer dan 85 stands aanwezig met zowel nieuwe als tweedehands kleding, speelgoed en leuke accessoires. De toegang is wederom gratis. Op het podium zal YaSport om 11.45 uur een spetterend optreden laten zien en deze ochtend komt de 3D groep van de Blokstoeke eveneens hun talenten showen op het podium. Daarnaast trakteert de organisatie de kinderen van 10.15 tot 11.45 uur op een vrolijke dame met o.a. jongleerkunstjes waaraan ze mogen deelnemen.
Daarnaast is er een fotograaf, kun je je prachtig laten schminken en buiten zijn er weer ponyritjes van Stal de Esch uit Daarle. De Stichting Gichon is aanwezig met overheerlijke stroopwafels.
Buiten kan men de Lente proeven bij de gezellige Lente Fair van TMZ en de Klaampe met o.a. een geweldige modeshow.
Kortom, te leuk om te missen. Iedereen is van harte welkom, graag tot ziens!
Misstap Voorwaarts door 2 zondagsschoten van SVVN | geplaatst op maandag 27 maart 2017

svvnvw.jpgVoorwaarts begaat een misstap bij SVVN in de strijd om het kampioenschap. Twee fantastische doelpunten waren voldoende om de koploper te verslaan. Voorwaarts streed voor wat het waard was, deed er alles aan om de punten alsnog binnen te halen maar was simpelweg niet creatief genoeg om de muur in Nijverdal te doen breken.
Trainers Beverdam en Legebeke konden beschikken over een volledige selectie, iedereen was fit en Gert Dogger en Alwin Postma begonnen op de bank.
Om half 3 floot de scheidsrechter Poffers uit Nijverdal (??) in Nijverdal voor aanvang van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen rommelig en er was in de eerste 10 minuten veel balverlies aan beide zijden. Voorwaarts had de eerste kans maar in de 10e minuut keek het al tegen een achterstand aan. Een bal in de breedte zette de aanvoerder in stelling die vanaf 25 meter verwoestend uithaalde en de bal verdween strak in de kruising. Dit had voor de oranje hemden een wakeup call moeten zijn maar er gebeurde niet veel. 10 minuten na het openingsdoelpunt kreeg Voorwaarts een vrije trap rond de middellijn. Lars Bove nam deze snel en stuurde Jordy Harms diep. Hij omspeelde de keeper maar kwam daardoor in een moeilijke zo niet onmogelijke positie om te scoren. Hij toonde zijn klasse door met links vanaf de achterlijn de bal alsnog in het net te krijgen. Echter dit was van korte duur want 2 minuten later was het wederom de aanvoerder van SVVN die de bal van nu nog grotere afstand met een prachtige volley over doelman Stuifzand heen schoot en daarmee de 2-1 aantekende. Na de 2-1 hebben we niet veel meer gezien van SVVN deze moest zich beperken tot verdedigen.

Lees meer...

Plataan voor De Plataan | geplaatst op donderdag 23 maart 2017

boomfeestdag-de-plataan-2-kopie.jpgZorgAccent Dagbesteding de Plataan heeft van Jan van Ulst (directeur van de Klaampe) een Plataan gekregen ter ere van de komst in Kultuurhuus de Klaampe. Leerlingen van Basisschool De Fontein te Westerhaar plantten de plataan op de Nationale Boomfeestdag.
Sinds woensdagochtend 22 maart staat er bij Dagbesteding De Plataan van ZorgAccent een mooie plataan voor het pand. Leerlingen van groep 8 Basisschool De Fontein hebben deze boom geplant in het teken van de Nationale Boomfeestdag. Myrna Wolterink, medewerker Dagbesteding De Plataan: ‘Ik heb de leerlingen van groep 8 uitgenodigd deze boom te planten omdat het dit jaar het zestigste jaar van de Nationale Boomfeestdag is. De boom is geplant omdat Dagbesteding de Plataan onlangs verhuist is van Vriezenveen naar Westerhaar. Deze plataan gaan we gebruiken om Dagbesteding De Plataan op 30 maart officieel te openen.'
De leerlingen hebben na het planten samen met de cliënten van Dagbesteding De Plataan de ochtend afgesloten in de grote zaal van Kultuurhuus de Klaampe. De Klaampe had gezorgd voor ranja en koffie en wat lekkers erbij. Alles bij elkaar een geslaagde ochtend!
Kidszone! | geplaatst op donderdag 23 maart 2017
Aanstaande zondag 26 maart 2017 is er weer kidszone! Een echt kinderfeest voor kinderen in de leeftijd van 2.5 tot 9 jaar (t/m groep 5). Zingen en dansen met onze eigen kidszoneband en een bijbelverhaal/ thema. Een bijbelverhaal uitgebeeld door middel van toneel, poppenspel of een verhalenverteller. Thema 26 maart: "Jezus is opgestaan! " Kom verkleed of neem een kijkje in onze eigen verkleed-schatkist!!! Als jij komt kan het feest pas echt beginnen!!! Waar? Baptistengemeente Westerhaar, Hoofdweg 85 Koffiezaal beneden (bij hoofdingang rechts) Wanneer? Zondagochtend 26 maart 2017 Tijd: Inloop vanaf 9.45 uur

Start 10.00 uur tot 11.45 uur. Oppas: Voor broertjes of zusjes onder de 2.5 jaar is er kinderoppas aanwezig.

cornelis-visser.jpgCornelis Visser (51), sinds 2010 burgemeester van de gemeente Twenterand, vertrekt naar het Zuid-Hollandse Katwijk.
De gemeenteraad heeft hem maandagavond voorgedragen. Verwacht wordt dat Visser (CDA) op 18 mei wordt beëdigd. „Ik ga terug naar de provincie waar ik vandaan kom."

Meer in de TUBANTIA
Zaterdag 25 maart a.s. Voorjaarsconcert SDG Westerhaar . | geplaatst op dinsdag 21 maart 2017
voorjaarsconcert-sdg-2.jpgVolgens traditie houdt muziekvereniging SDG op de laatste zaterdag van maart haar jaarlijks voorjaarsconcert in Kulturhus de Klaampe.
De fanfare en de slagwerkgroep zullen deze avond verschillende muziekstukken uitvoeren, waarbij ook veel lichte muziek te horen zal zijn. De concert en muziekcommissie zijn er wederom in geslaagd om een gevarieerd programma in elkaar te zetten.
De fanfare staat onder leiding van dirigent Frank Uuldriks en de slagwerkgroep staat onder leiding van dirigent Roy Hendriks.

Het concert begint om 20.00 uur en de toegang hiervan is gratis.

Voorwaarts maakt geen fout en verslaat DES | geplaatst op dinsdag 21 maart 2017
thumbnail-voomar.jpgVoorwaarts kreeg zaterdag DES op bezoek, een moeilijk te bespelen team dat altijd mee doet in de top van de 3e klasse.
Trainers Beverdam en Legebeke hadden eigenlijk geen problemen, iedereen was fit en dat is in deze fase van de competitie lekker. Om half 3 floot scheidsrechter Maathuis af voor aanvang van de wedstrijd en Voorwaarts zette onmiddellijk druk op de verdediging van DES. De thuisploeg wist al snel verwarring te stichten in de 16 meter van de tegenstander. In de 5de minuut resulteerde dit in de eerste kans voor Gert Dogger. Hij kon de bal afpikken van een DES speler maar het doelpunt bleef uit, DES was gewaarschuwd. Maar ook DES liet direct van zich spreken doordat een verre trap slecht door de verdediging van Voorwaarts werd beoordeeld en Dinand Stuifzand op de rand van de 16 meter aan de noodrem moest trekken. Hij werd hiervoor bestraft met geel en DES beloont met een vrije trap waar verder niet veel van te vrezen viel. De wedstrijd ging redelijk op en neer, beide teams wilde voetballen maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 12de minuut kreeg Voorwaarts en vrije trap op ongeveer 40 meter van het doel op de zijlijn. Lars Bove liet de bal met een mooie krul de 16 meter indraaien maar de keeper kon nog maar net de bal voor Jordy Harms wegpikken. Het spelbeeld bleef gelijkwaardig waarbij Voorwaarts de betere kansen kreeg. In de 26e minuut kopte een verdediger van DES verkeerd terug en Gert Dogger een kans bood. Zijn inzet ging echter rakelings over het doel van DES. Na dit moment bleef het tot aan de rust een beetje rommelig en gebeurde er niet veel meer. DES werd nog 1 keer gevaarlijk en scoorde ook maar voor iedereen was het duidelijk dat gelegenheidsspits Marc Nieboer vanuit een buitenspelpositie scoorde.

Lees meer...

Actie NLDOET/DEBLOKSTOEKEDOET | geplaatst op dinsdag 21 maart 2017
groepsfoto.jpgHet Oranje Fonds organiseert ook dit jaar weer samen met duizenden organisaties in het land NLDOET. Het is een grote vrijwilligersactie van Nederland.
NLDOET zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.
Natuurlijk doet OBS de Blokstoeke ook weer mee , net als ieder jaar.

Alle leerlingen van groep 5 en 6 gaan de speeltuin "ons Domein" zwerfvuil vrij maken. Teksten die niet kindvriendelijk zijn, verwijderen. Hondenpoep opruimen, tegels mos- en onkruid vrij maken, zodat alle kinderen uit Westerhaar die er spelen, er ook "schoon" kunnen spelen. Ook het bestuur van Ons Domein is uiteraard aanwezig.

De leerlingen van de leerlingenraad uit groep 5 en 6 hebben de actie zelf voorbereid. Er is gesproken over het waarom van deze actie, ook is er een draaiboek en een materialenlijst gemaakt. In de klas gaven zij de een presentatie van de actie in groep 5 en 6, zodat iedereen de bedoeling begreep.

Lees meer...

Grote Rommelmarkt CMK Westerhaar | geplaatst op zondag 19 maart 2017

Op 8 april a.s. is er weer de jaarlijkse rommelmarkt van het Christelijk Mannenkoor Westerhaar .

Dit is van 8.30 uur tot 12.00 uur.
Deze altijd gezellige rommelmarkt is voor iedereen toegankelijk en overdekt. Voor de inwendige mens is er deze morgen weer van alles aanwezig.

De bekende locatie: Boerderij Dekker, Hoofdweg/ Twistveenweg en rolstoel toegankelijk.

Mocht u met CMK een warm hart toedragen dan nodigen wij u graag uit om elkaar deze dag te ontmoeten.
Voelt u zich als man geroepen om ook deel uit te maken en te komen zingen bij “ons koor”, nodigen wij u ook graag uit op de dinsdagavond van 19.30 – 21.30 uur in De Bron aan de Wollegrasstraat in Westerhaar.

Tot ziens!!!!!!!!