Aardige mensen

0
1143

Westerhaarders zijn sociale mensen, dat is bekend. Als je ze een beetje kent, willen ze je overal mee voorthelpen. En zelfs voor onbekenden hebben ze veel over. Neem nou muziek: vaak hoef je hier zelf helemaal niets te doen, om toch te kunnen luisteren. Je hoeft niet eens een zender te kiezen, en ook het volume wordt voor je geregeld. Zeker met mooi weer hoor je altijd wel wat. Wat wel merkwaardig is: het zijn eigenlijk maar twee soorten muziek die voor je wordt uitgezocht. De ene is house of iets wat er op lijkt, met in ieder geval veel bas. Of alleen maar bas zelfs.
Vaak is deze muziek van voorbijgaande aard, het is een installatie op wielen. In de verte hoor je het al aankomen. Vroeger zou je de auto aan de kant hebben gezet en de Wegenwacht gewaarschuwd, maar met de motor is niks mis.
De andere soort is wat breder gesorteerd, maar wordt samengevat als Piratenmuziek. Het ligt in ieder geval gemakkelijk in het oor. Vaak is het in het Nederlands, en dan zijn je ogen meestal blauw, blijven we elkaar altijd trouw en hou ik altijd van jou. Of de tekstdichter moet een zware dag hebben gehad, en dat ging ze van me heen, liet me staan alleen en dat is heel gemeen. Het lied wordt vaak aangevuld met heel veel lalalala `s. Vaak klinkt het ook uit auto`s, vaak ook gewoon buiten.
Nooit zal jazz, blues, klassiek of gedragen geestelijke muziek aan komen waaien. Mensen die dit mooi vinden, houden het lekker voor zichzelf waarschijnlijk, de aso`s. 
En nou werd het pas nog makkelijker gemaakt! Op de eigen radio klonk op de vaste zender muziek die je er eigenlijk niet verwacht had. Voor de aardigheid eens naar een paar andere zenders geklikt, maar overal hetzelfde! Er wordt nou dus ook thuis al voor je gezorgd!
Laatst kwam er zelfs op alle zenders alleen maar een geluid uit, alsof er een compressor aan stond. Eerst denk je nog dat één van die gabbers met een petje met lange klep de zender hebben gekraakt, maar nee, de bassen blijven uit.
Het is elke dag weer een verrassing waar je nou weer mee wakker wordt `s morgens. Ton ten Hove? Jannes, Koos, Marianne, De Zalentiller Jaegerunterhosen? Of alleen brom en ruis? Je weet het niet, het blijft altijd weer een verrassing. Was het maar vast morgenvroeg! 
Lala, lalalala.

Stoekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier