Aan de haven in Vroomshoop woedt een zeer grote uitslaande brand.UPDATE

0
1553
brand_643289b_468_01
Zoals U mischien wel gehoord hebt, loeien de sirenes langs Westerhaar.
De reden is dat er aan de havenstraat  in Vroomshoop een een zeer grote uitslaande brand woedt . De vlammen zijn tot ver in de omgeving te zien.
Het gaat om een bedrijf dat houtvezels verwerkt,volgens ooggetuigen ligt de tennishal in as en er wordt verzocht om de ramen van en deuren van de omliggende woningen te sluiten.

untitled_640

UPDATE:

De brand lijkt momenteel onder controle. Er is een onbekende hoeveelheid asbest vrijgekomen. Bewoners in de directe omgeving van de brand wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Het treinverkeer tussen Marienberg en Vriezenveen is stilgelegd. De brandweer verwacht de hele nacht bezig te zijn met nablussen.  De schade leek aanzienlijk te worden, maar door het goede bluswerk van de brandweer is het naar geen van de fabrieken in de Havenstraat overgeslagen. Voor zover bekend is de brand begonnen op het buitenterrein van plasticfabriek Auba. Of het is aangestoken is niet bekend.Bij daglicht zal de brandweer asbestmetingen gaan verrichten.(Foto:tvoost,tubantia)

Een groot aantal straten in Vroomshoop is afgezet vanwege asbest. Bewoners wordt geadviseerd tot nader bericht van de gemeente zoveel mogelijk binnen te blijven, om verspreiding van asbestdeeltjes tegen te gaan.

De asbest kwam vrij bij een grote brand zaterdagnacht. Een voormalige tennishal brandde volledig af. Gespecialiseerde bedrijven beginnen vandaag met de schoonmaak. Bewoners van Vroomshoop wordt afgeraden zelf asbest op te ruimen. De gezondheidsrisico`s zijn volgens de gemeente verwaarloosbaar klein als bewoners binnenblijven totdat de asbest is opgeruimd.

Afgezette straten in Vroomshoop vanwege asbestvervuiling:  

De Koele - Julianastraat - Julianaplein - Amaliaplein - De Meulenbelt - De Nijverheid - Lijnpaadje - Aan `t Spoor - Stationslaan - Prinsenkamp - In de Hoven - Hoofdstraat - Zwolsekanaal - Havenstraat - Stobbelaan - Spoor - Spoortalud West Oost - Wilhelminastraat  - Prins Bernhardstraat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier