WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Mei (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Weer

Nieuws

Vijf mensen Koninklijk Onderscheiden in Twenterand | geplaatst op woensdag 26 april 2017

c-u-rpoxgaa6sk-1.jpgWoensdag 26 april mocht burgemeester Visser tegen vijf mensen zeggen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dit gebeurde in een bijeenkomst die in het gemeentehuis van Twenterand werd gehouden. De volgende inwoners werden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd:

Dhr. Herman Wessels, geboren op 17 oktober 1949, woonachtig in Westerhaar-Vriezenveensewijk
Dhr. Gerrit Kleinjan, geboren op 2 juli 1960, woonachtig in Den Ham
Mevr. Hendrika Janna Niks Kerkdijk, geboren op 26 maart 1937, woonachtig in Vriezenveen
Mevr. Derkdina Grietje Roelofsen, geboren op 2 mei 1941, woonachtig in Vriezenveen
Dhr. Gerrit Visser, geboren op 13 februari 1956, woonachtig in Vroomshoop.
Oranjevereniging, muziek, kerkelijk werk en mantelzorg, het passeerde allemaal de revue. Burgemeester Visser is trots op deze mensen die maatschappelijk actief zijn in de samenleving. De feestelijke ochtend werd met een hapje en drankje afgesloten.

Witte van Moort verovert provinciale dambeker! | geplaatst op dinsdag 25 april 2017
bekerwinnaar-podb-1e-team.jpgHet bekerteam van Denk en Zet heeft wederom een beker op haar naam mogen schrijven. Het team had in de halve finale maar nipt afgerekend met Borne en mocht de gasten uit Wapenveld dan ook zeker niet onderschatten. De 4-4 tegen hetzelfde Wapenveld van enkele jaren geleden stond nog vers in het geheugen. In deze wedstrijd was het echter al snel duidelijk dat de Westerhaarse spelers een maatje te groot waren. Het begon met Gerbrand Hessing die binnen twintig zetten gratis naar dam mocht combineren tegen Gerard Blok en dan ook snel won. Vervolgens wist Marino Barkel zijn opponent Geurt Souman positioneel de vernieling in te spelen. De afgedwongen schijfwinst werd in partijwinst omgezet. Odin Mol had een spannende partij met Albert Lusink. In het middenspel hadden beide spelers kansen maar Lusink verloor de grip op de stand en werd een verloren eindspel in gemanoeuvreerd. Tot slot wist Bert Aalberts zijn voordeel niet te verzilveren tegen de behendig verdedigende Maikel van den Esker. Of deze partij ooit de remisegrenzen heeft overschreden is nog maar de vraag. Al met al een duidelijke 7-1 overwinning voor de Westerhaarders, waarna de cup de lucht in kon.
Wassen en tanken kan nu op 1 plek in Westerhaar | geplaatst op maandag 24 april 2017

revolution-wassen-kopie.jpgBij het AVIA Tankstation in Westerhaar, gemeente Twenterand, kan je nu ook terecht voor de was. Met het plaatsen van een Revolution waskiosk is het aanbod van het tankstation nog verder uitgebreid. Even tanken en een broodje eten terwijl ondertussen jouw was gewassen wordt: zo wordt die 'zaterdagmiddag' toch goed besteed! Tankservice Haarhuis in Westerhaar heeft hiermee een prachtig extra stukje service in handen en is daarmee uniek in Twenterand.

Een Revolution waskiosk is een wasmachine die je zelf bedient en hiervoor kan je 24 uur per dag terecht. Ideaal dus voor wasjes waar je eigen wasmachine niet toereikend is. De kiosk heeft twee wasmachines ( van 8 en 18 kg) die alle was professioneel wassen en drogen. Met 30 minuten is de kleding gewassen waardoor het concept ook interessant wordt voor andere partijen die snel hun was gedaan willen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan teamkleding of bedrijfskleding, maar ook paardendekens behoren tot de mogelijkheid. Een droger tot 18 kg maakt de was weer snel droog. Omdat ook dekbedden, kleden, kussen en ander bijzonder wasgoed hiermee gereinigd kunnen worden, is deze waskiosk ideaal voor eigenlijk iedereen. Milieuvriendelijk is de kiosk ook nog eens doordat de warmte van de droger het wasmachinewater verwarmt.
Door de korte wastijd en het feit dat de trommel gesloten blijft tijdens deze wasbeurt is het wassen goed te combineren met eventuele andere verplichtingen. Tanken bijvoorbeeld bij AVIA, de auto een wasbeurt geven of gewoon even lekker genieten van een kop koffie. Natuurlijk kan je ook gewoon later weer terug komen. De waskiosk werkt gewoon op muntgeld en regelt zelf het wasmiddel.

Lees meer...

Video koningsspelen dans Okido CBS de fontein Westerhaar | geplaatst op maandag 24 april 2017

Video opening Koningin Maxima plein Westerhaar | geplaatst op maandag 24 april 2017

LAATSTE OPROEP AKKERFONDS 2017 | geplaatst op maandag 24 april 2017

Afgelopen boekjaar 2016 is voor Stichting Christelijk Boekenhuis De Akker opnieuw zeer gunstig verlopen, opnieuw was er groei en bloei in omzet en activiteiten. Graag laat De Akker via haar projectondersteuningsfonds diverse goede instellingen delen in de winst, via een eenmalige bijdrage. Door De Akker zijn alle reguliere kerken in Twenterand en directe omgeving hiervoor in de afgelopen maanden aangeschreven.

Projecten komen in aanmerking, als zij voldoen aan de volgende criteria:

Lees meer...

Voorwaarts te sterk voor Kloosterhaar | geplaatst op maandag 24 april 2017
vwklo.jpgMet nog 4 wedstrijden voor de boeg ontving Voorwaarts buur Kloosterhaar voor een belangrijke wedstrijd. Trainer Dick Beverdam kon beschikken over een volledig fitte selectie en koos voor zijn vaste waarden. Kloosterhaar liet in het vorige onderlinge duel zien dat het veel kwaliteit bezit en een gevaarlijke tegenstander is.

Scheidsrechter Maat uit Zwolle floot om half 3 voor het eerst en Voorwaarts zette meteen druk en kreeg al snel kansen. De eerste 2 kansen waren voor Jordy Harms die beide keren voorlangs schoot. In de 6de minuut schoot de zelfde Jordy op doel maar de keeper wist deze bal nog maar net tot corner te verwerken. De toon was gezet, Voorwaarts won overal op het veld de duels en wist Kloosterhaar terug te dringen. Het vroege doelpunt dat je altijd graag wilt zien kwam in de 10de minuut. Een lange aanval werd eerst nog verdedigd maar Jordy Harms vond de vrijstaande Gert Dogger. Met een prachtig schot passeerde hij de keeper en de 1-0 was meer dan verdiend. Voorwaarts bleef de betere ploeg en het 2de doelpunt hing eigenlijk constant in de lucht maar Kloosterhaar hield stand ondanks dat ze niet of nauwelijks op de helft van Voorwaarts kwamen. In de 19de minuut was het wel raak. Jordy Harms werd door een diepte pass van Bjorn Wessels vrij voor de keeper gezet. Oog in oog met de goalie van Kloosterhaar omspeelde hij deze soepel en kon de 2-0 aantekenen. Na de 2-0 leek het of Voorwaarts de teugels wat liet vieren en Kloosterhaar kwam wat meer aan het voetballen. Dat resulteerde in de eerste kans voor de gasten. Spits Boshoeve werd diep gestuurd en kon vrij door naar keeper Stuifzandt echter deze was zeer attent en was op tijd uit zijn doel om met een prima ingreep de aansluitingstreffer te voorkomen.

Lees meer...

Cbs De Fontein Oranjestraat ook in 2017 Zwemkampioen | geplaatst op zondag 23 april 2017
Voor het vierde jaar op rij hebben de drie basisscholen uit Westerhaar-Vriezenveensewijk met samen 111 kinderen op 21 april jl. weer gestreden om de wisselbeker bij de zwemkampioenschappen 2017 in het overdekte zwembad De Stamper in Vriezenveen.

De groepen 7 en 8 van Cbs De Fontein Oranjestraat, Cbs De Fontein Hoofdweg en Obs De Blokstoeke gingen om 10.15 uur de strijd aan.

Naast de medailles die door de drie snelst zwemmende meisjes en jongens op de 25 meter vrije slag en de schoolslag waren te winnen, ging het uiteindelijk om het winnen van de wisselbeker. De warming-up begon al met de fietstocht naar het zwembad. Bij aankomst in het zwembad werden de kinderen met de juffen begroet door Zwemclub De Wieke.

Alles stond al klaar voor de wedstrijd. De kinderen mochten om te beginnen eerst even vrij zwemmen, waarna met een korte uitleg de wedstrijd kon beginnen. In de pauze was er voor alle aanwezigen drinken met een koek er bij, beschikbaar gesteld is door de Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Na de pauze kon elke school met het estafette zwemmen nog extra punten halen voor de titel zwemkampioen 2017. De wisselbeker en daarmee de titel werd uiteindelijk gewonnen door Cbs De Fontein aan de Oranjestraat, die daarmee opnieuw de titel zwemkampioen behaalde. Obs De Blokstoeke die de titel in 2015 op zijn naam zette kwam met nog geen seconde verschil op de derde plaats. Cbs De Fontein Hoofdweg behaalde de tweede plaats.

Alle zwemmers deden enorm hun best om voor zijn of haar school de titel binnen te halen en werden daarbij door klasgenoten aangemoedigd. Voor de zwemkampioenschappen in 2018 zal het niet alleen om de titel gaan, maar ook of Cbs De Fontein Oranjestraat voor de derde keer op rij de titel binnen kan halen. Zij mogen dan de wisselbeker houden.

Vrijdag 28 april oranjebal in De Klaampe | geplaatst op vrijdag 21 april 2017

oranjebal.jpgDit jaar vindt het Oranjebal plaats in de V'sterij op vrijdag 28 april. Velen zullen zaterdags vrij zijn, zodat we het nog een aantal uurtjes vol kunnen houden .
DJ Martin verzorgt de muziek. De zaal gaat om 20.30 uur open. Laten we er weer een feest van maken!
Fotos Koningspelen staan op WesterhaarDigitaal.nl | geplaatst op vrijdag 21 april 2017
Vandaag werden de Koningspelen georganiseerd in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
WesterhaarDigitaal.nl was ook even aanwezig en de foto's staan nu in het fotoalbum.img-8130-koningspelenl.jpg