Aalberts en Mollink delen toernooiwinst Dijks Leijssen Advocaten en Rechtsanwalte damdag!

0
2182

openingszet-virny.jpgZaterdag 10 oktober werd in het Westerhaarse clubgebouw van damclub Witte van Moort aan de Asterstraat weer de jaarlijkse damdag gehouden. Deze damdag, gesponsord door het Enschedese advocatenkantoor Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte, trok dit jaar 34 deelnemers. De spelers streden in partijen met ieder een uur bedenktijd in hoofdklasse, eerste en tweede klasse voor de beschikbaar gestelde vleesprijzen. Internationaal grootmeester, Vadim Virny, verrichte de openingszet een het bord van Bert Aalberts en Gerbrand Hessing. In de hoofdklasse waren er twee poules. In poule A kwam Bert Aalberts als winnaar uit de strijd. De eerste partij speelde hij remise tegen Gerbrand Hessing om vervolgens tegen Steven den Hollander en Theo Leoné de volle buit binnen te halen. Tweede plaats in deze poule ging naar Gerbrand Hessing. Met 2 remises en een overwinning op Theo Leoné.
In poule B ging Gerwin Mollink aan de haal met de eerste plaats. Nadat die de eerste ronde remise speelde tegen Alex Noppers wist hij de overige 2 partijen te winnen van Jaap Huizinga en Wim Koopman. De tweede plek werd opgeëist door Alex Noppers, na de remise tegen Mollink werd er gewonnen van Wim Koopman en remise gespeeld tegen Jaap Huizinga. Introductie scheiding In de eerste klasse waren vijf poules.

Introductie scheiding

In poule A werd Gerrit Bosch winnaar voor Bennie Hessing, beiden hadden 4 punten en er kwam een barrage aan te pas om de winnaar te bepalen. In poule B eindigde Erwin Meiresonne op de eerste plek na een barrage met Joop Huls. Jan Bazuin eiste de eerste plek op in poule C met 5 punten, tweede hier werd Gerrit Klompenhouwer. In poule D werd eerste Roelof Schippers, hij wist als enige eerste klasser al zijn partijen te winnen. En won daarom ook de eerste klasse prijs. Tweede in de poule werd Mariusz Hamling. In de laatste eerste klasse poule eindigde op de eerste plek Roel van Benthem voor Koert Meuleman.
In de tweede klasse waren er 2 poules met ieders drie spelers. Degene die vrij waren in beide poules speelden tegen elkaar, waardoor iedereen gewoon 3 wedstrijden kon spelen. In de eerste poule werd Ton Orriëns eerste met een punt voorsprong op Bennie Hendriks.
In de tweede poule eindigde Robby ter Harmsel op de eerste plek, tweede werd hier Willem Fokkert na een barrage.
Omstreeks half vijf werd het toernooi afgesloten. Voor de winnaars was er een mooie vleesschotel en voor de nummers twee een rollade. De organisatie van damvereniging Denk en Zet/Witte van Moort kon terugkijken op een zeer geslaagde damdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier