Aanpak drugsproblematiek

0
699

twenterand.jpgGrote opkomst bijeenkomst hulpverleners

Rond de 50 professionals van verschillende instanties waren donderdagavond 21 april bijeen om te praten over de aanpak van de drugsproblemen in Twenterand. Zij gaven gehoor aan de oproep van de Raadswerkgroep Drugsproblematiek om mee te denken over de mogelijke verbeteringen van de aanpak. Bart-Jan Harmsen, voorzitter van de Raadswerkgroep, was blij met de hoge opkomst: “De professionals zijn echt begaan met mensen die te maken hebben met drugsproblematiek. Zij laten hiermee zien open te staan voor verbeteringen en dat is positief.”

De bijeenkomst van afgelopen donderdag was de laatste in een rij van drie. Op 10 en 30 maart heeft de raadswerkgroep informatie opgehaald bij ouders en jongeren die al dan niet direct te maken hebben (gehad) met drugsproblemen. Die informatie werd voor de bijeenkomst met professionals vertaald naar vragen over het voorkomen en verminderen van drugsgebruik.

Oorzaak aanpakken

De raadswerkgroep werd door het ophalen van alle bevindingen bevestigd in haar opvatting dat het aanpakken van de drugsproblematiek ingewikkeld is. Harmsen: “Het is niet alleen een dealer oppakken of een paar weken naar een verslavingskliniek. Vaak zitten achter een drugsprobleem andere problemen. Daar moet je als hulpverlener achter zien te komen. Het gaat niet om symptoombestrijding maar om de aanpak van de oorzaak.”

Aanbevelingen

De raadswerkgroep gaat haar bevindingen medio juni aanbieden in een speciale bijeenkomst voor de hele gemeenteraad en het College van burgemeester en wethouders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier