WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
December (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Weer

Nieuws

Oud Papier actie SDG zaterdag 9-12-2017 | geplaatst op donderdag 7 december 2017

logo-oud-papier.jpgZoals gebruikelijk op de 2e zaterdag van de maand, gaat muziekvereniging SDG zaterdag a.s. vanaf 8.30 uur in geheel Westerhaar weer het oud papier ophalen. U wordt vriendelijk verzocht om uw oud papier netjes verpakt aan de straat te zetten.
Mocht de oud papier wagen uw huis al gepasseerd zijn dan is het altijd nog mogelijk uw oud papier op zaterdagmorgen tot 12.00 uur te brengen naar de hoek Oranjestraat-Leidijk.
Kerstconcert Westerhaar 2017 | geplaatst op donderdag 7 december 2017

kerstposter-2017.jpgOp zaterdag 16 december a.s houden de koren en muziekvereniging SDG uit Westerhaar hun jaarlijks kerstconcert.
De deelnemende koren zijn: Chr. Mannenkoor Westerhaar, Gemengd koor de Lofstem, Ouderenkoor Levenslust en het koor "Rejoice".
Het concert wordt gehouden in het Hervormd Centrum en de aanvang is 19.30 uur.
Zoals gebruikelijk is de toegang voor dit concert gratis.
Kinderkerstfeest in Baptistengemeente Westerhaar | geplaatst op dinsdag 5 december 2017
Zondagochtend 17 december wordt het een echt kinderfeest!
Met als thema "Kerst voor jou en mij!! " wordt het kerstverhaal op een levendige manier verteld. De dienst wordt muzikaal begeleidt door de kidszoneband en ondersteund door een
groot kinderkerstkoor. Nieuwsgierig? Kom dan zeker op 17 december en neem zoveelmogelijk mensen mee!
Datum : Zondagochtend 17 december
Aanvang : 10.00 uur
Zaal open : 9.30 uur (wees op tijd want vol= vol)
Kosten : De entree is gratis. Er is wel een collecte.
Adres : Baptisten Gemeente Westerhaar,
Hoofdweg 85
Westerhaar
NB: De dienst is geschikt voor kinderen vanaf 2.5 jaar. Voor de kleintjes is er kinderoppas.
Voorwaarts krijgt nauwelijks kansen bij Enter Vooruit | geplaatst op maandag 4 december 2017

Na de zure nederlaag maar wel goed spelend Voorwaarts van vorige week moest de ploeg naar Enter Vooruit om te proberen om nu wel loon naar werken te krijgen.

Onder koude omstandigheden werd er om half 3 afgetrapt en meteen zette Enter Vooruit het team uit Westerhaar onder druk. Voorwaarts probeerde met lange ballen onder deze druk uit te komen maar nergens op het veld werden er duels gewonnen. Het duurde dan ook maar 7 minuten voordat de thuisploeg raak schoot. Balverlies op het middenveld waarbij een aantal spelers van Voorwaarts aan een overtreding dachten en niet omschakelden was de aanleiding. Via een voorzet van de zijkant scoorde Jesse Pultrum vrij simpel doordat linksback Derks niet goed in greep en doelman Stuifzandt aarzelde om uit te komen. Een vroege domper voor het team dat vervolgens probeerde in de wedstrijd te komen. Enter Vooruit zakte iets in waardoor er veel op het middenveld afspeelde en weinig voor beide doelen gebeurde. Wel was de rechtsbuiten van Enter Vooruit een plaag voor de linksback van Voorwaarts. Trainer Beverdam wisselde daardoor Derks voor Postma na 25 minuten waardoor er iets meer balans kwam in het team. Richting de rust werd Voorwaarts iets brutaler en kwam af en toe in de 16 meter van Enter Vooruit.

Lees meer...

Kerstbingo bij Voorwaarts | geplaatst op zondag 3 december 2017
2017-12-03-09-46-34-e-mail-herman-westerhaardigitaal.jpgOp woensdag 13 december aanstaande is er bij Voorwaarts een grandioze Kerstbingo. In het clubhuis van Voorwaarts zal vanaf 19:30 uur een gezellige en sfeervolle Bingo gespeeld worden waar iedereen welkom is.
Er zijn vele prijzen waaronder een super kerstronde. Er wordt gespeeld met kaarten en briefjes.

De Bingo begint om 19:30 uur en het clubhuis is vanaf 18:45 uur geopend.

img-0998-kopie.jpgWij hebben van de Foto-Piet gehoord dat het Pietenfestijn in De Klaampe weer een groot succes was.
Piet heeft hier foto's van gemaakt en die staan nu op de website.
Dez/WvM haalt verpletterend uit tegen Dc Rijnsburg | geplaatst op maandag 27 november 2017
In de vijfde ronde van de nationale clubcompetitie heeft dez/WvM met enorme cijfers gewonnen van dc Rijnsburg. In eigen huis wonnen de Westerhaarders met maar liefst 17-3.
Voordat de overwinnings-storm ging razen werd er nog eerst een vredige remise getekend tussen Bremmer en Aalberts. Daarna barstte de storm los. Eerst was het Barkel die in een klassiek duel wist te profiteren van enkele misgrepen van Rijken. Anders was het bij Twiest die zijn tegenstander Kromhout met sterk spel geleidelijk naar een nederlaag speelde. Jan van Dijk had het geluk dat tegenstander Schoneveld niet goed op de klok lette en in remise-stand door de vlag ging.
Salome speelde geen beste opening tegen De Mooij en liep de hele partij achter de feiten aan en kon dan ook niet op meer rekenen dan een remise.

Lees meer...

SDO verliest ruim van koploper Rood-Wit | geplaatst op maandag 27 november 2017
Afgelopen zaterdag reisde de selectie van SDO af naar Wezep. Zowel het eerste team als het tweede team speelden daar tegen Rood-Wit. SDO 1, dat een prima seizoenstart kende met 3 punten uit de eerste 2 wedstrijden, wilde de goede lijn door trekken. Makkelijk zou dat niet worden want Rood Wit 1 had beide wedstrijden gewonnen en was koploper bij aanvang van de wedstrijd en de uitgesproken titelkandidaat.

SDO startte wederom prima aan de wedstrijd en kwam meteen op een 0-1 voorsprong. Niet veel later wist ook Rood-Wit de korf te vinden, met een rake vrije bal. Daarna nam SDO weer de leiding in de wedstrijd, 1-2. Opnieuw werd het gelijk, 2-2. Daarna nam Rood-Wit het initiatief over van de SDO'ers. De Wezepers liepen uit naar 8-2. Bij SDO lukte het even niet en daar profiteerde de thuisploeg van. Toch gaven de Oranjehemden zich niet gewonnen en knokten zich terug tot 8-5. Helaas wist Rood-Wit nog één maal te scoren voor rust, waardoor het verschil 4 doelpunten was bij rust, 9-5.

Lees meer...

Voorwaarts verliest onverdiend in blessuretijd | geplaatst op zondag 26 november 2017

voospa.jpgNa de kansloze nederlaag tegen Den Ham wachtte vandaag weer een zware tegenstander. Sparta Enschede is na een begin met 4 gelijkspelen en 2 nederlagen aan een opmars begonnen. O.a. IJVV en De Esch werden getrakteerd op een forse nederlaag. En dan ga je er niet vanuit dat Voorwaarts de bovenliggende partij is. Maar in grote fases van de wedstrijd was dit toch echt zo. Na een aftastend 1e kwartier, had Voorwaarts in de gaten dat ze niet bang hoefden te zijn voor deze tegenstander. Jordy Harms zag een kopbal net onder de lat weggehaald worden . Gert Dogger schoot in de 20e min bijzonder fraai richting bovenhoek. Maar de uitstekende doelman Klaver tikte al even fraai de bal tot corner. De beste kans was voor Lars Bove. Hij kwam op een meter of 10 vrij voor de keeper. Maar een te gehaaste aanname pakte verkeerd uit en de verdediging kon daardoor nog net een doelpunt voorkomen. Na rust was er in het eerste deel niets aan de hand, Voorwaarts kon de wedstrijd gemakkelijk controleren, doelman Stuifzandt kreeg maar weinig te doen. Ook de echt grote kansen voor Voorwaarts bleven uit.

Lees meer...

Sinterklaas met zijn pieten aangekomen in Westerhaar | geplaatst op zondag 26 november 2017
img-0577.jpgZaterdag 25 november was het dan eindelijk zover, na een heel jaar wachten kwamen Sint en zijn pieten ook aan Westerhaar een bezoek brengen.Vele kinderen en ouders stonden vol smacht te wachten bij de Sluus in het dorp. Het was nog even schrikken want er kwam een mooie koets aanrijden echter was sinterklaas nergen te bekennen. Piet paniek wist zelfs niet waar Sinterklaas was gebleven. Gelukkig na een korte wacht periode kwam Sinterklaas aan in een zijspan van een motor! Sint is overgestapt in zijn koets en heeft een rondrit gemaakt door het dorp, om vervolgens te eindigen in de Klaampe waar het feest nog even door ging. WesterhaarDigitaal.nl was aanwezig en de fotos staan inmiddels in het fotoalbum.