WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Mei (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Weer

Nieuws

Mitchel Mensinga overtuigt in PK Overijssel 2017 | geplaatst op maandag 15 mei 2017

kampioenen-overijssel.jpgIn de maanden april en mei werd traditioneel het Overijssels kampioenschap dammen afgewerkt in diverse categorieën. In de hoofdklasse werd Junioren talent Mitchel Mensinga uit Enschede, sinds 2017 lid van damclub Witte van Moort, overtuigend kampioen met vier overwinningen en één remise tegen regerend kampioen Yuen Wong uit Borne. Yuen Wong eindigde met één punt achterstand op de tweede plaats. Meervoudig Overijssels kampioen Gerbrand Hessing kwam niet verder dan een derde plaats.
In de eerste en tweede klasse werd met een gemengd deelnemersveld gespeeld, echter werd de ranglijst per categorie opgemaakt. In de eerste klasse wist Gert Drent (Den Ham) overtuigend te winnen van klassegenoot Mark Paters (Vroomshoop). Door een onverwachte nederlaag van Drent tegen Willem Fokkert, kon Paters nog langszij komen bij Drent en diende een barrage uitsluitsel te geven. Paters toonde zich in de barrage van 2 partijen de sterkste en werd kampioen in de eerste klasse.
In de tweede klasse werd Willem Fokkert uit Hellendoorn overtuigend kampioen met een score van 11 punten uit 7 wedstrijden. Roelof Schippers (Westerhaar) en Hilco Harms (Dedemsvaart) volgden op gepaste afstand en behaalden beide 8 punten. Doordat Harms in het onderlinge duel gewonnen had van Schippers, eindigde hij als tweede en verwees hij Schippers naar de derde stek.
SDO wint thuis van SIOS | geplaatst op maandag 15 mei 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag, 13 mei, speelde SDO thuis tegen SIOS uit Velp. Voor beide ploegen stond er weinig meer op het spel. De vorige confrontatie eerder dit seizoen werd in Velp gewonnen door de Westerhaarse formatie met 17-20.

Onder prima weersomstandigheden, geen wind en een lekker zonnetje, floot de scheidsrechter om half 4 voor het eerst. De thuisploeg kwam snel op een 1-0 voorsprong, maar SIOS wist niet veel later ook voor het eerst te scoren, 1-1. Daarna sloeg SDO een gaatje naar 4-1. De thuisploeg had het betere van het spel met veel kansen en rebounds en dit leverde ook doelpunten op. In de laatste minuut van de eerste helft scoorde SDO nog 2 keer. Hierdoor gingen de ploegen rusten met een 7-2 stand op het scorebord.

Na rust liep SDO steeds verder weg bij SIOS. De Oranjehemden waren gewoon een stuk beter dan de bezoekers en dit was terug te zien in de stand. Halverwege de tweede helft was het 12-4. SIOS kwam heel moeizaam tot scoren door de verdedigende druk die de SDO'ers gaven. Zo behield SDO de punten zonder veel moeite in Westerhaar. Einduitslag SDO - SIOS 15-7.

Volgende week speelt SDO de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Hiervoor moet de ploeg afreizen naar Lemmer, om daar te spelen tegen de gelijknamige ploeg. De wedstrijd begint om 15:30 uur.

Kampioen Voorwaarts sluit seizoen af met gelijkspel | geplaatst op maandag 15 mei 2017

vw1.jpgNa het kampioenschap en feest moest de kampioen Voorwaarts nog een laatste wedstrijd spelen uit bij Wilhelminaschool in Hengelo. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. De gastheren feliciteerden de kampioen met een bos bloemen welke door Bernd Bove aan een van onze trouwste supportster werd overhandigd.
Trainers Beverdam en Legebeke konden wederom beschikken over een complete selectie. Toch startte het team in een gewijzigde opstelling. Alwin Postma kreeg een plek op het middenveld en Roy de Lange verhuisde naar de linksbackpositie.
Voorwaarts begon te relaxed aan de wedstrijd. Wilhelminaschool vond vaak de vrije man en Voorwaarts gaf te veel ruimte. De thuisploeg werd dan ook regelmatig gevaarlijk voor het doel van keeper Dinand Stuifzandt. De eerste de beste goede aanval van Voorwaarts was meteen raak. Een diepe bal werd opgepikt door Jordy Niks die samen met Jordy Harms de gehele verdediging de hielen liet zien. Met een tikje opzij kon Jordy Harms eenvoudig de score openen. Na de 0-1 werd Voorwaarts weer wat achteruit gedrukt, een tegen doelpunt kon niet uitblijven. Eerst schoot Wilhelminaschool nog op de paal maar 2 minuten later werd het 1-1. In de slotfase van de eerste helft kreeg Voorwaarts meer grip op de wedstrijd maar juist toen viel de 2-1. Een buitenspeldoelpunt maar de scheidsrechter wees resoluut naar de middenstip.

Lees meer...

Avondvierdaagse Westerhaar 2017 | geplaatst op zaterdag 13 mei 2017

Voor de 48e keer heeft de organisatie van de Stichting Avond4daagse weer enkele 5 en 10 km routes uitgezet in de mooie omgeving van Westerhaar.
Dit jaar is het ook weer mogelijk voor een "Eendaagse medaille" mee te lopen op de avond van eigen keuze.
De starttijd van de vierdaagse is elke avond 18.30 uur.
Inschrijfkosten t/m 13 jaar € 2.50, 14 jaar en ouder € 3.50.

Ook voor het wandelen in groepsverband zijn er weer mooie prijzen beschikbaar:
voor zowel de 5 als 10 km wandelaars.
Ook kan men mee doen voor de z.g. "Orginaliteitsprijs", een prijs voor de mooiste uitgedoste wandelaar.
De Avond4daagse zal worden gehouden op 15-16-17-18 mei 2017.
Tevens is er nog voorinschrijving op maandagmiddag 15 mei van 14.00 - 16.00 uur in het "Ons Domein" Leidijk 14 te Westerhaar.

Op woensdagavond zal de avond4daagse wat lekkers uitdelen, de ondernemingsvereniging AZB zal op dinsdagavond een verrassing uitdelen voor alle lopers tijdens de looproute. Zowel bij de 5 en de 10 KM.

Viering 10-jarig bestaan Kulturhus De Klaampe. | geplaatst op donderdag 11 mei 2017

openhuis-1-kopie.jpgKulturhus De Klaampe viert dit jaar haar 10-jarig bestaan, een mijlpaal waar we trots op zijn!
Dit willen we graag vieren en daarom willen wij u van harte uitnodigen.
Vrijdag 12 mei organiseren we 's avonds voor de jeugd een Teenage Party, met een optreden van niemand minder dan de Beat Crooks! Kijk op onze website en facebook pagina voor de promo film! Er is deze avond gratis entree! Alcohol zal er niet geschonken worden. De zaal is open om 19.00 en het feest zal duren tot 23.00 uur.
Zaterdag 13 mei is er een openhuis en openen verschillende organisaties
binnen Kulturhus De Klaampe hun deuren. Tevens zal er een Rad van Avontuur zijn en activiteiten voor de kinderen waaronder een springkussen en zal de bibliotheek er zijn met de WOWI-bus.
Voor elke bezoeker is er een gratis kop koffie en voor de kinderen een Slush puppy.
U bent deze dag van harte welkom vanaf 11.00 uur tot 14.00 uur.
OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 10-05-17 | geplaatst op donderdag 11 mei 2017

frank12.jpgDe paden op de lanen in.....Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Omdat wifi niet overal voor handen is nu weer een update van Franks voettocht naar Rome via westerhaar digitaal, update 10 mei 2017:

Frank is nu 30 dagen onderweg en heeft nu dik 600 kilometer afgelegd. De tocht bracht hem langs de maas inmiddels door de Belgische Ardennen in Frankrijk en om precies te zijn is Reims juist gepasseerd Flinke heuvels zijn inmiddels beklommen nadat hij de maas achter zich heeft gelaten en er word veel wild gezien wanneer de mogelijkheid zich voor doet om vroeg te vertrekken Overnachten doet Frank in kloosters pelgrimshuizen en of de tent die hij voor warme streken en noodgevallen op zijn rug meesjouwt, in het Belgische Leffe net voor Dinant is overnacht in de abdij van het gelijknamige bier grappig is dat hij zelfs een keer in een gemeentehuis overnacht omdat de burgermeester verplicht is een pelgrim onderdak te geven. Op zulke plekken kom je weer andere pelgrims tegen die onderweg zijn naar Santiago Luxemburg of Rome. Leuke dingen die hij onderweg meemaakte waren onder andere het samen oplopen met 2 Nederlandse wandelaars onderweg naar Santiago de Compostella waaronder een 72 jarige wandelaarster die het er toch wel moeilijk mee heeft.

Lees meer...

Oud Papier actie SDG | geplaatst op dinsdag 9 mei 2017
logo-oud-papier.jpgZoals gebruikelijk op de 2e zaterdag van de maand, gaat muziekvereniging SDG zaterdag a.s. vanaf 8.30 uur in geheel Westerhaar weer het oud papier ophalen.

U wordt vriendelijk verzocht om uw oud papier netjes verpakt aan de straat te zetten.

Mocht de oud papier wagen uw huis al gepasseerd zijn dan is het altijd nog mogelijk uw oud papier op zaterdagmorgen tot 12.00 uur te brengen naar de hoek Oranjestraat-Leidijk.

 


img-9887-kopie.jpgAfgelopen zaterdag haalde Voorwaarts na 9 jaar het kampioenschap binnen. WesterhaarDigitaal.nl was aanwezig met foto en video, ook was de hele wedstrijd via een facebook livestream te volgen, helaas was het geluid van de livestream niet helemaal zoals het moest zijn, we zijn er inmiddels achter wat daar het probleem van was. De foto's van de wedstrijd staan inmiddels in het fotoalbum, de video moet gemonteerd worden en zodra deze klaar is zullen we deze ook online zetten.
SDO speelt gelijk tegen Wolderwijd | geplaatst op zondag 7 mei 2017
logo-korfbal.jpgNa 2 weken geen competitie stond voor SDO afgelopen zaterdag weer een wedstrijd op het programma. De ploeg trad thuis aan tegen Wolderwijd uit Zeewolde. De eerdere confrontatie tussen de twee ploegen werd gewonnen door SDO, zij het moeizaam met 15-16. Aron Beuving startte vandaag in de basis, hij verving de afwezige Tobias Noppers.

Onder redelijke omstandigheden, aangename temperatuur maar ook een redelijk briesje, floot de scheidsrechter om 15:30 uur voor het eerst. Het eerste doelpunt liet lang op zich wachten. Pas na 9 minuten viel het eerste doelpunt. SDO, dat veel kansen onbenut liet in de eerste fase, wist als eerste de korf te vinden. Niet veel later lag ook het tweede doelpunt erin, 2-0. Na de vakwissel scoorden beide ploegen. Hierdoor was de stand 3-1. Daarna ging het gelijk op. De doelpunten vielen over en weer, maar SDO wist de voorsprong te handhaven. De ploegen gingen rusten met een 7-6 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust sprong SDO niet goed om met de kansen. De ploeg kwam hierdoor een lange tijd niet tot score. Wolderwijd profiteerde hiervan en boog de achterstand om in een 7-9 voorsprong. SDO wist daarna eindelijk de korf te vinden en kwam niet veel later op gelijke hoogte met de bezoekers, 9-9. In de slotfase van de wedstrijd streden beide ploegen voor de overwinning. SDO was de betere ploeg maar wist de overwinning niet binnen te slepen. De wedstrijd eindigde hierdoor in een gelijkspel. Wolderwijd was hier tevreden mee, maar voor de Westerhaarders voelde deze puntendeling als een nederlaag. Einduitslag SDO - Wolderwijd 10-10.

Door dit gelijke spel lijkt promotie ver weg voor de Westerhaarse ploeg. Het is nu zaak dat de ploeg in de resterende wedstrijden zich herpakt en samen voor de winst gaat strijden. De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag, 13 mei. De ploeg speelt dan thuis tegen SIOS uit Velp. De wedstrijd begint om 15:30

thumbnail-kampioen.jpgKampioen 3e klasse D seizoen 2016-2017

Vele toeschouwers waren naar 't Twistveen gekomen voor de wedstrijd Voorwaarts - RKSV, de wedstrijd waar Voorwaarts bij winst het kampioenschap kon pakken. De supportersvereniging had in samenwerking met het 3e en A1 een prachtige sfeeractie op touw gezet. 25 pupillen met kampioenschap-shirts ,gesponsord door de Ondernemersclub, gingen vol trots voor de teams aan het veld op. De grasmat lag er super bij, dankzij de onderhoudsploeg. Doelman Dinand Stuifzandt werd gehuldigd voor zijn 300e wedstrijd in de hoofdmacht. Kortom, alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig. Maar zoals zo vaak gaat het bij een kampioenswedstrijd anders. Het werd een zenuwachtig duel, waarin RKSV prima tegenstand bood. Vooral doelman Patriz Lohuis was een ware sta-in-de weg.

In het 1e kwartier gebeurde er niets. Daarna kwamen de 1e kansen zonder groots te spelen. Jordy Harms stuitte op de keeper, Jordy Niks schoot over, Gert Dogger te gehaast, Bernd Bove naast. Maar in de 28e minuut toch eindelijk de openingstreffer. Jordy Niks kopte en prima vrije trap van Tom Meier keurig een bal van achteruit in de hoek. Het zou een bevrijdende treffer moeten zijn, de volgende kans was echter voor RKSV. Maar Dinand Stuifzandt toonde zijn klasse, door een inzet van Anton Acis knap over de lat te tikken. Voorwaarts kreeg nog een paar kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Ruststand 1-0.

Lees meer...