WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Oktober (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Weer

Nieuws

Trio-Concert in DOMUS SDG Westerhaar. | geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017
Op zaterdag 21 okt. a.s wordt er een Trio-Concert gehouden in DOMUS SDG aan de zwembadlaan in Westerhaar. Behalve de fanfare van SDG Westerhaar, treden hierbij het Chr. harmonieorkest "Crescendo" uit Overdinkel en de fanfare St. Caecilia uit Geesteren op. De aanvang van het concert is 19.30 uur en de toegang is gratis.
Oud Papier actie SDG | geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017
logo-oud-papier.jpgZoals gebruikelijk op de 2e zaterdag van de maand, gaat muziekvereniging SDG zaterdag a.s. vanaf 8.30 uur in geheel Westerhaar weer het oud papier ophalen.
U wordt vriendelijk verzocht om uw oud papier netjes verpakt aan de straat te zetten.
Mocht de oud papier wagen uw huis al gepasseerd zijn dan is het altijd nog mogelijk uw oud papier op zaterdagmorgen tot 12.00 uur te brengen naar de hoek Oranjestraat-Leidijk.
Onderzoek LangGezond Twenterand | geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017

Iedereen wil graag gezond ouder worden. Maar soms dienen zich gezondheidsklachten aan. Dan is het van belang om zo vroeg mogelijk actie te ondernemen. Om een beeld te krijgen van de gezondheidstoestand wordt het onderzoek LangGezond Twenterand gehouden.
Nadat in 2015 is gestart met de eerste ronde in Vriezenveen van Vroomshoop wordt het onderzoek op dit moment gehouden in Westerhaar. Tegelijkertijd wordt een tweede ronde gehouden in Vriezenveen.

Het is een samenwerking tussen de gemeente Twenterand, de deelnemende huisartsen en de stichting ZorgSaam Twenterand.

In september hebben de patiënten tussen 65 en 75 jaar een lijst ontvangen met vragen over gezondheid, beweging, voeding en denkvermogen. Als de uitslag uitwijst dat er op bepaalde onderdelen verbetering mogelijk is volgt een uitnodiging voor een vervolgonderzoek. Deze testen worden gedaan in De Klaampe en worden uitgevoerd door (student)fysiotherapeuten.
Mensen die aan de slag willen gaan met hun gezondheid krijgen hulp en advies over de mogelijkheden binnen de gemeente.
Het is belangrijk voor u èn voor gemeente en huisartsen dat u de vragenlijst invult! Indien gewenst wordt hulp aangeboden. U kunt de vragenlijsten inleveren bij het Zorginformatiepunt in Westerhaar

Damdag Westerhaar 2017 | geplaatst op maandag 9 oktober 2017
logo-WvM.jpgGraag nodigen we u uit voor de jaarlijkse damdag van Denk en Zet/Witte van Moort. Deze damdag wordt mede mogelijk gemaakt door Dijks Leijssen Advocaten uit Enschede. Er zal gespeeld worden in groepen van 4 personen en per groep zijn er 2 prijzen (vleesprijzen) te winnen. De speeltijd bedraagt een uur per speler per partij.
Tevens zal er voor diegene met het hoogst aantal behaalde punten in zijn/haar klasse nog een extra prijs beschikbaar worden gesteld.
De jeugd zal ingedeeld worden in poules van 8 of 10 personen, afhankelijk van het deelnemersveld. (Prijzen voor de jeugd zijn bekers)
Er zal gespeeld worden in de volgende categorieën: Hoofdklasse - Eerste klasse - Tweede klasse - Jeugdklasse
De aanvang is 10.00 uur en iedereen wordt verzocht om 09.45 uur aanwezig te zijn.

Opgave is mogelijk tot vrijdagavond 13 Oktober 18.00 uur per mail op damclubwittevanmoort@gmail.com of degerwinm@hotmail.com
of telefonisch op donderdag- of vrijdagavond tussen 19.30 uur en 20.30 uur bij het clubhuis op tel.nr. 0546-658143

Jammerlijke nederlaag voor SDO | geplaatst op maandag 9 oktober 2017
logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag moest SDO 1 afreizen naar Utrecht om daar te spelen tegen het eerste team van studententeam Hebbes. In het verleden speelden beide ploegen wel eens tegen elkaar, maar afgelopen seizoen niet. Hebbes was bij aanvang van de wedstrijd 1 van de koplopers. SDO was terug te vinden halverwege de ranglijst.

Net als in de vorige wedstrijden begon SDO sterk aan de wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd liepen de Westerhaarders uit naar een 1-5 voorsprong. De ploeg speelde prima, creëerde veel kansen en wist ook regelmatig de korf te vinden. Deze voorsprong wisten de Oranjehemden vast te houden tot aan de rust. De ruststand was 4-8 in het voordeel van de ploeg van Jan Nijkamp.

Na rust was het Hebbes dat als eerste wist te scoren, 5-8. Niet veel later wist ook SDO een doelpunt te maken, 5-9. Een aantal minuten later was het 6-10 en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de SDO'ers. Maar toen kwam er zand in de machine, SDO leed veel onnodig balverlies en creëerde weinig goede kansen. Hebbes profiteerde hier optimaal van, de studenten wisten naast de bezoekers te komen 10-10. In de spannende slotfase was het de thuisploeg dat nog 2 keer wist te scoren. Hierdoor won Hebbes de wedstrijd. Hebbes - SDO 12-10

Volgende week speelt SDO 1 thuis tegen KCD 1 uit Doorn. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur

Lees meer...

Weinig kans voor Voorwaarts bij IJVV | geplaatst op maandag 9 oktober 2017
download-1.jpgOp een nat en winderig sportpark te IJsselmuiden stond voor Voorwaarts de 3de wedstrijd van het seizoen op de rol. IJVV, de plaatselijke voetbal club met meer dan 900 leden, is een club dat al jaren meedraait in de 2e klasse en zich afgelopen zomer goed versterkt hebben met onder andere de broer van Hakym Ziyech en de snelle buiten speler Ozah Kardag die al behoorlijk op schot zijn dit jaar.

Scheidsrechter Nijmeijer floot om half drie af en de wedstrijd begon een beetje rommelig. Het gladde veld en de harde wind speelde daarin en belangrijke rol. Bij IJVV wisten ze elkaar goed te vinden, Voorwaarts had daar wat meer moeite mee maar na een minuut of 5 ging het redelijk gelijk op waarbij Voorwaarts in 6de minuut de eerste doelpoging van de wedstrijd kreeg. De bal van Gert Dogger ging weliswaar over maar een kans was het zeker. Op het gladde veld werden er stevige duels uitgevochten waarbij de scheidsrechter het voordeel goed af wachtte. Het duurde tot de 14de minuut toen IJVV een grote kans kreeg. De spits van de thuisploeg werd slim bediend binnen door en stond 1 op 1 met Dinand Stuifzandt maar hij wist hem niet te verschalken door een knappe redding van de Voorwaarts keeper. Even later was er een misverstand tussen Dinand Stuifzandt en Bjorn Wessels en slimme spits van IJVV kon de bal vrij simpel oppikken , de keeper herstelde zijn fout zelf.

Lees meer...

Indoor vlooienmarkt Kulturhus De Klaampe | geplaatst op zondag 1 oktober 2017
Zaterdag 28 oktober organiseren we een grandioze overdekte vlooienmarkt, heeft u nog dubbele, overbodige of nieuwe dingen die u wilt verkopen huur dan een tafel voor slechts € 5,00.
Heeft u interesse? Reserveer bij ons een tafel (180 x 90) via 0546-805151 of via leo@deklaampe.nl of aan de bar van De Klaampe.

Opbouwen kan vanaf 8.0 uur en de zaal is open voor publiek vanaf 9.00 tot 14.00 uur.
Tevens kunt geheel vrijblijvend als standhouder een ontbijtbuffet bijboeken voor slechts € 4,00 per persoon tussen 8.00 en 9.00 uur.

Wacht niet te lang met reserveren want vol is vol!

