WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
December (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Weer

Nieuws

Grote vogelshow in Westerhaar | geplaatst op woensdag 22 november 2017
2017-11-22-23-26-04-webklik.jpgVogelvereniging "Vogelvreugd,, opent de deuren van ‘Ons domein' aan de Leidijk 14 voor hun jaarlijkse vogeltentoonstelling van ongeveer 330 vogels. Kanaries, postuurkanaries, tropen, Europese cultuurvogels, grasparkieten , grote parkieten en zelfs een papagaaiachtigen zullen deze dagen aan liefhebbers en bezoekers worden getoond. Het gehele jaar door doen de leden hun best om op deze onderlinge show de mooiste vogels, die zij gekweekt hebben, te laten zien.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Voor de contributie hoef je het niet te laten. € 30 euro per jaar met 12 keer per jaar een mooi blad van de Nederlandse bond van vogels met veel nieuws over onze hobby. De entree is gratis en een cataloges kost €2.50

Ik zou zeggen: Kom maar eens kijken op onze show in ‘Ons domein'of kijk op onze website

www.vogelvreugdwesterhaar.nl.

Openingstijden:

Lees meer...

Damjeugd Overijssel verdeelt prijzen in PODB-Cup Westerhaar | geplaatst op maandag 20 november 2017
2017-11-20-04-58-16-verslag-podb-cup-westerhaar.jpgZaterdag 18 november was het weer tijd voor de jaarlijkse PODB-Cup in Westerhaar.
Zoals ieder jaar werd er weer flink fanatiek gedamd door jeugd in het clubhuis van Damclub Witte van Moort.
Dit jaar waren er twintig deelnemers verdeeld over drie poules. In poule 3 speelde de jongste jeugd een dubbel rondtoernooi. Hier werd Yaïr Eysbroek eerste door slechts twee keer te verliezen en maar liefst acht winstpartijen te noteren. Tweede met twee punten achterstand werk Diederik Companjen. Het podium werd compleet gemaakt door Hayly Nikkels. Namens Witte van Moort deed Deon Bakker mee in deze poule, dit was het eerste toernooi voor hem. Hij speelde veel goede partijen, maar het geluk zat hem soms tegen en eindigde op vijfde plek.
In de b-poules deden twee spelers mee namens Witte van Moort. Thijs Jansen had een zware loting getroffen door in poule twee te komen en eindigde daar op een vijfde plek. Broer Niek Jansen ging het beter af, na een moeilijk begin herstelde hij zich goed en eindige op een keurige derde plek. Tweede in de poule met 1 punt meer werd Bart van de Bosch. En met overmacht werd Samantha Regterschot eerste. Alleen Niek Jansen wist een puntje van haar af te snoepen.

Lees meer...

SDO A1 verliest van KIOS ’45 A2 | geplaatst op maandag 20 november 2017
2017-11-20-04-55-10-e-mail-herman-westerhaardigitaal.jpgHelaas een tegenslag voor SDO A1. In de eerste helft viel het allemaal een beetje tegen voor SDO en was het al snel 3-0 voor KIOS'45. Daarna was SDO aan de beurt en het leverde al snel 2 doelpunten op. De thuisploeg was de eerste helft iets sterker dan de bezoekers. Zo gingen de Sibculoërs de rust in met een 6-2 voorsrpong.

SDO kreeg in de rust een oppepper van de coaches en ging met volle moed de tweede helft weer in.

De SDO'ers kwamen moeilijk op gang want al snel vielen er bij de thuisploeg twee doelpunten waardoor het 8-2 werd. Maar toch gaf SDO de moet niet op, en werd het na een tijdje 10-6. Het werd steeds spannender en SDO kwam weer dichterbij. In de slotfase werd het 10-8. Met het goed dichthouden van de verdediging en de zovele kansen van de aanval, was er nog hoop voor de Westerhaarders. Helaas bleek het gat toch te groot en scoorde KIOS'45 het laatste doelpunt.

Einduitslag KIOS '45 A2 - SDO A1 11-8

Volgende week zaterdag, 25 november, speelt SDO A1 in Hengelo tegen koploper HKC A3.


dickbeverdam.jpgTrainer Dick Beverdam gaat Voorwaarts aan het eind van het seizoen verlaten. Na goed overleg tussen Voorwaarts en trainer Beverdam is besloten dat het na 3 seizoenen tijd is voor een nieuwe trainer.

In het eerste seizoen bereikte Beverdam de nacompetitie met Voorwaarts waarin het na een spectaculaire wedstrijd verloor van OZC. In het 2e seizoen versloeg hij met Voorwaarts alles en iedereen en zorgde hij samen met het team kampioen in de 3e klasse D werd. Door zijn werkomstandigheden is dit seizoen ervoor gekozen om zijn vriend Eric Deijk toe te voegen in de trainersstaf van Voorwaarts. Geen ideale situatie maar voor alle partijen een bewust gekozen constructie.
Op dit moment staat Voorwaarts op de laatste plaats in de 2e klasse hetgeen absoluut niet de reden is voor deze keuze. Na 3 seizoenen is het tijd voor een frisse wind en een nieuwe trainer.
Voorwaarts zal de komende weken op zoek gaan naar een nieuwe trainer voor de jonge spelersgroep van de club voor het seizoen 2018-2019.

Voorwaarts verlies in Twenterand derby van Den Ham | geplaatst op zondag 19 november 2017

voorwaarts2017-2018.jpgNa een week vrijaf en een uitermate geslaagd tripje Barcelona, stond er voor het eerst in jaren weer een heuse Twenterandse derby (in competitieverband) op het programma voor Voorwaarts.

Voorwaarts moest het vandaag stellen zonder de geblesseerde Gert Dogger en Jordy Niks, maar mocht na enkele weken wel weer beschikken over Bjorn Wessels. Onder barre omstandigheden en onder toeziend oog van opvallend veel toeschouwers, blies scheidsrechter Kaya om half 3 op zijn fluit.

Het eerste wapenfeit kwam van Den Ham. Een strakke voorzet werd door alles en iedereen gemist en kwam ongelukkig op de voet van Tom Meier. Gelukkig bracht de paal redding waardoor slechts een hoekschop volgde. In minuut 5 kwam Voorwaarts ook uit haar schulp, Wout Roelofs kwam goed door op links en zijn voorzet vond het hoofd van de mee opgekomen Lars Bove die helaas over kopte. Wat volgde waren enkele slordige minuten zonder noemenswaardige kansen. In minuut 14 verdiende Jordy Harms na goed doorzetten een corner. Waar deze corner gevaar voor Voorwaarts zou moeten opleveren, gebeurde het tegenovergestelde. Den Ham maakte die voorzet onschadelijk, de daarop volgende 2e bal won en met een splijtende pass werd Vijfhuizen diep gestuurd. Bjorn Wessels kwam nog in de buurt maar kon niet voorkomen dat hij Zorgdrager een niet te missen kans bood. 1-0 Den Ham.

Lees meer...

Begrafenisvereniging De Laatste Eer Westerhaar - Vriezenveensewijk organiseert op woensdag 27 december 2017 een sfeervolle herdenkingsbijeenkomst op de Algemene Begraafplaats aan de Sibculoseweg,de aanvang is om 19.00 uur!

Hebt u een dierbare verloren, dan bent u welkom op deze herdenkingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst heeft geen kerkelijk karakter en iedereen is welkom.
Er klinkt muziek, een gesproken woord en lichtjes zullen worden ontstoken. De naam van uw dierbare(n) kan worden uitgesproken.

Wilt u dan voor 13 december a.s. deze naam c.q. namen, plus de leeftijd van overlijden doorgeven aan: Sarina Kunst - Hofman È+31681895230 of via de mail: sarina@delaatsteeerwesterhaar.nl (Geen voicemail inspreken!)
Mocht u slecht ter been zijn, geef het even door, dan wordt er gezorgd voor een zitplaats!
Na de bijeenkomst, is er gelegenheid het gekregen lichtje op het graf te plaatsen of u mag het meenemen naar uw eigen gedenkplek.
Na afloop, is er gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven voor de gemaakte onkosten!

Bij slecht weer, is de herdenkingsbijeenkomst in ons Mortuarium aan de Hoofdweg 170!

Eerste team met moeite langs Hoogeveen | geplaatst op maandag 13 november 2017

image1.jpegOp de elfde van de elfde stond ronde nummer vier van de clubcompetitie op het programma. Het eerste team had een uitwedstrijd in en tegen het naburige Hoogeveen. Dit team is voor het tweede jaar op rij actief in de ereklasse en heeft een opvallende jonge bezetting.

Na een korte rit waren de Westerhaarders gearriveerd in wijkcentrum 't Knooppunt alwaar ook het tweede en derde team van Hoogeveen hun wedstrijden afwerkten. Bij het uitwisselen van de opstellingen viel op dat de Hoogeveners de nodige personele problemen hadden. Wereldkampioen bij de vrouwen Sadowska speelde een toernooi in China terwijl ook Koster verstek moest laten gaan.

De score werd geopend aan het bord van twee invallers. Eddie Hilberink speelde tegen Be Eggens een degelijke partij, waar Eggens optisch wat beter leek te staan. In een dunne stand werden de punten gedeeld. Verrassend laat werden de punten gedeeld aan het bord van Marino Barkel en Rick Hakvoort. De heren gaven hun zetten in moordend tempo af en na een uur leek remise aanstaande maar Barkel kreeg toch nog aangenaam klassiek op het bord. Hakvoort wendde zijn tijd aan om een remisegaatje te vinden en kon dan ook naar een 3-om-1 afwikkelen: remise.

Jan van Dijk zette de Westerhaarders op voorsprong. In een spannende partij met Michel Stempher sloeg de vlam in de pan toen Van Dijk zijn lange vleugel vrijwillig op liet sluiten. Het bleek de opmaat te zijn naar een verwoestende vleugelaanval. Stempher moest noodgedwongen afwikkelen naar een macro-eindspel maar tegen de twee dammen van de speler uit Ureterp was hij niet opgewassen. Winst voor van Dijk en het eerste stond voor. Bert Aalberts nam het net als vorig seizoen op tegen Klaas Hendrik Leijenaar. Na de wat droge opening ontspon zich een interessant middenspel waar Leijenaar een centrumomsingeling op poten probeerde te zetten. Beide spelers speelden correct waarna een gedwongen afwikkeling tot een uitgewoede stelling leidde: remise.

Lees meer...

SDO 1 speelt gelijk tegen Blauw Zwart 1 | geplaatst op maandag 13 november 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag stond voor SDO 1 de eerste zaalcompetitiewedstrijd op het programma. Blauw Zwart 1 van voormalig hoofdtrainer Marco Groothuis, kwam op bezoek. Voor SDO betekende deze wedstrijd een terugkeer in de 3de klasse, na 2 jaar gespeeld te hebben in de 4de klasse. Doordat de ploeg vorig seizoen kampioen werd in de zaal, dwong men promotie af. In het verleden speelden de ploegen regelmatig tegen elkaar, in deze wedstrijden waren de teams vaak aan elkaar gewaagd.

Om 16:50 uur floot de scheidsrechter voor het eerst. Het vele publiek zag SDO na een prima aanval meteen de voorsprong pakken, 1-0. Niet veel later maakte Blauw Zwart gelijk. In de beginfase ging het lang gelijk op. Bij een 3-3 tussenstand sloeg SDO een gaatje naar 5-3, maar niet veel later stonden de ploegen weer op gelijke hoogte, 6-6. Opnieuw sloeg de thuisploeg een gat van twee doelpunten, 9-7. Los komen van de bezoekers lukte de Westerhaarders niet, want niet veel later stond er opnieuw een gelijke stand op het bord, 9-9. In de laatste minuut voor rust kwam SDO nog 1 maal tot scoren. Zo gingen de Oranjehemden met een 10-9 voorsprong de kleedkamer in.

Direct naar rust wist een heer van SDO de korf te vinden, 11-9. Daarna nam Blauw Zwart het heft in handen. De bezoekers maakten 4 doelpunten op rij en kwamen zo voor het eerst op voorsprong, 11-13. SDO schakelde daarna een tandje bij en wist het gat te dichten, 13-13. De ploeg van Jan Nijkamp wist daarna zelfs uit te lopen naar 16-13. Blauw Zwart wisselde en bracht twee ervaren krachten in het veld. De bezoekers kwamen daarna terug tot 16-15. Het beloofde een spannende slotfase te worden, waarin de wedstrijd alle kanten op kon gaan. SDO probeerde daarna de wedstrijd over de streep te trekken en kwam op een 18-16 voorsprong. Helaas voor de Westerhaarse formatie, kwamen de bezoekers weer dichterbij in de slot minuten. In de laatste minuut wist de uitploeg zelfs op gelijke hoogte te komen, 19-19. SDO kreeg nog 1 aanval, maar hierin wist de ploeg niet meer te scoren. De scheidsrechter blies voor het einde bij een gelijke stand. SDO 1 - Blauw Zwart 1 19-19

Het was een leuke wedstrijd voor de supporters. Beide ploegen streden voor de winst, maar het werd dus een puntendeling. Zo pakte SDO haar eerste punt in de 3de klasse. De ploeg speelt volgende week in Bergentheim tegen KIOS 1. De Oranjehemden hopen in deze echte derby, de punten mee huiswaarts te nemen. Deze wedstrijd begint om 17:20 uur.

Oud Papier actie SDG zaterdag 11-11-2017 | geplaatst op vrijdag 10 november 2017

logo-oud-papier.jpgZoals gebruikelijk op de 2e zaterdag van de maand, gaat muziekvereniging SDG zaterdag a.s. vanaf 8.30 uur in geheel Westerhaar weer het oud papier ophalen.
U wordt vriendelijk verzocht om uw oud papier netjes verpakt aan de straat te zetten.
Mocht de oud papier wagen uw huis al gepasseerd zijn dan is het altijd nog mogelijk uw oud papier op zaterdagmorgen tot 12.00 uur te brengen naar de hoek Oranjestraat-Leidijk.
Alex Noppers presteert sterk in Amersfoort | geplaatst op dinsdag 7 november 2017

2017-11-07-15-56-59-verslag-amersfoort-open-toernooi.jpgIn de herfstvakantie werd het jaarlijkse toernooi van ADG Amersfoort gespeeld. Van damvereniging Witte van Moort uit Westerhaar speelden Alex Noppers en Gerbrand Hessing mee.

In de eerste ronde speelde Noppers tegen de veel hoger ingeschaalde Cees Strooper. Zonder echt in de problemen te komen kon Noppers voor een remise aantekenen. Hessing speelde tegen Ton van der Ploeg en sloot de korte vleugel van zijn opponent op. Van der Ploeg bleef hier de hele partij last van houden en moest al in het middenspel capituleren.

De tweede ronde lootte Hessing een sterke tegenstander, Bhiem Ramdien. Hessing gaf zijn tegenstander de nodige tempi voorsprong en creëerde vervolgens een klassieke stelling op het bord met goede kansen. Door een onnauwkeurige zet in het middenspel hielp Hessing zijn goede stelling om zeep en kon er niet meer uit halen dan een remise. Noppers speelde in de 2e ronde tegen de sterke Shammi Kasnadi. Na de hele partij onder druk te hebben gestaan, vond Noppers een mooie remise door middel van een tripel offer. In de derde ronde kende Noppers geen problemen tegen de Tsjechische speelster Petra Duskova en tekende voor zijn derde remise.

Lees meer...