Afvalbrengpunt wordt Milieustraat

0
1099

twenterand.jpgAfvalbrengpunt wordt Milieustraat, lagere tarieven
Milieustraat wordt verbeterd, milieupas voor ieder huishouden

In 2013 heeft de raad van de gemeente Twenterand besloten om de Milieustraat op een aantal punten te verbeteren. Door deze verbeteringen zal een bezoekje aan de Milieustraat sneller verlopen. Alle huishoudens ontvangen in de eerste week van mei 2014 een milieupas waarmee zij toegang kunnen krijgen tot de Milieustraat. Het principe van zoveel mogelijk afval scheiden krijgt nog meer vorm en wordt simpeler. De gemeenteraad heeft op 22 april lagere tarieven voor de Milieustraat vastgesteld waardoor het scheiden van afval nog meer wordt beloond.

Introductie scheiding

Vanaf eind mei 2014 krijgen bezoekers via een computerzuil toegang tot de Milieustraat. Zij moeten dan wel hun milieupas meenemen. Om de bediening van deze zuil zo eenvoudig mogelijk te maken zijn nieuwe tarieven voor de Milieustraat vastgesteld.

Alle afvalsoorten die op dit moment gratis zijn, blijven gratis. Het brengen van grof tuinafval blijft dus kosteloos. De afvalsoorten waar op dit moment al voor betaald wordt, gaan in prijs omlaag of blijven gelijk. De benaming van de tarieven wordt duidelijker en wordt op de computerzuil ondersteund met pictogrammen. Het college van burgemeester en wethouders verwacht met de verbeterde toegang van de Milieustraat en de lagere tarieven, inwoners aan te zetten tot nog meer afvalscheiding.

De tarieven voor de milieustraat zijn te lezen op de website www.twenterand.nl/duurzaamtwenterand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier