WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Juni (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2

Weer

Nieuws


Het bestuur van Stichting Christelijk Boekenhuis De Akker en Stichting De Zaaier heeft maar liefst 32 aanvragen ontvangen van diverse instellingen uit Twenterand en directe omgeving. De variatie in aanvragen is opnieuw groot. Hiervan zijn er 10 gericht op jongerenactiviteiten, 7 voor evangelisatie, 9 voor werelddiaconaat en 6 voor lokale diaconale initiatieven. De aanvragen zijn afkomstig uit Vriezenveen , Westerhaar, Almelo, Vroomshoop en Den Ham. Het gaat om hulp aan arme landen en organisaties vanuit Twenterand in Oost-Europa, Afrika, Brazilië en Israel. Bij jeugdwerk en evangelisatie zijn er veel nieuwe initiatieven.
Vanuit Stichting Christelijk Boekenhuis de Akker wordt jaarlijks een deel van de winst uitgekeerd aan doelen, die worden ingevuld door christelijke groeperingen in Twenterand en omstreken en passend zijn bij de doelstellingen rondom diaconaat en evangelisatie. De Akker draaide in 2016 opnieuw een goed jaar, dus er valt wat te verdelen. Gezamenlijke besturen hebben besloten om alle 32 aanvragen te honoreren met een bijdrage. De aanvragers worden hierover geïnformeerd en uitgenodigd voor de uitreiking. Op DV donderdagavond 1 juni om 19.30 uur vindt de feestelijke uitreiking plaats in De Akker, Westeinde 305, aan de vertegenwoordigers van de 32 aanvragende instanties.
KINDERLOOP WESTERHAAR | geplaatst op maandag 29 mei 2017

kwf.jpgHet had zo mooi kunnen zijn. De kinderloop van Vrijdagavond 26 Mei die georganiseerd was door het KWF team Kern Westerhaar in samenwerking met de Oranjevereniging moest afgebroken worden omdat er geen kinderen op kwamen dagen. Alles was goed geregeld. Medewerking van Gerald en Gijs Nillessen, KWF Twenterand. t.Haarhuus. Kulturhus. EHBO. Verkeersregelaars. Westerhaar Digitaal. Live muziek. 2 gratis consumpties voor elke deelnemer en ga zo nog maar even door. Alles was uit de kast gehaald om dit evenement te doen slagen maar er kwamen dus geen kinderen. Dik 7 weken terug zijn de eerste contacten geweest met de scholen in Westerhaar. Die waren allemaal enthousiast en verleenden graag hun medewerking. Door middel van sponsorkaarten om zo veel mogelijk geld binnen te halen was de afspraak om de kosten te drukken dat de scholen voor de sponsorkaarten zouden zorgen en die bij de kinderen terecht zouden komen. Er is dus wel degelijk veel contact geweest en ook de mails zijn gelezen door de scholen, zelfs het avondprogramma met tijden etc..... voor 26 Mei zijn wel degelijk gelezen door de scholen.

Lees meer...

Sportwijktoernooi bij Ons Domein. | geplaatst op dinsdag 23 mei 2017
Zoals u op facebook (Sportwijktoernooi) hebt kunnen lezen is er iedere laatste vrijdag van de maand een Sportwijktoernooi bij Ons Domein. Het is een project dat voortkomt uit de samenwerking tussen drie partners: Zorgsaam Twenterand, Ons Domein en OBS de Blokstoeke. Ons Domein nodigt alle kinderen tussen de 10 en 23 jaar in Westerhaar uit om hier aan deel te nemen. We gaan er een vrolijke middag van maken met veel sportiviteit, een gezonde versnapering, drinken en muziek.

We hopen op een grote opkomst zodat het een gezellige dag wordt waar kinderen samen komen en misschien wel een nieuwe sport ontdekken, waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en waar we samen een leuke en gezellige activiteit kunnen neerzetten samen met onze kinderen.
Westerhaar zijn we samen en onze kinderen zijn de toekomst van ons mooie dorp! We willen dit inhoud geven op een sportieve manier zodat onze kinderen meer gaan bewegen, meer gaan sporten en weer lekker buiten bezig zijn en kind kunnen zijn.

We hebben uiteraard ouders nodig die mee willen helpen met opzetten, opruimen , scheidsrechteren, spelleider zijn etc. U kunt zich opgeven voor verschillende middagen.

Lees meer...

Zeer dringend beroep op wethouder Engberts | geplaatst op dinsdag 23 mei 2017

Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen over de vraag of er een bankje (en enkele struikjes) In de Hoven te Vroomshoop weggehaald kan worden teneinde een verlenging van een parkeerplek ter hoogte van huisnummer 14 mogelijk te maken. Deze verlengde parkeerplek is noodzakelijk om een ernstig zieke jongen, aangewezen op rolstoelvervoer, dagelijks te vervoeren. Door de verlenging van deze parkeerplek worden de handelingen om hem in en uit een busje te plaatsen een stuk makkelijker en zorgt voor minder overlast en gevaar, omdat er dan geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de weg.

Deze zaak kreeg publicitair veel aandacht omdat de gemeente afwijzend reageerde op de vraag van de betrokkenen of de gemeente hier medewerking aan wilde verlenen, terwijl enige dagen daarvoor de gemeente nog een bankje (en afvalbak) in no time had verwijderd dat in de weg stond, omdat een inwoner zelf zijn oprit had verlegd. Hierdoor moest tevens het trottoir worden aangepast en dit was vooraf - net als het verzoek tot verwijdering van onder meer het bankje - niet gemeld bij de gemeente. Dat riep vragen op bij veel inwoners en de geloofwaardigheid van de politiek stond weer eens ter discussie. Op dit moment en ondanks de belofte van de wethouder te denken in oplossingen is er helaas nog geen oplossing voorhanden, ondanks dat deze situatie al enige tijd bekend is in het gemeentehuis.

Lees meer...

SDO verliest nipt van Lemmer | geplaatst op maandag 22 mei 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag, 20 mei, speelde SDO in Lemmer tegen het eerste team van de gelijknamige korfbalvereniging. Bij aanvang van de wedstrijd deelden de ploegen de 2de plaats, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. De vorige ontmoeting tussen de 2 ploegen werd gewonnen door Lemmer met 7-10. Bij SDO startte Jolien Beuving in de basis, zij verving de afwezige Margreet Nijboer.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en wisten beide snel tot scoren te komen, 1-1. Daarna liep Lemmer weg bij SDO. De Westerhaarders waren zoekende. Dit leverde wel kansen op, maar er was ook veel onnodig balverlies. Lemmer profiteerde hier optimaal van. De thuisploeg was erg schotvaardig en sloeg een gat naar 8-1. Toen pas wist SDO weer eens de korf te vinden door middel van een raak afstandsschot, 8-2. De ploegen gingen niet veel later rusten bij een stand van 9-3.

Na rust ging SDO beter en verzorgder spelen. Dit leverde veel meer kansen en ook doelpunten op. Lemmer, dat eerst nog op een 11-3 voorsprong gekomen was, zag het gaatje daarna steeds kleiner worden. Halverwege de tweede helft, bij een stand van 12-6 maakte Brian Slaghuis zijn rentree na 5 maanden blessureleed. Hij verving Tobias Noppers. Niet veel later kwam ook Selima Rachedi binnen de lijnen in plaats van Jolien Beuving. SDO gaf niet op en knokte zich terug naar 12-10. Lemmer had het moeilijk, maar met een doorloopbal besliste een dame van de thuisploeg de wedstrijd, 13-10. SDO wist nog wel terug te komen tot 13-12, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Einduitslag Lemmer - SDO 13-12.

Door deze nederlaag staat SDO nu op een derde plek. Volgende week zaterdag, 27 mei, speelt SDO de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De ploeg speelt om 15:30 uur in Westerhaar tegen de kampioen, Noveas uit Steenwijk. In deze wedstrijd neemt de Westerhaarse formatie afscheid van trainer Marco Groothuis en speler Mathijs Korte. Komt allen.

Dammers Witte van Moort bekeren verder | geplaatst op maandag 22 mei 2017

1e-team-seizoen-2016-2017.jpgTraditoneel wordt in de maanden mei en juni het Nationale bekertoernooi afgewerkt. Zo ging een viertal dammers van Witte van Moort afgelopen zaterdag op bezoek in Huissen en speelde een drietal wedstrijden.
Witte van Moort moest het de eerste ronde opnemen tegen Gooi & Eemland en had een moeizame start. Jeffrey Steen verloor de partij na een misrekening. Nadat Herman Hilberink en Odin Mol remise hadden gespeeld, lag het aan Gil Salomé de stand gelijk te trekken.
Nadat zijn tegenstander de remise miste, maakte hij het gedecideerd af.

De tweede ronde was tegen de grootste concurrent CTD Arnhem. Deze ronde werd opnieuw geopend met een verliespartij. Gil Salomé overzag een meerslag en verloor daardoor uiteindelijk ook de partij. Deze keer wist niemand van Witte van Moort de stand gelijk te trekken, resulterend in een 3-5 verlies.

