Appartementen en winkel op plek van bieb

0
627
Op de plek van de oude bibliotheek aan de Hoofdweg in Westerhaar worden vier appartementen en een winkelruimte gebouwd. Daarmee stemt het college van burgemeester en wethouders in met een voorstel van aannemersbedrijf Webbink. Om de appartementen te kunnen realiseren moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Op de locatie rust namelijk de bestemming ‘Maatschappelijke doeleinden’ en appartementen passen daar niet in.

Volgens het college voldoen de bouwplannen aan de doelstelling van de gemeente om nabij het Kervelplein de centrumfunctie te versterken. Het pand wordt drie verdiepingen hoog, dat is hoger dan de gebouwen in de directe nabijheid. Alleen het wooncomplex aan de overkant van de Hoofdstraat ten zuiden van het Kervelplein kent een vergelijkbare schaal en hoogte.

Eerder al pleitte ChristenUnie-raadslid Martha van Abbema voor de realisatie van betaalbare woningen op zogenoemde ‘inbreidingslocaties’. Dit zijn oude leegstaande panden binnen de bebouwde kom. Dit omdat met name jongeren moeite hebben met het vinden van een betaalbare woning, aldus Van Abbema. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier