Afscheid Remco de Wit

0
1743

img-0685-kopie.jpgOp de laatste werkochtend van de “Hout&Hobby” club, donderdag 25 april, de gebruikelijke schoonmaak voor het zomerseizoen, heeft de Stichting ZorgSaam Twenterand afscheid genomen van Remko de Wit, die namens de Stichting als vrijwilliger 32 jaar lang de houtclub heeft geleid, eerst in de “oude” Klaampe als project “Mens & Werk” en sinds een jaar of zes in het souterrain van de “nieuwe” Klaampe in Westerhaar.

Zoals bekend geeft Stichting ZorgSaam Twenterand geen financiële ondersteuning meer per 1 juli 2013 en is de houtclub op zoek naar alternatieven voor een redelijke doorstart.

Introductie scheiding

 Wat er op donderdagmorgen gebeurt, is een belangrijk aspect van onze sociaal-maatschappelijke situatie en mag, zeker in een tijd van groeiende werkloosheid, met name in de gemeente Twenterand, niet verloren gaan.

 

Het is onvoorstelbaar, dat de politiek hier geen oog voor heeft en dat een stichting voor het welzijn van de bevolking geen enkele interesse toont, om dit project te continueren.

Met een kort toespraakje, een bos bloemen en een klein geldbedrag heeft de Stichting ZorgSaam Twenterand afscheid genomen van Remko de Wit.

Binnenkort is er weer een kort overleg met de nieuwe beheerder van de Klaampe, Sjoerd van Baars, over de consequenties van een eventuele doorstart en daarin hoopt de club te komen tot goede afspraken, ook omdat dhr. Van Baars deze club graag wil behouden voor de Klaampe.

Als de club kan blijven, dan is Remko de Wit daar ook bij betrokken, maar als deze club ter ziele gaat, dan zullen de leden in ieder geval zorgen voor een feestelijk afscheid van Remko.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier