American Saturday

0
1145

373342163_6_k7fr_640x480_400WESTERHAAR – De American Saturday in Westerhaar viert zaterdag 4 juli haar 6e editie. Dit jaar moet helaas worden uitgeweken naar een andere locatie, op de vertrouwde plek nabij café De Driesprong wordt het helaas door nieuwe bewoners niet meer mogelijk gemaakt. De nieuwe locatie dit jaar is in en om de manege aan de Zwembadlaan 10 in Westerhaar. De organisatie heeft wederom dit jaar een mooi programma in elkaar gezet. Wie alvast eerder in de stemming wil komen van dit hele gebeuren is op vrijdag avond 3 juli al van harte welkom met optredens van twee rock & roll bands.

Zaterdag 5 juli om 10.00 uur gaat officieel de All American Saturday beginnen met honderden Amerikaanse auto`s, trucks, trikes en motoren. Wie ook in het bezit is van een Amerikaans voertuig kan gratis het terrein op rijden. Bezoekers betalen 3,50 euro, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De country muziek liefhebber zal iets eerder zijn tuintje gereed moeten maken want om exact 11.00 uur is er een optreden van Benelux beste countryband Cash on Delivery (de oude band van Ilse de Lange) en zangeres Country Daily op het grote podium. Eveneens vanaf 11.00 uur is er op het andere podium de beurt aan de blues/rock formatie Southern Style.
In de loop van de middag treden verder op Killer and the Coolcats (rock & roll), Tabasco (allround) , The Wieners (fifties), Stagecouch (country), The Barncrashers (rockabilly) en voor de echte fifties liefhebbers om 17.00 uur een geweldig tribute optreden van de legendarische zanger Buddy Holly. Tegen de avond zijn er optredens van Yeah Baby (rock & roll), uit Vroomshoop afkomstige band Lt Wine and the Drunk Patrolman en als afsluiter omstreeks 23.00 uur een optreden van de jonge succesvolle uit Aalten afkomstige band Blizzard.

Voor de kleintjes is een speciaal ingerichte kinderhoek met draaimolen, skelterbaan, springkussens, popcorn en suikerspinnen. Ook voor de gadget liefhebbers staan er diverse kraampjes met leuke spullen uit de States. Uiteraard zijn er sexy, schaars geklede dames van het maandblad Foxy, die een hot car wash houden.
Verder is er een American bodypaint show en een miniatuur auto cross. Ook Indian Pete is weer aanwezig met zijn imposante Peterbilt truck met Jet aandrijving. Spinning wheels burn-out showteam uit Vledder zal zorgen voor het nodige vuur en verbrand rubber. Haircenter Vroomshoop zal op het terrein de dames voor zien van een suikerspin op het hoofd en voor de mannen een echte vetkuif.

Vrijdag avond 3 juli als warmloper voorafgaande aan de American Saturday
In het voorprogramma is vrijdag voorafgaande aan de American Saturday vanaf 19.00 uur een optreden van
de rockabilly groep The Barncrasher, omstreeks 21.30 gevolgd door een wervelende strip act van het kinky country couple. Als afsluiter deze dag treden de leden van 1st-Avenue op.
1st Avenue is een stampende High Voltage Classic Rock coverband. Het verrassende repertoire en de authentieke sound zorgt ervoor dat tijdens een optreden de rock en roll bij het publiek door de aderen giert. Dynamisch en strak, stampend en swingend, recht toe recht aan. En pas op, want ze blazen met vol gas!
De kracht van het repertoire zit hem in de juiste balans tussen lekkere nummers en de herkenbaarheid. Dit is zonder concessies aan de commercie gebaseerd op de betere rockbands uit de jaren `70. Met groot gemak combineert 1st Avenue klassiekers van de Rolling Stones, Thin Lizzy, ZZ-Top, Status Quo, Queen, Golden Earring, Deep Purple en AC/DC. De kans is aanwezig dat zelfs Elvis, Beatles, Ted Nugent en Tony Joe White voorbij komen vlammen. Maar pas op, ze blazen wel met 150km per uur van het podium af!
Kijk s.v.p. voor meer en uitgebreide informatie op www.americansaturday.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier