Afkicken van GHB in gevangenis

5
1851

logo-Politie.jpgEen 39-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk is in de gevangenis in Almelo afgekickt van de drug GHB. Het was een pilot van de politie Twente, het Openbaar Ministerie, verslavingsinstelling Tactus en Penitentiaire Inrichting de Karelskamp in Almelo.

Vaak moet de politie criminelen die verslaafd zijn aan GHB laten gaan, omdat de gezondheidsrisico’s te groot zijn als ze worden opgesloten. Als de verslaafden de drug een paar uur niet gebruiken kunnen ze in een psychose raken. De politie heeft daardoor al veel criminelen noodgedwongen moeten vrijlaten.

Introductie scheiding

De 39-jarige man uit Westerhaar wordt verdacht van het maken van, en handelen in GHB. Hij was zelf zwaar verslaafd en is in de Karelskamp intensief begeleid om van zijn verslaving af te komen. Alle deelnemers aan de pilot zijn blij met de eerste resultaten. Er wordt overlegd of de pilot een vervolg kan krijgen.

5 REACTIES

 1. Ik hoop echt dat het zo snel al gelukt is, maar ik geloof dat zo nog niet.
  Als het wel zo makkelijk gaat hoop ik dat ze die moeder met kindertjes ook gauw laten afkicken. Want dat is uiteindelijk een huishouden met alleen maar slachtoffers, die onder meer door die dealer in de problemen gebracht zijn. Die dealer wordt geholpen en die kinderen zitten nog steeds in de zelfde shit.

 2. En de broer van die moeder niet te vergeten. Heeft ook een gezin met net weer een kleine. De ouders zullen wel trots op ze zijn. Zielig hoor.

 3. verbeter de wereld en begin bij jezelf.
  de mensen zien tegenwoordig de splinter bij iemand anders in het oog, maar vergeten de balk wat ze zelf voor het hoofd hebben.

 4. Daarom gebruik ik die rommel ook niet, ben het niet nodig om me goed te voelen. Heb een verantwoordelijkheid voor mijn gezin. En dat zou bij deze mensen ook hun 1e prioriteit moeten zijn voordat ze ook maar 1 pil snuif of slok drugs nemen.

 5. het is een rouw proces, mensen grijpen naar de drug omdat ze denken zich hier beter door te voelen. grijpen naar dit spul omdat er een kink in de kabel is gekomen door hun omgeving of een gebeurtenis.
  hierdoor raakt men alleen nog verder in het stof van elende en doen mensen in hun nabije omgeving veel pijn en leed aan. doordat zij verdoofd zijn door de drug die hun in een totale andere wereld laat leven, heeft men geen besef van hoe hier een ander mee geplaagd word. mensen er is maar een ding om anderen te helpen, door eerst zelf af te kicken en dan een naaste die ook gebruikt te helpen bij dit proces.
  zij zijn de gene die ook deervaring hiermee hebben en weten wat men door heeft moeten staan om af te kicken.

  vaak dan komt het besef wat men elkander heeft aangedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier