Als het golft, dan golft het goed

0
1462

Je zult maar een bureau wezen dat de toekomst van Twenterand in kaart moet brengen. Westerhaar kun je dan in alle prognoses als witte vlek inkleuren, daar is geen peil op te trekken. Dit jaar was er eerst nog grote opwinding over de Blauwe Stad, door B&W losjes ergens bij Westerhaar gepland. Je hoort er niks meer van. Ja, bij Vriezenveen mag nou met slecht weer af en toe ergens een stuk boerenland onderlopen, als het maar niet te lang duurt. Daar trek je geen toeristen mee, hooguit dagjesmensen, dat levert niks op. 
Maar: golven, dat zullen we hier, dan maar met een “f”. Natuurgolf, dat gaan we nou meemaken. Onze gemeente heeft het nou anders aangepakt: eerst het voorkeursrecht erop, en dan pas in de krant. Dat zal ze niet meer misgaan deze keer. Arcadis krijgt gewoonweg geen kans, dit in de toekomstplannen op te nemen. En het gaat nogal om een lap grond, op WesterhaarDigitaal is al een week of twee een kaartje te zien. Je kunt het je nog niet goed voorstellen als je er langs rijdt: nu is het nog een sombere natte vlakte bouwland. De enige sport die hier nu uitgeoefend word is de jacht. En of dat sport is, de hazen zullen er in ieder geval anders over denken. Het is wel een tijdverdrijf voor niet onbemiddelden, toch ook de doelgroep voor de golfsport. Als het ooit zover komt kunnen de jagers zo de geweertas inruilen voor de zak met stokken. Veel veranderd er niet: het blijft een kwestie van mikken. Het enige verschil is dat een jager een gat probeert te maken met liefst zo weinig mogelijk schoten, als golfer mik je het projectiel met zo weinig mogelijk klappen in een bestaand gat. Het is maar een nuance. Westerhaar zal er wel aan moeten wennen. De landskampioenen van Voorwaarts hebben al lang de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. De enige sport waar we nou nog echt goed in zijn is dammen, en ik zie die denkers nog niet zo snel hun veld met ruiten ruilen voor een rondje door het veld in zo`n geruite broek. Maar: het kan er wel prachtig uit gaan zien, een fraai golvend (daar heb je het weer!) groen landschap. Ik heb nog wel een tip: probeer of je niet een stukje erbij kunt pakken aan de andere kant van de Paterswal. Mooiere rough dan in de Engbertsdijksvenen kun je niet krijgen zou ik denken.
Zou het nou echt uit de lucht zijn komen vallen, of zou er toch stiekem iemand op aangestuurd hebben? Ikzelf heb wel een vermoeden: Freek Becker! Dit lijkt me toch echt een plan, waar de gedachte van een VVD wethouder achter steekt. Zelf was hij vroeger heel goed met een bal, zij het een slag groter. Mensen die hem nog hebben zien voetballen spreken met ontzag over zijn vrije trappen. Keepers sidderden als Freek zijn aanloop nam: al was het van dertig meter, hij krulde ze in de kruising. Het zou me niks verwonderen, als hij al stiekem aan het lessen was. Als dat zo is, wil ik het wel eens een keer zien. Zo benieuwd, of hij nog steeds in staat is, links effect mee te geven aan de bal!

Stoekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier