WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Oktober (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Weer

Nieuws


henk-en-johan-kopie.jpgTijdens de jaarlijkse ledenvergadering van EHBO vereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk, op dinsdag 26 september jl. ,trad Henk de Boer na 35 jaar af als voorzitter van de vereniging. Johan de Boer wordt de opvolger van Henk als voorzitter van de vereniging.
Henk kwam in 1974 bij de EHBO toen hij zijn diploma haalde. Al in 1977 kwam hij in het bestuur terecht. En in 1982 is hij voorzitter geworden.
Niet alleen is Henk vele jaren voorzitter geweest van de vereniging, ook op andere vlakken was en is hij actief. Zo heeft hij vele jaren meegespeeld in de wedstrijdploeg, helpt hij mee met evenementen en brengt hij de hulpverleningswagen van de standplaats naar de evenementen toe.
Henk bezoekt tevens de regiovergaderingen en dat blijft hij ook doen.

40 jaar bestuurslid zijn en zo actief zijn voor een vereniging is niet iedereen gegeven en daar is EHBO vereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk zich zeker van bewust. Vandaar dat Henk is voorgedragen voor het erelidmaatschap van de vereniging. En alle leden die aanwezig waren tijdens de vergadering stemden toe.
EHBO vereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk wenst Henk nog vele fijne jaren toe bij de vereniging.

Video motocross event MC de Wieke Westerhaar 2017 staat online | geplaatst op vrijdag 29 september 2017
3e prijs voor Marije | geplaatst op woensdag 27 september 2017
logo-wwr.jpgMarije Schelfhorst met haar paard A-Mila gingen naar Soest voor een dressuurconcours en behaalden met 219,5 punten voor de wijze van rijden een 3e prijs in de klasse Z1.
Sagenfestival Veenmuseum weer een groot feest. | geplaatst op woensdag 27 september 2017

download-2.jpgOndanks de concurrentie van de jaarlijkse Burendag, die uitbundig werd gevierd in de gemeente, en de vele barbecues en feesten dank zij het prachtige nazomerse weer, kon Theater Turf zaterdagavond tijdens haar jaarlijkse Sagenfestival meer dan 200 bezoekers verwelkomen. Het Veenmuseum ‘Vriezenveenseveld' aan de Paterswal was dit jaar voor de tweede keer het decor voor prachtige verhalen en muziek. Het met verlichte slingers en waxinelichtjes geïllumineerde terrein nodigde uit om te dwalen en de spannende vertelsels te zoeken. Voorzitter Jorrit Efdé van Theater Turf maakte dan ook een zeer tevreden indruk. "Het was een aantrekkelijk en gevarieerd programma", zei hij. "De duisternis, lichtjes en treintjes zorgden voor veel extra sfeer. Vorig jaar waren er zo'n kleine 800 belangstellenden, maar wij zijn heel erg tevreden over de opkomst nu. Het was weer een groot feest".
Spannend was het wel de laatste weken: hoe houdt het weer zich? Veel regen en wind in september. Het programma werd dan ook gebaseerd om optredens het hoofd te bieden tijdens koude en regenachtige weersomstandigheden. Geen ‘midden-in-het-veld-optredens', iedereen onder dak! Maar, Pluvius bleek goed gestemd en werd stevig op de achtergrond gedirigeerd. Het feest kon dus zonder stress en aanpassingen worden gehouden! Het resultaat was dat de organisatoren een zucht van verlichting slaakten toen het zowel vrijdag als zaterdag warm nazomers vakantieweer werd. "Het maakt een dergelijk festiviteit zoveel plezieriger!", aldus Efdé. En dat geldt zéker voor het Veenmuseum, waar het terrein op sommige plaatsen wel eens wat sompig kan zijn en lastiger begaanbaar. Maar het kon niet beter! En voor de mensen die wat slechter ter been zijn waren daar de beide treintjes.

Lees meer...


kinderboekenweek.jpgVan 4 t/m 15 oktober is het weer de jaarlijkse Kinderboekenweek!
Dit jaar is het thema: ‘Griezelen!'
Ben jij bang in het donker? Vind je spinnen eng? Of heb je pijn in je buik als je naar school moet? Iedereen vindt wel eens iets griezelig. En dat is helemaal niet gek!
Maar gelukkig is het helemaal niet eng om gewoon naar de Bibliotheek te gaan!

Activiteiten van de bibliotheek
De bibliotheek Twenterand organiseert tijdens de Kinderboekenweek weer tal van activiteiten:
Boekenspeurtocht:
Ook dit jaar is er weer de speciale Boekenspeurtocht. Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen meedoen aan deze speurtocht in de bibliotheek. Van 4 t/m 14 oktober tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan er worden gespeurd naar de goede antwoorden. Er zijn 2 speurtochten, voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen van 9-12 jaar. Onder de goede inzendingen wordt een boek verloot.

Bezoek met de klas aan de bibliotheek:
Heel veel groepen 5 van de basisscholen brengen met hun juf of meester een speciaal Kinderboekenweekbezoek aan de bibliotheek. Er wordt voorgelezen uit de bekroonde boeken en verteld over de Kinderboekenweek en er is een opdrachtencircuit met allerlei ‘Bibbers' opdrachten.

Lees meer...

Grote kinderkleding & speelgoedbeurs Westerhaar 7 oktober | geplaatst op maandag 25 september 2017

3f398272e7bf7c7e534f1f88c3f14dc7-xomo2-thumb.jpgZaterdag 7 Oktober as wordt er weer een grote kinderkleding & speelgoedbeurs georganiseerd door Monique Jager in het Kulturhus de Klaampe in Westerhaar.
Er zijn ruim 80 stands aanwezig met zowel nieuwe als tweedehands kleding, speelgoed en leuke accessoires. Scoor hier voordelig een nieuwe najaars outfit voor leuke prijsjes. Voor kinderen is er ook weer van alles te beleven deze dag. O.a. leuke circustrucs door clown Maria die kinderen zelf mogen proberen op het podium, dit wordt aangeboden door de organisatie. De toegang is wederom gratis. Handige Sinterklazen komen alvast voordelig inkopen doen. Volop animatie aanwezig en ook aan de inwendige mens is gedacht met lekkernijen. Alle kramen zijn volgeboekt, er is geen plekje meer vrij voor deze dag. De beurs is geopend van 9 tot 12.30 uur voor bezoekers. Te leuk om te missen, jij komt toch ook? Iedereen is van harte welkom.
Geslaagd MC de Wieke motorcross Event 2017 | geplaatst op maandag 25 september 2017

img-9552-wd-foto-krant.jpgAfgelopen zaterdag werd er voor de 8e keer onder grote publieke belangstelling de MC de Wieke Motorcross georganiseerd op een unieke locatie in het centrum van Westerhaar.
Ondanks dat er meerdere cross wedstrijden zijn in deze tijd van het jaar was er een goede opkomst v/d rijders, ruim 130 deelnemers, wat aangeeft dan men graag naar Westerhaar komt om te rijden op dit circuit op deze unieke locatie.
De baan was dit jaar samen aangelegd met Tonny Pol, die als gerenommeerd baanbouwer bekend is in het noorden en oosten v/h land en natuurlijk met de vele vrijwilligers van MC de Wieke.
Het weer was ons super gezind waardoor er grote publiek belangstelling was voor dit evenement.
De rijder waren unaniem dat de baan en bulten er perfect in lagen, wat gerant stond voor veel spektakel motorcross op topniveau. Er werden spannende wedstrijden verreden in de verschillend klassen waarbij enkele lokale toptalenten lieten zien waar zij toe in staat zijn.
Bij de allerjongsten, in de 50cc mini's was het Luca Boers (8jr.) uit Vriezenveen die een verdienstelijke 2e plaats wist te scoren na een zeer spannende strijd met de uiteindelijke winnaar Wez Hilberts. In de 65cc was het Kyro Winkel (10 jr.) uit Vriezenveen die beslag wist te leggen op de 2e plaats, gevolgd door Kane Mulder (Daarlerveen) als derde.

Naast de Twenterand successen bij de jeugdklassen was het in de MX2 klasse Jarno Zandbergen uit Den Ham die beslag wist de leggen op de 2e plek en was het Robin Nijkamp die bij de MX1 ook een 2e plek wist te scoren. De grootste opkomst was er voorde hobby klasse waar ruim 40 deelnemers gelijk van start gingen om de strijd met elkaar aan te gaan.
Aan het eind v/d dag werd er als sluitstuk een superfinale gereden voor de top 5 rijders uit de verschillende klassen om uit te maken wie de beste rijder is v/h MC de Wieke cross Event 2017.
Het was Sem de Lange, het dertienjarige nationale talent uit Weiteveen die met zijn 85cc lange tijd aan de leiding ging voor de grote mannen, maar na een spannende strijd uiteindelijk achterhaald werd door Robin Nijkamp (Daarlerveen) die er de MC de Wieke supercup vandoor ging.

Volledige uitslag van dit evenement zijn de vinden op de we site van MC de Wieke (www.mcdewieke.nl)

Al met al een zeer geslaagd en sportief evenement dat inmiddels een vaste plaats heeft verworven in Twenterand en op de nationale motorcross kalender.

Op naar het MC de Wieke cross Event 2018 !
https://mcdewieke.nl/index.php?page=mc-de-wieke-cross-event

Foto`s zijn te vinden in het fotoalbum, welke je links in het menu kunt vinden.
Dammers Witte van Moort hard onderuit | geplaatst op maandag 25 september 2017

dammen99.jpgDe tweede ronde van de clubcompetitie leverde Damclub Denk en Zet/WvM uit Westerhaar geen wedstrijdpunten op. In Westerhaar was titelkandidaat Schiedam te sterk. Hilberink wees zijn teammaten de weg door grootmeester Meijer te verslaan. De overige Schiedammers waren echter scherper. Invalster Altchoul werd door Kos positioneel weggespeeld, Hessing moest na een goede partij toch zijn meerdere erkennen in oud-wereldkampioen Gantwarg, Wong kreeg na een misser klop van Mbongo en Mol kwam een zwakke opening tegen Heusdens niet meer te boven: een duidelijke 7-13 nederlaag.
KVZ 4 een maatje te groot voor SDO 2 | geplaatst op maandag 25 september 2017

logo-korfbal.jpgIn tegenstelling tot vorige week, begon SDO de wedstrijd onder een helder blauwe hemel. SDO wist dat het een zware dobber kreeg tegen de koploper uit Zutphen. Al snel keek de ploeg uit Westerhaar tegen een 0-4 achterstand aan. De Oranjehemden wisten na 10 minuten voor het eerst de korf te vinden met een benutte doorloopbal. Tot 3-6 kon SDO de ploeg uit Zutphen nog enigszins volgen. Hierna werd pijnlijk duidelijk dat KVZ de bovenliggende ploeg was, dit was terug te zien in een ruststand van 4-12. De scherpschutters uit Zutphen begonnen de tweede helft voortvarend met 7 doelpunten op rij. SDO kon geen vuist maken en had hier geen antwoord op. Toch vielen er nog enkele doelpunten aan de kant van SDO. De wedstrijd eindigde in een terechte uitslag 8-24.
Volgende week speelt SDO 2 om 12.30 uur in Enschede tegen Rigtersbleek/Cottus 3.
Twentse Derby tussen SDO en KIOS eindigt in een gelijkspel | geplaatst op maandag 25 september 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO 1 uit Westerhaar tegen KIOS 1 uit het nabijgelegen dorp Sibculo. In het verleden speelden de ploegen veelvuldig tegen elkaar. Omdat deze wedstrijd een echte derby is, leverden deze confrontaties vaak veel strijd op. Niet alleen de winst staat op het spel, maar zeker ook de eer. Voorafgaand aan deze wedstrijd was KIOS de koploper. SDO was terug te vinden op een 5de plaats, dus de bezoekers waren de favoriet.

Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig: veel publiek, prima weersomstandigheden (geen wind en een lekker zonnetje) en een scheidsrechter. Deze laatst genoemde floot om 15:30 uur voor het eerst. SDO begon furieus aan de wedstrijd en beloonde zichzelf. Al snel was het 4-0 in het voordeel van de Westerhaarders. De bezoekers konden hier weinig tegenover zetten en leken verrast. Toch wist KIOS in de fase daarna terug te komen in de wedstrijd. Na een kwartier spelen was de stand 5-3. In het restant van de wedstrijd wist de thuisploeg de voorsprong vast te houden. De ploegen gingen rusten met de stand 8-5 in het voordeel van SDO.

Na rust promoveerde SDO de eerste aanval meteen tot een doelpunt. Daarna zag de ploeg van Jan Nijkamp (oud trainer van ondermeer KIOS) dat de bezoekers dichterbij kwamen, het werd 9-8. Toen het niet veel gelijk werd (10-10), was de spanning weer helemaal terug. En het bleef spannend tot het eind. Het was KIOS dat steeds op een voorsprong kwam van 1 doelpunt, maar SDO kwam iedere keer weer naast de bezoekers. Kort voor tijd stond het 13-13. Een invaller aan de zijde van de thuisploeg wist in de laatste minuut de bal door de korf te gooien. Dit leek het winnende doelpunt te zijn. Helaas voor de Oranjehemden wist ook KIOS nog 1 keer te scoren in die laatste minuut. Hierdoor eindigde deze boeiende en spannende strijd in een puntendeling en dat was gezien het spelbeeld zeker terecht. Eindstand SDO - KIOS 14-14.

SDO kon tevreden zijn over hoe er vandaag gestreden werd. De ploeg speelt volgende week zaterdag in Borne tegen Groen Zwart 1. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.