WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Augustus (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3

Weer

Nieuws

Vakantie Bijbel Week 2017 Westerhaar | geplaatst op dinsdag 11 juli 2017

Op 25, 26 en 27 juli gaan we weer een Vakantie bijbel week organiseren.

Voor alle kinderen die naar de basisschool gaan is er 's morgens een leuk programma.
Met elkaar gaan we zingen, knutselen, spelletjes doen en naar Bijbelverhalen luisteren. Elke dag beginnen we om 10.00 uur en eindigen om 12.00 uur. Vanaf 9.15 uur kun je je laten inschrijven.

Het wordt gehouden in Kulturhus De Klaampe aan de Beeklaan in Westerhaar. Het is geheel gratis, er wordt wel iedere dag een collecte gehouden.

Zondag 30 juli 2017 is er een afsluitdienst.
Deze dienst begint om 9.30 uur in de Hervormde Kerk aan de Hoofdweg in Westerhaar.

Kom jij ook op de Vakantie Bijbel Week?

Graag tot ziens.

Tevens zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Wil jij ons helpen, geef je dan op via dit het emailadres: vbwwesterhaar@gmail.com.

Openluchtconcerten en Muziekmarathon SDG Westerhaar | geplaatst op woensdag 5 juli 2017

Op 12 en 13 juli vinden de openluchtconcerten van SDG plaats, die onlangs vanwege het slechte weer waren afgelast. De locaties voor deze concerten zijn:
12 juli, grasveld Asterstraat.
13 juli, grasveld bij Jumbo.
De aanvang van deze concerten is om 19.15u.
Op zaterdag 15 juli a.s wordt er een muziekmarathon gehouden in DOMUS SDG.
Vanaf 7.00u s'morgens wordt er begonnen met musiceren in DOMUS SDG en gedurende de gehele dag zullen er groepen muzikanten of solistische optredens plaatsvinden.
Het beloofd opnieuw een muzikaal en een gezellig muziekfeest te worden.
Tevens zal op deze dag bekend worden gemaakt wie de komende jaren de hoofdsponsor zal zijn van Chr. Muziekvereniging SDG Westerhaar.
Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en naar de optredens te luisteren. De toegang is zoals gebruikelijk gratis.
Om 19.00u wordt deze marathon met het gehele orkest afgesloten.
Oud Papier actie SDG zaterdag 8 juli 2017 | geplaatst op woensdag 5 juli 2017

logo-oud-papier.jpgZoals gebruikelijk op de 2e zaterdag van de maand, gaat muziekvereniging SDG zaterdag a.s. vanaf 8.30 uur in geheel Westerhaar weer het oud papier ophalen.
U wordt vriendelijk verzocht om uw oud papier netjes verpakt aan de straat te zetten.
Mocht de oud papier wagen uw huis al gepasseerd zijn dan is het altijd nog mogelijk uw oud papier op zaterdagmorgen tot 12.00 uur te brengen naar de hoek Oranjestraat-Leidijk.
Zaterdag 8 juli Open dag Rode Kruis Twenterand | geplaatst op dinsdag 4 juli 2017

groepsfoto-2017-kopie.jpgHet Rode Kruis bestaat 150 jaren en dit is een mooie aanleiding voor de afdeling Twenterand om een open dag te organiseren.
Dit doen ze op zaterdag 8 juli van 10.00 - 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom bij het verenigingsgebouw aan de Hoofdweg 166 in Westerhaar (tegenover de Jumbo).
Naast demonstraties en uitleg over de eigen vereniging zullen ook de brandweer een politie deze dag aanwezig zijn.
Kom gezellig een kijkje nemen en wie weet sluit jij je binnenkort aan bij deze leuke groep vrijwilligers van het Rode Kruis Twenterand.
Voor meer info: twenterand@rodekruis.nl

ehbo-leden-blij-met-pop.jpgDe leden van EHBO vereniging Westerhaar- Vriezenveensewijk zijn blij met de aanschaf van een nieuwe reanimatiepop. Al enige tijd zijn een aantal poppen van de vereniging toe aan vervanging. Daarom deed de vereniging ook mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Op deze wijze probeerde men wat extra geld te verdienen voor de aanschaf van een nieuwe pop. En hoewel de opbrengst mooi was, was het bij lange na niet genoeg voor een nieuwe pop.

Toen bleek dat Prefab Twente een grote bijdrage wilde leveren aan de aanschaf van de pop kwam de realisatie steeds dichterbij. En toen vervolgens ook nog eens Mijande Wonen een bijdrage wilde leveren was het mogelijk om de pop aan te schaffen. De vereniging is Prefab Twente en Mijande Wonen dan ook erg dankbaar. Dankzij hun hulp hebben we de pop veel eerder dan verwacht kunnen aanschaffen.

De nieuwe reanimatiepop is niet de enige aanwinst van de vereniging. Onlangs vierde de vereniging zijn 50-jarig jubileum. Op zaterdag 20 mei jl. is de vereniging flink in het zonnetje gezet. Zo werden de landelijke wedstrijden in de Klaampe gespeeld, was er een jubileumreceptie en vervolgens een gezellige avond voor de leden. Op die avond schonken de leden de vereniging een nieuwe junior reanimatiepop. Een geweldig cadeau, waar we erg blij mee zijn.
Met de nieuwe reanimatiepoppen en de nieuwe G5 AED trainer gaat EHBO Westerhaar- Vriezenveensewijk een nieuw reanimatietijdperk tegemoet.

OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 1-07-2017 | geplaatst op zondag 2 juli 2017

frank20.jpgDe paden op de lanen in.....Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad en via de Francigena route. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Op Franks Blog lees je nooit een woord over fysieke pijn, toch vind ik wel dat dat bij zo'n lange reis hoort en de lezers best mogen weten dat een voetreis naar Rome niet over alleen maar Rozen gaat. Ik kom hierop omdat ik blauw afgetapte spieren zie op de laatste foto's maar klagen ho maar. De paden zijn wat meer geasfalteerd in Italië en daardoor was een scheenbeen overbelasting geboren. Avonds ice packs en beentjes omhoog maar toch loopt Frank hier geen meter minder om. Hij is wel meer aangewezen op het lopen van zijn eigen cadans want over of nog erger onder je eigen tempo lopen is gewoon minder goed vol te houden. Zo kan het dus gebeuren dat hij met een Frans, Duits, Nederlands pelgrims gezelschap vertrekt vanuit een slaapplaats smorgens (zie foto) en elkaar avonds weer treft bij de volgende overnachtingsmogelijkheid. Dat kan overigens van alles zijn van kerken (die een ruimte hebben ingericht voor pelgrims), gemeentehuizen, pelgrimshuizen tot B&B 's of hostels.
Ik hoor van veel mensen dat ze zeggen nou die is ook niet wijs, lopend naar Rome, waarom doe je dat in vredesnaam, krijgt hij daar geld voor ofzo....Volgens mij zie ik dat anders.... Frank beleeft natuurlijk wel een super avontuur, smorgens niet weten waar je savonds slaapt, nieuwe mensen ontmoeten, onderweg boeren tegenkomen waar je toch echt even de wijn van moet proeven, mooie plaatsjes bezoeken, prachtige kerken bezichtigen, mooie natuur bewandelen, rivieren oversteken met een bootje, of als het water weg is lopend, zwemmen in rivieren met zo'n sterke stroming dat je je vast moet houden aan een paal en onderweg zonder calorieën te tellen een ijsje of een gebraden kippetje kopen en ontbijten in het veld!

Lees meer...

Fietsvierdaagse Westerhaar 2017 | geplaatst op vrijdag 30 juni 2017

flyer-fietsvierdaagse-a4.jpgDit jaar organiseert Kulturhus De Klaampe van 24 juli tot en met 27 juli in samenwerking met de wandelstichting de jaarlijkse fietsvierdaagse.
De routes zijn 25 km, maar op de dinsdag en donderdag kan er ook gekozen worden voor 40 km. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00.
Elke dag zal er onderweg wat lekkers uitgedeeld worden.
Inschrijving en start vanaf Kulturhus De Klaampe 24 juli om 18.00 uur.
Verkoper van pannensets aan de deur in Westerhaar? | geplaatst op donderdag 29 juni 2017

In de omgeving van Westerhaar-Vriezenveensewijk zijn verkopers van pannensets gesignaleerd en actief.
Wijkagent Sebastiaan van Es adviseert niet in te gaan op een dergelijk aanbod. ‘Je betaalt veel te veel voor slechte kwaliteit'.
Naast pannensets bieden deze verkopers ook geregeld messensets aan.

Loat oe Zien festival | geplaatst op woensdag 28 juni 2017

Op zaterdag 9 september vindt er op het terrein van boerderij Dekker weer een uniek festival plaats.
Het Loat oe Zien festival.
Het festival biedt podia aan zoveel mogelijk mensen, muziekbands, clubs, ambachten etc.. uit de gehele
regio om hun kunsten te laten vertonen. Voor jong en oud! Kunt u goed dansen, zingen, vertellen, of wilt u uw hobby laten zien. Meldt u dan nu aan. Tevens zijn er ook enkele kraampjes te huur voor de verkoop van (streek) produkten of bijzondere dingen. Aanmelden kan via info@deklaampe.nl of bel voor meer informatie naar 06-42035811 of 06-25307519
Buurt gaat terrein Mauritsschool zelf inrichten | geplaatst op vrijdag 23 juni 2017
Buurtbewoners van de voormalige Mauritsschool in Westerhaar-Vriezenveensewijk hebben het initiatief genomen om van dat terrein een tijdelijk speelveld te maken voor buurtkinderen. Wendy Oudejans was degene uit de buurt die de eerste stap zette: "Na de sloop van de oude school was het terrein keurig opgeleverd, maar lag er vooral hondenpoep, terwijl er geen honden en geen kinderen op mochten. Dat vond ik vreselijk zonde. Het zou wat mij betreft een prachtig speelterrein kunnen zijn voor onze buurtkinderen. Ik heb uiteindelijk de burgemeester een mail gestuurd en toen is alles in beweging gekomen. We kunnen nu als buurt aan de slag met de inrichting van het terrein en daar ben ik best trots op."

Er werd een werkgroep in het leven geroepen om de nodige voorbereidingen te treffen. Deze werkgroep bestaat uit buurtbewoners Henk en Truus Kikkert, Jaap Krikken, Gerrit Botter, Wilco Dekker en de eerder genoemde Wendy Oudejans.

Actief aan de slag

Lees meer...