Alle huishoudens ontvangen een nieuwe gft-container

1
514

Uitgifte en gebruik gratis, groter formaat is mogelijk

Alle huishoudens in Twenterand ontvingen afgelopen week en deze week een brief van ROVA waarin de omruiling van een nieuwe gft-container aangekondigd wordt. Om het extra scheiden en kosteloos aanbieden van gft te bevorderen, kan nu gratis een grotere container gekozen worden. In februari 2014 worden alle gft-containers in de kernen omgeruild omdat de chip in de huidige container niet meer voldoet. Tot en met 20 november 2013 kunnen de inwoners in de kernen kiezen voor een groter formaat van maximaal 240 liter.

Introductie scheiding

Twenterand start per 2014 met omgekeerd inzamelen. Omgekeerd inzamelen is een nieuwe duurzame manier van inzamelen waarbij de focus ligt op grondstoffen in plaats van restafval.
Vanaf januari 2014 kan gft tweewekelijks tegen nultarief worden aangeboden en wordt restafval eens per 4 weken aan huis ingezameld. Bewoners in het buitengebied ontvangen op vrijwillige basis in december een nieuwe gft container van 240 liter. Alle veranderingen worden door ROVA uitgevoerd.

Meer informatie
Actuele informatie over omgekeerd inzamelen en antwoorden op veel gestelde vragen vindt u op www.rova.nl/omgekeerdinzamelen. U kunt ook contact opnemen met het ROVA Klantcontactcentrum (038) 427 37 77 of klantenservice@rova.nl

1 REACTIE

  1. Waarom een grotere gft container die kun je elke 2 weken aan de straat zetten en de grijze om de 4 weken, lijkt mij dat je dan een grotere grijze nodig bent. Of zie ik dat verkeerd? vind het wel lang om de 4 weken denk dat veel mensen in de problemen komen met het afval helemaal grote gezinnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier