Actie comite zwembad Twenterand

2
646

Wij hebben vanavond een gesprek gehad met de fractie van het CDA in het gemeentehuis te Vriezenveen.
Wij hebben hier onze standpunten duidelijk kunnen maken.
Aangezien de zwembadkwestie al sinds april 2012 loopt, bleek ook dat de gemeente een onafhankelijk onderzoeksbureau in heeft geschakeld om te onderzoeken wat de beste plaatsen zijn binnen gemeente Twenterand. Dit is gebeurd na aanleiding van een publiekelijke enquête die iedereen binnen Twenterand heeft ontvangen.
Dit bureau heeft aangegeven dat de beste locatie voor het nieuwe overdekte bad “Vriezenveen Noord” moet worden. Hier hebben wij op ingehaakt en ervoor gepleit om het bad aan de grens van Westerhaar te krijgen. Hier werd positief op gereageerd door de fractie.

Onze verdere punten van aandacht waar wij voor staan zijn:
– Locatie: wij pleiten ervoor om het bad op grens gebied te krijgen. Dit is de meest eerlijke oplossing voor zowel Vriezenveen als Westerhaar als Daarlerveen en Vroomshoop
– Veiligheid: Wij willen ervoor zorgen dat de toegangswegen van en naar het zwembad veilig en goed bereikbaar zijn voor de jeugd.
– Kosten toegangsbewijs: Wij willen zorgen dat het kaartje betaalbaar blijft voor iedereen.
– Schoolzwemmen: wij willen proberen om de scholen schoolzwemmen weer te laten invoeren. Dit heeft als voordelen: goedkoper behalen van een zwemdiploma, Meer inkomsten voor het zwembad zodat het toegangskaartje goedkoper kan, waardoor ouders zich minder hoeven te haasten om na school direct door te moeten naar zwemles. Kinderen houden hierdoor meer tijd over voor eigen activiteiten.

Wij werden vanavond goed ontvangen en hebben een positief gesprek gehad. Onze punten werden gehoord en worden meegenomen in de vergadering.
We gaan nu verder om andere partijen te benaderen om onze standpunten te bespreken.

Met vriendelijke groet,
Actiecomité “Westerhaar”

2 REACTIES

  1. Wat moet ik me bij het actiecomité “Westerhaar” voorstellen als ik vragen mag. Wie zitten daarin en waar staan ze voor. Ik wist niet eens dat eer actiecomité bestond. Graag iets meer info, poppetjes achter en in het comité bijvoorbeeld, zodat er meer mensen vanaf weten en eventueel inspraak hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier