WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
April (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Weer

Nieuws

Programma Koningsdag | geplaatst op woensdag 19 april 2017
strijdbijl.jpgHet duurt niet zo lang meer, Koningsdag 2017.
De Oranjevereniging van Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft haar programma klaar en dat is te zien op de vernieuwde website  https://www.oranjeverenigingwesterhaar.nl
Borgrevestraat organiseert haar jaarlijkse rommelmarkt | geplaatst op dinsdag 18 april 2017
Op donderdag 25 mei houden wij weer onze jaarlijkse rommelmarkt aan de Borggrevestraat in Westerhaar. (9:00 tot 14:00 uur)
Wilt u ook een plaatsje op de rommelmarkt? Kosten zijn €3,00 per plaats.
Voor opgave of inlichtingen:
Ineke: 0546-658281 of Matty: 0546-657666
Maandag 24 april begint voor de 38e maal in successie het NK dammen voor junioren in Westerhaar. Een tiental talentvolle jeugddammers strijden in het clublokaal van de Westerhaarse damvereniging Denk en Zet/Witte van Moort om de felbegeerde nationale titel. Deze spelers hebben zich allemaal geplaatst via voorronden die eerder dit jaar zijn gehouden.

Het is al een grote traditie dat dit kampioenschap in Westerhaar wordt gehouden en de organisatie is dan ook altijd perfect geregeld. De deelnemers worden ondergebracht in gastgezinnen en er zullen ook enkele activiteiten gehouden worden om de onderlinge sfeer tussen de deelnemers te bevorderen.

Al vele grote namen in de damwereld zijn hun carrière gestart bij het NK voor junioren zoals Ton Sijbrands en Harm Wiersma. Ook de huidige titelhouder, Jitse Slump wordt een grote toekomst voorspeld in de damwereld. Voorafgaand aan het toernooi speelt hij het Nederlands kampioenschap voor senioren op Urk.

Lees meer...

Voorwaarts wint zonder te spelen 2e periode | geplaatst op zondag 16 april 2017

Zonder zelf te spelen heeft Voorwaarts de 2e periodetitel gewonnen. Door het verlies van Bergentheim dat thuis met 2-5 verloor van Kloosterhaar pakte het de periodetitel. ON won uit bij Marienberg en komt daarmee op 4 punten van Voorwaarts. Ons vlaggeschip is niet echt met de periodetitel bezig, getuige de reactie van trainer Dick Beverdam in de Tubantia. Voorwaarts heeft met nog 4 wedstrijden te gaan dus 4 punten voorsprong op de enig overgebleven concurrent ON Almelo.

Ook al had Bergentheim gewonnen was Voorwaarts toch al zeker van een periode. Maar het team hoopt stiekem op meer. Daarvoor moeten nog 4 finales worden gespeeld. Komende zaterdag is de eerste, dan speelt het thuis tegen Kloosterhaar.

SDO wint in winderig Borne | geplaatst op zondag 16 april 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO tegen Groen Zwart. Voor deze wedstrijd moest de ploeg afreizen naar Borne. De ploegen stonden dit seizoen al 3 keer tegenover elkaar, al deze wedstrijden werden door de Westerhaarders gewonnen. SDO was dus de duidelijke favoriet. Bij de Oranjehemden stond Jolien Beuving in de basis. Zij verving de geblesseerde Berdien Hartman.

Om half 4 floot de scheidsrechter voor het eerst en beide ploegen gingen opzoek naar het eerste doelpunt. Door de vele wind liet het eerste doelpunt even op zich wachten. Het was Groen Zwart dat als eerste de korf wist te vinden, 1-0. Niet heel veel later wist ook SDO haar eerste doelpunt te maken, 1-1. Daarna ging het lang gelijk op. Er vielen weinig doelpunten ook al waren er kansen genoeg. Voor de Westerhaarse formatie miste veel goede kansen. De ruststand was dan ook veel zeggend: 3-4.

Na rust gingen beide ploegen op zoek naar doelpunten. Het was SDO dat twee keer op rij wist te scoren en daarmee een gaatje sloeg naar 3-6. Groen Zwart probeerde dit gaatje te dichten, maar dit ging erg moeizaam. SDO wist op de juiste momenten te scoren, waardoor de voorsprong gehandhaafd werd. Aaron Beuving kwam in het veld voor Tobias Noppers om de overwinning vast te stellen. SDO nam zo de punten mee huiswaarts. Einduitslag Groen Zwart - SDO 6-9.

SDO staat nu derde en strijd nog volop mee voor promotie, zeker na het verlies van koploper Noveas dit weekend. 6 mei staat de volgende wedstrijd op het programma voor de Westerhaarders. De ploeg speelt dan thuis tegen Wolderwijd uit Zeewolde. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 15-04-17 | geplaatst op zondag 16 april 2017

De paden op de lanen in.....Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Elke week kunt u een update van Franks Reis volgen via westerhaar digitaal, hierbij de update van 15 april 2017:
Via Daarleveen, Daarle en Hellendoorn is Frank de eerste dag naar Nijverdal gelopen. Onderweg kwam hij een jongen tegen die vroeg of hij achterop de fiets meewou. De eerste dag wordt hij ook nog onderweg toevallig en gepland aangemoedigd door familie, vrienden en ook dronk hij onderweg koffie met een oud loopmaatje uit Santiago die toevallig in de buurt van Hellendoorn woont. Bij aankomst bij het eerste slaapadres (B&B Holterweg) komt onder de sokken de eerste flinke blaar tevoorschijn. De eerste dagen kosten het meest, qua pijn haalt Frank zijn schouders op. De volgende dag vind hij al snel de aansluiting met het Pieter pad nabij de Canadese begraafplaats in Holten. Voor de eerste dag had hij natuurlijk broodjes mee maar nu kijken wat er op je pad komt, soms heel inventief: bij een RUST punt Erewaldshof (onderweg naar laren) vind hij bijvoorbeeld geweckte appeltaart, hartstikke lekker en mooi lang houdbaar, goed bedacht door de rustpunt uitbaters. Op calorieën hoef je niet te letten als je aan het lopen bent das natuurlijk best fijn!

Lees meer...

Geraniumactie V.V. Voorwaarts op 28 april '17 | geplaatst op donderdag 13 april 2017
V.V. Voorwaarts Westerhaar houdt op vrijdag 28 april a.s. haar traditionele geraniumactie.
Vanaf 14.00 uur is er bij de garage van Schepers Tours een geranium/planten markt alwaar iedereen van harte welkom is.
Vanaf 18.00 uur gaan de vrijwilligers weer in groepen door Westerhaar om de planten huis aan huis te verkopen.
Paasdienst in de Klaampe | geplaatst op woensdag 12 april 2017
´Jesus First!´ is het thema van de paasdienst op zondag 16 april in de Klaampe in Westerhaar.
Het beloofd een bijzondere morgen te worden, waar jong en oud welkom is. Deze dienst is met muzikale medewerking van het muziekteam van de Baptisten Gemeente Westerhaar en broeder M. Dethmers zal voorgaan. Dit zal tevens een doopdienst zijn. Aanvang 10.00 uur.
Erik Kobes lijsttrekker VVD Twenterand | geplaatst op dinsdag 11 april 2017
Op de druk bezette algemene ledenvergadering van de VVD West Twente, gehouden op 10 april 2017 bij café-restaurant de Piep'n in Vriezenveen, werd de nieuwe lijsttrekker voor de VVD afdeling Twenterand gekozen. Door het bestuur van de VVD werd hiervoor Erik Kobes voorgedragen. De huidige fractievoorzitter van de VVD Twenterand, Chris Walraven, had al eerder aangegeven hiervoor niet langer beschikbaar te zijn en deelde dit de leden formeel nogmaals mee. Hij gaf aan zich volledig te kunnen vinden in de voordracht van Erik Kobes als zijn opvolger en sprak mede namens de uit zes personen bestaande VVD steunfractie zijn vertrouwen in hem uit.

Lees meer...

Geslaagde kinderkleding en speelgoedbeurs Westerhaar! | geplaatst op maandag 10 april 2017

speelgoed2017.jpgZaterdag 8 April jl. was de grote kinderkleding en speelgoedbeurs in het Kulturhus de Klaampe in Westerhaar wederom een groot succes.
Het was een gezellige en druk bezochte beurs met bezoekers en standhouders uit alle windrichtingen. Bezoekers konden shoppen bij ruim 85 stands met zowel nieuwe als tweedehands kleding, speelgoed en accessoires.
De kinderen werden getrakteerd op prachtige ballonnencreaties en jongleerkunstjes van Miss Miepie op het podium en YaSport gaf een mooie demo met de streetdance groepen.
Prachtige foto sessies voor een leuke aanbieding bij Photomar en zowel een tattoo als mooi worden geschminkt of een veertje in je haren was mogelijk. De snoepkraam van het Zoete Geschenck was ook aanwezig. Buiten konden kinderen paardrijden bij Stal de Esch uit Daarle en werden er heerlijke verse stroopwafels gebakken door de St. Gichon voor het goede doel.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag wil alle bezoekers hierbij graag bedanken voor hun komst.
Graag tot ziens op de volgende najaarsbeurs op zat. 7 Oktober ´17.