In de laatste ronde was Witte van Moort afhankelijk van Arnhem voor de kansen tot kwalificatie. Herman Hilberink opende de score tegen De Kroonschijf DEZ. Na in de opening al voordeel te hebben verkregen liep de tegenstander in een combinatie,

Lees meer...

Fiets-wandeltocht op Hemelvaartsdag 2017 | geplaatst op maandag 22 mei 2017

De Ned. Herv. Kerk en Geref. Kerk ‘de Bron' houden gezamenlijke activiteiten op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei. Iedereen is van harte welkom hier aan deel te nemen.
We beginnen de dag met een gezamenlijke fiets-wandeltocht.
's Morgens vroeg om half 7 starten bij de Gereformeerde Kerk ‘de Bron' aan de Wollegrasstraat in Westerhaar voor een fietstocht met een wandeling in de Engbertsdijkvenen. Daarna is er in de Ned. Herv. Kerk aan de Hoofdweg om half 10 een dienst met ds. den Braber.
6.30 uur start fietstocht met wandeling bij Gereformeerde Kerk ‘de Bron'.
8.15 uur ontbijt in de Gereformeerde kerk ‘de Bron'.
9.30 uur kerkdienst in Ned. Herv. Kerk.
Opgave voor de Fietstocht en/of ontbijt bij
Jannie Lensen-Botter: henjlensen@hotmail.nl of Be Lensen: lensenbe@gmail.com

ehbo.jpgVandaag 20 mei wordt een feestelijke dag voor de vereniging. Op deze dag worden de landelijke wedstrijden gehouden en is er een spectaculaire demonstratie. 's Avonds is er een receptie voor genodigden en later op de avond is er een besloten feest voor alle leden.
De landelijke wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor publiek en beginnen om 13.30 uur.
De spectaculaire demonstratie is rond 16.00 uur.
De receptie wordt gehouden van 18.00 tot 19.30 uur en is uitsluitend voor genodigden.
Alle activiteiten worden in en om de Klaampe gehouden.
Nieuwe leden zijn natuurlijk altijd van harte welkom, zij kunnen zich aanmelden bij Margreet de Jager, secretaris van de vereniging of via info@ehbowesterhaar.nl

Grote Rommelmarkt `De Lelies` Westerhaar | geplaatst op zaterdag 20 mei 2017

rommelmarkt-blog.jpgOp 24 juni a.s. is er weer de jaarlijkse rommelmarkt van buurtvereniging "De Lelies" in Westerhaar.

Dit is van 9.00 uur tot 13.00 uur.
Deze altijd gezellige rommelmarkt is voor iedereen toegankelijk en voor elk wat wils.
Voor de inwendige mens is er deze morgen weer van alles aanwezig.
De Leliestraat zal dan afgesloten zijn voor alle verkeer tussen 7.00 uur en 14.00 uur.
Mocht u graag een plaatsje willen reserveren dan kunt u dat doen door telefonisch contact op te nemen met dhr. B. Botter,
0546 65 96 94 of 06 15 33 18 67

LET WEL VOL IS VOL
Tot ziens!!!!!!!!


dsc-0145-kopie.jpgCBS De Fontein-locatie Hoofdweg heeft op 17 mei meester Poelman flink in het zonnetje gezet omdat de meester 25 jaar in het onderwijs werkzaam is. De meester heeft op meerdere scholen gewerkt, zelfs een aantal jaren in Brazilië. Maar de laatste 15 jaar is de meester werkzaam in Westerhaar op De Fontein-locatie Hoofdweg. Eerst in de midden- en bovenbouw, maar de laatste jaren in de onderbouw. En dat bevalt de meester heel goed!
Op deze feestdag werd de meester 's morgens verrast met een heerlijk ontbijtje en daarna opgehaald met een tractor die hem naar school bracht. Daar stonden alle kinderen al klaar met prachtig versierde bogen om de meester welkom te heten.
Het thema van deze feestdag was "Sport"; meester Poelman is immers een fanatiek hardloper.
Na het aanbieden van een cadeau en het zingen van een speciaal voor de meester geschreven lied, zijn alle kinderen aan het spelcircuit begonnen. Van blikgooien, stormbaan, skippybalrace tot blind volleyballen. De kinderen én de meester deden vol overgave mee. In de pauze werden de kinderen op wat lekkers getrakteerd. Na het spelcircuit werd de ochtend afgesloten met een estafette voor alle kinderen. Zes teams bereikten de finale en mochten het toen opnemen tegen het lerarenteam van De Fontein. Meester Poelman liep hierin natuurlijk ook mee.
In een spannende laatste ronde heeft uiteindelijk een team van 10 kinderen gewonnen, met als resultaat een heerlijke slagroomtaart!
Het was een geslaagde dag, mede dankzij het prachtige weer!