Voorwaarts thuis onderuit tegen sterker DZSV | geplaatst op zondag 1 oktober 2017

voodzsv-kopie.jpgDe wedstrijd moest noodgedwongen wat later beginnen. Het hoofdveld was niet goed gekeurd en daarom moest er uitgeweken worden naar het kunstgras veld.
Om 15:00 uur floot scheidsrechter Kiremit uit Almelo af. Voorwaarts en DZSV vochten felle duels op het middenveld uit zonder aan beide kanten gevaarlijk te worden. Dit resulteerde tot 2 gele kaarten voor Lars Bove en Wout Roelofs. Maar ondanks dat wist Voorwaarts toch de eerste echte mogelijkheid te creëren. Jordy Harms kreeg de eerste mogelijkheid maar schoot naast. Even later wist Jordy Harms via een aantal schijven voor het doel te krijgen maar helaas kwam Diede ter Braak niet goed uit om de bal in het lege doel te schuiven. Ook een kopbal van diezelfde Diede ging over het doel. DZSV zette de verdediging van Voorwaarts onder druk waardoor de verdediging moeizaam kon uitverdedigen. Balverlies was ook de aanleiding tot de 0-1. De spits van DZSV kwam in balbezit door vroeg druk zetten en werd in de 16 meter naar buiten gedrongen. Na een lichte aanraking met een verdediger van Voorwaarts ging hij gewillig naar de grond en de scheidsrechter wees naar de stip. Terecht of onterecht, niet iedereen was het er over eens maar via de stip scoorde DZSV de 0-1. Na het tegendoelpunt wist Voorwaarts zich goed te herstellen en kreeg wederom een paar mogelijkheden. Een van de wapens is een verre ingooi van Roy de Lange. Deze werd verlengd door Lars Bove naar Jordy Harms die rakelings over kopte. Jordy kreeg nog een kleine kans maar zijn schot ging voorlangs. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 achterstand.

Lees meer...

Ster op het shirt van Voorwaarts | geplaatst op zondag 1 oktober 2017

vooster-kopie.jpgDe oplettende supporter van Voorwaarts heeft het al gezien. De ster boven het logo op het shirt van het vlaggeschip van Voorwaarts staat voor het eenmalig winnen van de landstitel in 1966.
Al jaren laat Voorwaarts weten dat het trots is op deze eenmalige titel. Het winnen van de landstitel in 1966 is en blijft het hoogtepunt van Voorwaarts in haar roemruchte geschiedenis. Een klein clubje uit een klein dorp waar een hechte gemeenschap heerst deed wat voor onmogelijk werd gehouden. Vriend en vijand werd verbaasd door deze prestatie.

Landskampioen worden is niet voor iedere amateurvereniging weggelegd. Dat besef wordt hedendaags alleen maar groter. Grote clubs in de regio mogen daar alleen maar van dromen hoewel iedereen beseft dat het tegenwoordig ook bijna niet meer mogelijk is. Al tijden laat Voorwaarts weten dat dit historisch moment nooit wag worden vergeten en wilde dat dan ook voor iedereen duidelijk maken.

Daarom speelt Voorwaarts vanaf dit seizoen met de ster op het shirt. Een ster die bij profclubs en landenteams staat voor kampioenschappen van grote waarde. De spelers van Voorwaarts 1 zullen dat met veel trots mogen dragen.

Moeizame overwinning voor SDO | geplaatst op zondag 1 oktober 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO 1 in Borne tegen Groen Zwart 1. In de laatste paar seizoenen speelden de beide ploegen regelmatig tegen elkaar. In al deze wedstrijden was het SDO dat steeds de winst pakte. Daarom waren de Westerhaarders favoriet in dit duel.

Net als vorige week startte SDO prima aan de wedstrijd. De ploeg speelde goed en kwam snel op een 0-4 voorsprong. Daarna kwam de klad erin. De ploeg van Jan Nijkamp was heer en meester in het duel, maar vergat af te ronden. Hierdoor kon Groen Zwart terugkomen in de wedstrijd, ondanks dat de ploeg duidelijk de mindere was. Bij rust stond de thuisploeg zelfs voor met 6-5. Een lesje effectiviteit voor SDO.

Na rust pakte SDO het goed op. De ploeg ging zorgvuldiger met de kansen om. Ook werden de aanvallers van Groen Zwart uitgeschakeld. De Oranjehemden kwamen op een 7-10 voorsprong, na een doelpunt van debutant Josette Drent. Hiermee was de wedstrijd beslist. Groen Zwart was niet bij machte om het gat te dichten. In het slot van het duel wist SDO nog een aantal keer de korf te vinden. Eindstand Groen Zwart - SDO 7-13.

Volgende week speelt SDO 1 in Utrecht tegen koploper Hebbes 1. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.