Absoluut niet zeker dat zwembaden nog open blijven

0
792

Op verschillende website uit de gemeente Twenterand viel te lezen dan alle zwembaden nog minimaal 1 jaar open zouden blijven. Echter blijkt nu dat deze websites wel erg voorbaarig waren met het plaatsenvan dit nieuws. Zie hieronder het antwoord van wethouder Hidde Visser en voorzitter zwembaden werkgroep Jan Kuilder

namens het college van burgemeester en wethouders, wethouder Hidde Visser:
“Momenteel is de raadswerkgroep bezig met de uitwerking van het amendement. Daarover is ook nog geen definitief besluit gevallen en zijn er nog verschillende scenario’s denkbaar. Vooruitlopend op de besluitvorming over de toekomst van de zwembaden is een te bezuinigen bedrag van € 150.000,- opgenomen. E.e.a. betekent inderdaad ook dat alle zwembaden nog steeds in de begroting 2013 staan vermeld. Zodra over de toekomst van de zwembaden in Twenterand een definitief besluit is genomen, wordt e.e.a. aangepast in de begroting 2014, danwel wordt dit gerapporteerd in de Bestuursrapportage 2013.

Introductie scheiding

Aan het feit dat de vier zwembaden in de gemeente Twenterand met bedragen zijn opgenomen in de begroting 2013, kan dan ook geen enkele conclusie worden verbonden.”

namens de raadswerkgroep toekomst zwembaden Twenterand, voorzitter Jan Kuilder:
“Het is zeer waarschijnlijk dat er vanuit de werkgroep zwembaden nog een voorstel voor een extra te bezuinigen bedrag voor de begroting 2013 komt. Het bedrag wat nu op voorhand in de begroting is meegenomen is een voorlopige aanname. Het is ook niet onmogelijk dat de ‘financiële bruidsschat’ die meegegeven wordt bij een eventuele privatisering in 2013 verrekend dient te worden en die zal dus ten laste gaan van het product zwembaden. Zodra er binnenkort duidelijkheid is over de mogelijke privatisering van de Groene Jager en/of de Plump kan daar duidelijkheid over worden gegeven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier