American Events houdt Oldtimer-festival

0
1972

        img_0288_400img_0245_400img_0192_400

WESTERHAAR – De stichting American Events houdt zondag in Westerhaar een groots opgezet Oldtimer-festival.
Deze tweede meeting van oldtimers is een rechtstreeks vervolg op de al langer bestaande `All American Saturday.` Deze American Day is alleen toegankelijk voor Amerikaanse voertuigen. Toen de vraag steeds groter werd om een soortgelijke meeting op te zetten – en dan niet merkgebonden, maar alles toelaten wat oud of bijzonder is – kwam de stichting twee jaar geleden met het Oldtimer-festival.
Er zullen zondag niet alleen auto`s te zien zijn, maar ook tractors, brandweerwagens, motoren en bromfietsen. Volgens de stichting zal er voor de liefhebbers veel te genieten zijn; imposante voertuigen, veel chroom, de geur van leer en motorolie. Bij de auto`s is ook een kijkje onder de motorkap mogelijk. Verder zorgt de stichting voor de nodige `randactiviteiten`. Zo zijn er voor de kinderen diverse kermisattracties en springkussens. Deelname aan het Oldtimer-festival is gratis. Sterker nog: wie zich zondag met zijn voertuig meldt, krijgt gratis koffie en thee met een broodje. De deelnemers kunnen hun `klassiekers` parkeren op het terrein achter café De Driesprong aan de Sibculoseweg 5.
Het festival biedt volgens de stichting een uitgelezen mogelijkheid om onderling onderdelen te kopen of te verkopen. Dat kan via de zogeheten `kofferbakverkoop`. Maar wie wil, kan natuurlijk ook zijn oldtimer volledig ter verkoop aanbieden. De hele dag is er op een groot podium een muzikaal programma. Daaraan werken onder meer mee The Bruceband (Bruce Springsteen coverband) en Indian Summer (country music). Ook is hier de catering opgesteld voor een drankje of een warme hap. Verder is het terrein achter De Driesprong het decor van vele kraampjes met een grote keuze aan jukeboxen, onderdelen en allerlei `hebbedingetjes`. Nieuw dit jaar is dat deze Classic & Oldtimer Show gehouden wordt in combinatie met een Volkswagen-treffen op het naastgelegen terrein bij De Driesprong. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier