AED project Westerhaar-Vriezenveensewijk nadert de eindfase

0
737

plattegrond_westerhaar_plus_aed_400Na maanden van intensief vergaderen, cursisten werven, sponsoren benaderen en AED`s plaatsen komt het AED project eindelijk tot het einddoel. Namelijk het opleiden van een grote groep Westerhaarders die straks kunnen reanimeren en de AED bedienen. In de week van 16 en 23 maart a.s. zullen de instructeurs van Ambulance Oost alle cursisten opleiden.
Het project dat in samenwerking met de gemeente Twenterand en Ambulance Oost wordt georganiseerd, blijkt een groot succes. Ongeveer 160 personen hebben zich opgegeven voor de gratis cursus. Daarbij is het wél de bedoeling dat zij zich opgeven bij het AED-Alert systeem. Dit houdt in dat men via een sms opgeroepen kan worden om te helpen bij een reanimatie of om een AED op te halen. De pincode van de kast wordt dan ook via een sms doorgegeven.
De werkgroep AED Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft ondertussen al een flink aantal kasten met bijbehorende AED`s geplaatst. De kast die tijdens de jaarwisseling is vernield wordt vervangen door een splinternieuwe geavanceerdere kast van de firma Sixcase uit Overdinkel. Zij bieden deze aan nadat ze van deze nutteloze vernieling hadden gehoord. De werkgroep is daar dan ook erg blij mee omdat de kasten heel erg duur zijn. Helaas zal het nog enkele weken duren voordat deze kast geleverd kan worden. Tot die tijd is de huidige kast buiten gebruik met dank aan de vandalen. Binnenkort wordt de kast en AED die de gemeente schenkt geplaatst in de Kruidenwijk. Daarmee zijn alle wijken dan voorzien van een AED. Op de plattegrond kunt U zien waar alle AED`s zijn geplaatst.
Bij deze willen wij nogmaals alle bedrijven, verenigingen en inwoners bedanken die dit project op zowel financiële, als op behulpzame wijze steunen of hebben gesteund!!!!
De werkgroep zal blijven bestaan en zorg dragen voor het onderhoud van de AED systemen, en de verdere invulling van evt. herhalingscursussen. Ook zult u nog van ons horen bij het werven van donateurs voor dit levensreddende project.

Klik op de plattegrond voor een grotere foto en u kunt heb eventueel opslaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier