WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
April (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Weer

Nieuws

c2a547e4-30d7-4774-9f5a-5d6f86840ebc.jpgDe paden op de lanen in.....Frank Dekker (43) is vanmorgen vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad.
Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij vanmorgen vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.
In 2012 Liep frank Santiago de Compostella en ook de Nijmeegse vierdaagse werd al eens bedwongen.
Ondanks het uitlopen van de Nijmeegse vierdaagse, heeft zo'n vierdaagse niet zijn voorkeur, haasten om ergens te komen en verplicht aantal km per dag is niet wat Frank zoekt in het wandelen. Op pad zijn geeft hem rust en bezinning, genoeg tijd om na te denken en nieuwe mensen te ontmoeten. Daarbij houd hij van reizen en kom je natuurlijk de mooiste natuur en cultuur tegen onderweg.
Dat Frank een ondernemer in hard en nieren is wisten jullie natuurlijk al, voorheen had hij een vishandel (nu vishandel Oude Voshaar), hij heeft een eigen stal en constructiebedrijf en ontwierp de Fautuin. Toch kan hij het onderweg ook niet laten: Raszuivere entrepreneur als hij is heeft hij ook nu alweer een nieuwe uitvinding mee onderweg; Crossed Keys (Het symbool van een pelgrim onderweg naar Rome) wil je daar meer over weten dan kun je die vinden op de Facebook pagina: Crossed keys.
Je maakt natuurlijk heel wat mee onderweg, hoe ver hij is en wat hij  allemaal meemaakt onderweg kun je vanaf vandaag volgen via WesterhaarDigitaal!

julvoo.jpgVoorwaarts begon deze competitie ronde met de wetenschap dat het weer alles in eigen hand heeft. Trainers Beverdam en Legebeke konden niet beschikken over Wout Roeloefs en Alwin Postma (beiden geschorst) maar de rest was fit. Om half 3 floot scheidsrechter Beldman uit Nijverdal af , ja inderdaad, de zelfde scheidsrechter van de bekerwedstrijd Voorwaarts - ON. Hij floot goed en liet zien dat de situatie destijds een incident was.
Voorwaarts begon goed en meteen werd duidelijk dat Juliana'32 ver inzakte en via countervoetbal gevaarlijk probeerde te worden. In de 1ste minuut had het al 0-1 kunnen, misschien wel moeten zijn. Jordy Harms wist zijn directe tegenstander handig te omspelen en kon verder ongehinderd de 16 meter van Juliana binnen lopen. Hij koos voor een schot waar een pass op 2 vrij staande medespelers beter zou zijn geweest. De keeper keerde de poging van Jordy. Voorwaarts bleef drukken en Juliana werd steeds verder terug gedrongen. Het duurde lang voor dat het bevrijdende doelpunt viel. Het spel van de oranjehemden was goed maar doordat Juliana'32 met 10 man achter de bal speelde waren de kansen schaars. Pas in de 40ste minuut werd Voorwaarts echt gevaarlijk. Jordy Niks bediende Jordy Harms die ongehinderd naar de keeper van Juliana'32 doorstoomde.

Lees meer...

Johan van Dijk damtoernooi in Westerhaar | geplaatst op woensdag 5 april 2017

johan-van-dijk.jpgOp vrijdagavond 21 april organiseert damclub Witte van Moort haar eerste Johan van Dijk damtoernooi!

Johan is al actief lid van de vereniging sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. In het verleden speelde Johan verdienstelijk zijn partijen in het eerste team en werd hij al een aantal keren clubkampioen van zijn damclub in Westerhaar. Momenteel houdt Johan zich veel bezig met jeugdactiviteiten! Hij organiseert al jaren schooldamtoernooien voor de basisscholen van de gemeente Twenterand en is al vele jaren toernooidirecteur van het NK voor junioren. Momenteel is Johan tijdens de thuiswedstrijden van de Nationale clubcompetitie een vaste waarde van het 3e team waar hij tevens geregeld de lachers op zijn hand krijgt tijdens zijn humorvolle toespraken.

SAMENWERKING HERVORMD WESTERHAAR MET DE AKKER | geplaatst op woensdag 5 april 2017
c-dsc0268-kopie.jpgZaterdag 1 april was het zover. Door een samenwerking tussen de Hervormde gemeente Westerhaar-Vriezenveensewijk (PKN) met christelijk boekenhuis De Akker is het nu mogelijk om bij De Akker collectemunten van de Hervormde gemeente van Westerhaar te kopen. Om deze samenwerking feestelijk te omlijsten waren dominee Woudenberg en zijn vrouw naar De Akker gekomen om de eerste collectemunten te kopen.
Dankzij deze samenwerking is het mogelijk om voortaan 6 dagen per week gedurende winkeltijden collectemunten te verkrijgen. Dit is naast de gebruikelijk verkoop van collectemunten, op de derde donderdagavond van de maand in het Hervormd Centrum van Westerhaar.
De Akker verleent, als vrijwilligersorganisatie, deze service van verkoop van collectebonnen inmiddels al ruim 15 jaar voor Hervormd Vriezenveen (PKN). Hervormd Westerhaar en De Akker werken graag samen aan verbreiding van de Bijbelse blijde Boodschap, tijd voor ontmoeting en een goed gesprek aan de koffietafel, stimuleren van goede doelen voor evangelisatie en diaconaat voor vrijwilligersorganisaties in Twenterand en omgeving.
Klanten zijn van harte welkom in de winkel, Westeinde 305 te Vriezenveen, en de koffie staat klaar.
Niek Jansen grijpt net naast NK deelname dammen | geplaatst op dinsdag 4 april 2017
niek2.jpgZaterdag 1 april waren de halve finales NK dammen in de Welpen categorie. Er werd gespeeld op drie locaties: Gouda, Culemborg en in Hoogeveen. Namens damclub Witte van Moort deed Niek Jansen mee in Hoogeveen. Er werd een rondtoernooi gespeeld in een groep van 9 welpen. Niek begon de halve finale ijzersterk met een overwinning op Tanja van Kelckhoven. In de tweede ronde mocht aantreden tegen Anna Klooster deze partij werd in een razend tempo gewonnen door Niek door vele combinaties. De andere twee partijen in het ochtend programma werden ook gewonnen door Niek. Na de lunchonderbreking ging het helaas niet meer helemaal soepel. Na een spannende partij waarin van alles mogelijk was, ging Niek helaas de mist in en verloor van Janick Lanting. Ook de andere drie partijen in het middag programma gingen helaas verloren waardoor Niek met 8 punten op een zesde plaats eindigde. Toch kan Niek Jansen terugkijken op een goed toernooi waarin die veel goede partijen gespeeld heeft met soms een onverdiende nederlaag.
thumbnail-img-0908.jpgDe Vereniging Het Veenschap wil het natuurgebied ten Noorden van het Hazenpad terug brengen in de oorspronkelijke staat. Bomen en struiken moeten daarom verdwijnen en de heide moet er weer gaan groeien. Daarvoor zet de vereniging sinds een paar jaar een eigen schaapskudde in die uit ruim honderd schapen bestaat. Inmiddels zijn er volop lammeren geboren en is de kudde bijna verdubbeld in aantal. De kudde wordt geheel beheerd door vrijwilligers.

Voor de schaapskudde was er geen eigen onderkomen. Dat is nu veranderd. De schaapskooi die in de Engbertsdijksvenen stond is een paar jaar geleden geschonken aan het Veenmuseum en door vrijwilligers van het museum gedemonteerd en opgeslagen. Deze kooi is nu door vrijwilligers van de Vereniging het Veenschap en met de bijdragen van tal van sponsoren herbouwd bij het Veenmuseum en de Vereniging het Veenschap heeft nu een prachtig onderkomen voor de schapen.

De kooi wordt officieel op vrijdag 7 april geopend door boswachter J. van Dijk in aanwezigheid van genodigden.

Doordat de kooi vlak naast het terrein van het Veenmuseum is geplaatst kunnen ook de bezoekers van het museum nu genieten van de schapen en hun lammeren.

Op Hemelvaartsdag (25 mei) worden tijdens de jaarlijkse Open Dag van het Veenmuseum: Het Levend Veenmuseum, de schapen geschoren en ook dit zal bij de schaapskooi plaats vinden. Er worden weer veel bezoekers verwacht. De toegang is gratis en een vrije gift wordt op prijs gesteld.

De schaapskooi is een uniek project waarin twee organisaties als goede buren hebben samengewerkt en vele vrijwilligers zich hebben ingespannen met een prachtig resultaat: een aanwinst voor het gebied.


vwdri.jpgVoorwaarts moest na de onverwachte en verrassende nederlaag van vorige week tegen SVVN zich revancheren tegen Drienerlo thuis. Met een volledig fitte selectie begonnen Alwin Postma en Roy de Lange op de bank en startte Rutger Slot als rechtsback.

Vanaf de aftrap was Voorwaarts dominant en speelde het verzorgt goed voetbal. Het veld was nat door een korte hevige bui net voor de aanvang wat voor de snelheid van het spel te goede kwam. Een goede opsteker was het vroege doelpunt voor de thuisclub. Al na 4 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Gert Dogger die zeer sterk aan de wedstrijd begon speelde zich aan de rechterkant vrij en gaf een perfecte voorzet op Jordy Harms. Zijn kopbal werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman maar in de rebound van Jordy was hij kansloos. Voorwaarts bleef goed druk zetten en veroverde de bal meestal op de helft van de tegenstander en kon daardoor snel gevaarlijk worden. Een paar goede aanvallen volgden en een daarvan werd bekroond met het 2e doelpunt. Bernd Bove veroverde de bal en wist Gert Dogger diep te sturen. Gert bereikte met zijn voorzet Jordy Harms die met de rug naar het doel stond. Met een mooie beweging draaide hij weg van zijn tegenstander en liet de keeper opnieuw kansloos. Na 12 minuten was het 2-0 en daarmee was alle pijn van de vorige wedstrijd al snel weggespeeld.
Drienerlo probeerde wel maar zag nauwelijks kans om gevaarlijk te worden in die fase. Alleen de snelle en technische linksbuiten van der Meijden wist af en toe gevaarlijk te worden maar als hij al voorbij Rutger Slot kwam was daar altijd Bjorn Wessels of Tom Meier die goed rugdekking gaven.

Lees meer...

Rommelmarkt Christelijk Mannenkoor Westerhaar | geplaatst op zondag 2 april 2017

Op 8 april a.s van 8.30 uur tot 12.00 uur is er weer de jaarlijkse rommelmarkt van het Christelijk Mannenkoor Westerhaar.
Deze altijd gezellige rommelmarkt is voor iedereen toegankelijk en overdekt en voor de inwendige mens is er deze morgen weer van alles aanwezig.

De rommelmarkt wordt gehouden bij Boerderij Dekker, Hoofdweg/ Twistveenweg en rolstoel toegankelijk.

Mocht u met CMK een warm hart toedragen dan nodigen wij u graag uit om elkaar deze dag te ontmoeten.

Voelt u zich als man geroepen om ook deel uit te maken en te komen zingen bij "ons koor", nodigen wij u ook graag uit op de dinsdagavond van 19.30 - 21.30 uur in De Bron aan de Wollegrasstraat in Westerhaar.

Tot ziens!!!!!!!!

SDO wint in Nieuwleusen van ‘d Ommerdieck | geplaatst op zondag 2 april 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO haar eerste competitiewedstrijd op het veld. Na een succesvol zaalseizoen wilde de ploeg de goede vorm vasthouden om bovenin mee te blijven doen. De ploeg moest afreizen naar Nieuwleusen om daar te spelen tegen ‘d Ommerdieck. Het vorige duel werd in Westerhaar gewonnen door SDO met 16-6. Toch wisten de Westerhaarders dat het een lastig duel kon worden.

Onder prima weersomstandigheden floot de scheidsrechter de wedstrijd in. Het eerste doelpunt liet even op zich wachten, maar was van ‘d Ommerdieck. SDO antwoordde met een raak afstandsschot, 1-1. Daarna was het SDO dat op voorsprong kwam, maar opnieuw werd het gelijk. Zo ging het lang gelijk op. SDO creëerde ontzettend veel kansen, maar de afwerking miste. De thuisploeg zette hier weinig tegenover, maar was wel een stukje effectiever. Bij rust ging ‘d Ommerdieck zelfs met een voorsprong de kleedkamer in, 7-6.

Na rust ging SDO verzorgder spelen en zocht de juiste kansen. Ook verdedigend werd er minder weggeven. De Oranjehemden wisten de achterstand om te buigen in een voorsprong. Het werd 7-9. Daarna kwamen de Westerhaarders niet meer in de problemen. Langzaam liepen de bezoekers weg bij de thuisploeg. Guido Moltman, Aron Beuving en Cathy Stegehuis mochten nog invallen. 5 minuten voor tijd werd het 8-12. Hiermee was de wedstrijd beslist. SDO scoorde in het slot nog 2 maal. Eindstand ‘d Ommerdieck - SDO 8-14.

SDO staat nu derde in de competitie en doet nog volop mee in de strijd om promotie. De volgende wedstrijd is over 2 weken op 15 april in Borne tegen Groen Zwart. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

Ledenvergadering: De oude bouw e.o. | geplaatst op vrijdag 31 maart 2017

Op maandag 3 april a.s. houdt Buurt De oude bouw e.o. in Westerhaar weer haar jaarlijkse ledenvergadering.
Wanneer u lid bent van deze buurt wordt u van harte uitgenodigd om bij deze vergadering aanwezig te zijn. Op die
manier heeft u inspraak in o.a. het bepalen van de hoogte van de ledenbijdrage, het bedrag dat wordt uitgekeerd
bij een sterfgeval en de verkiezing van nieuwe bestuursleden.

De vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de kleine zaal van Speeltuinvereniging Ons Domein,
Leidijk 14 in Westerhaar. Komt allen, de koffie staat klaar!

Voor meer informatie over de buurt: www.buurtoudebouw.nl