Anne Frank – een geschiedenis voor vandaag

0
817

anne_frank_320x200_200Twenterand-De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop heeft in samenwerking met de Stichting Expositiehuis Den Ham en de 4 mei comités in Den Ham en Vroomshoop het plan opgevat om de tentoonstelling “Anne Frank – een geschiedenis voor vandaag” te organiseren.
De tentoonstelling wordt gehouden in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 in Den Ham.
Overdag zullen leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Den Ham, Vroomshoop, Marle, Daarle, Daarlerveen, Westerhaar en Beerzerveld en leerlingen van het voortgezet onderwijs in Vroomshoop de tentoonstelling in de periode van 7 april 2009 t/m 28 april 2009 bezoeken. Het gaat hierbij om ruim 700 leerlingen.
Voor het algemene publiek is de tentoonstelling is te zien in het Middendorpshuis, Grotestraat 4, 7683 BB in Den Ham.
In de periode van 7 april t/m 28 april 2009 op alle werkdagen `s avonds van 19.00 uur tot 21.00 uur met uitzondering van Goede Vrijdag en 2e Paasdag en tevens op de middagen van 24, 27 en 28 april 2009 van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Waarom deze tentoonstelling?
Een geweldig initiatief om deze tentoonstelling “Anne Frank – een geschiedenis voor vandaag” met name gericht op de jongeren tussen 10 en 14 jaar te houden zo kort voor de Dodenherdenking op 4 mei 2009.
Met de toenemende bekendheid van het dagboek van Anne Frank in de hele wereld groeide ook de behoefte aan meer informatie over Anne en haar familie.
Steeds meer mensen komen naar het Anne Frank Huis te Amsterdam.
Met een bezoekers aantal van bijna 950.000 is het Anne Frank Huis een van de drukst bezochte musea in Nederland.
De tentoonstelling wil bezoekers informeren over de geschiedenis van de Holocaust, maar daagt bezoekers ook uit, na te denken over begrippen als tolerantie, wederzijds respect, mensenrechten en democratie. Een respectvolle samenleving ontstaat niet vanzelf !!

“Anne Frank – een geschiedenis voor vandaag”
vertelt op chronologische wijze het verhaal van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog.
De expositie maakt gebruik van foto`s uit het privé-album van de familie Frank.
Er zijn beelden te zien van de vroege jeugd van Anne Frank in Frankfurt, de emigratie naar Nederland en de aanvankelijk zorgeloze tijd in Amsterdam.
Andere panelen tonen ruimtes van het Achterhuis, waar Anne Frank en de zeven andere onderduikers meer dan twee jaar verborgen zaten.
Tot slot is te zien wat er met de familie Frank gebeurde nadat ze in augustus 1944 door de nazi`s gearresteerd werd.
Anne Frank opent bijna overal ter wereld deuren. Haar verhaal is bekend en kan mensen motiveren zich niet alleen met de persoon Anne Frank, maar ook met de consequenties van haar verhaal voor het heden bezig te houden.(foto Anne Frank Stichting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier