Alleen zwemmen in oficieel zwemwater

0
1236

logozwembad_640.jpgHet weer wordt weer mooier, het recreëren in water wordt weer verleidelijker. Waterschap Regge en Dinkel adviseert om veiligheids- en gezondheidsredenen om alleen te zwemmen in een zwembad of in een van de officieel aangewezen zwemwateren in Twente.
Door de hoge watertemperaturen en de verminderde afvoer van water wordt het risico op aanwezigheid van schadelijke bacteriën in het water steeds groter.
Zwemmen in open water is altijd op eigen risico. Voor het waterschap is het onmogelijk om alle wateren te controleren op zwemwaterkwaliteit en veiligheid. Neem daarom geen risico en zwem alleen in de gecontroleerde wateren.

Introductie scheiding

Dus niet zwemmen in Twentse beken en sloten. Ook voor officieel zwemwater geldt; zwemmen in open water is altijd op eigen risico. Dit geldt tevens voor huisdieren. Ook zij kunnen ziek worden als ze in aanraking zijn gekomen met besmet water.
Per 1 mei wordt de kwaliteit van het officieel aangewezen zwemwater eens in de twee weken gecontroleerd. In het gebied van waterschap Regge en Dinkel zijn zestien wateren aangewezen als zwemwater.

De enige openbare zwemlocaties dichtbij Twenterand is het Lageveld bij Wierden. Campingplas De Tolplas in Hoge Hexel is een niet openbare zwemlocatie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier