Nieuws

Buurt gaat terrein Mauritsschool zelf inrichten | geplaatst op vrijdag 23 juni 2017
Buurtbewoners van de voormalige Mauritsschool in Westerhaar-Vriezenveensewijk hebben het initiatief genomen om van dat terrein een tijdelijk speelveld te maken voor buurtkinderen. Wendy Oudejans was degene uit de buurt die de eerste stap zette: "Na de sloop van de oude school was het terrein keurig opgeleverd, maar lag er vooral hondenpoep, terwijl er geen honden en geen kinderen op mochten. Dat vond ik vreselijk zonde. Het zou wat mij betreft een prachtig speelterrein kunnen zijn voor onze buurtkinderen. Ik heb uiteindelijk de burgemeester een mail gestuurd en toen is alles in beweging gekomen. We kunnen nu als buurt aan de slag met de inrichting van het terrein en daar ben ik best trots op."

Er werd een werkgroep in het leven geroepen om de nodige voorbereidingen te treffen. Deze werkgroep bestaat uit buurtbewoners Henk en Truus Kikkert, Jaap Krikken, Gerrit Botter, Wilco Dekker en de eerder genoemde Wendy Oudejans.

Actief aan de slag

Lees meer...

Openluchtconcertjes Muziekvereniging SDG Westerhaar. | geplaatst op vrijdag 23 juni 2017

SDG Westerhaar houdt de komende week twee openluchtconcertjes op verschillende plaatsen in Westerhaar.

De concertjes vinden plaats op 28 juni Muziekkoepel op koningin Máxima plein en 29 juni Parkeerplaats "De Sluus".
De aanvang van deze concerten is om 19.15u. Bij onweer en regen worden de concertjes afgelast.

Tevens houden de jeugdleden van SDG een voorspeelavond op 30 juni a.s.
Deze voorspeelavond vindt plaats in Domus SDG aan de zwembadlaan 6a.
De voorpeelavond begint om 19.00u en ook hierbij is iedereen van harte welkom.

Rommelmarkt buurtvereniging De Lelie’s. | geplaatst op vrijdag 23 juni 2017

Buurtvereniging "De Lelie's" organiseert morgen, zaterdag 24 juni 2017, weer haar jaarlijkse rommelmarkt aan de Leliestraat in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Er zijn weer diverse deelnemers die hun koopwaar aan de man proberen te brengen.Er zullen diverse kraampjes aanwezig zijn, zoals de bekende frietkraam waar u lekker kan genieten van een hapje en een frisdrankje, het rad van avontuur, en nog meerdere activiteiten.

 De rommelmarkt begint om 09.00 uur en zal duren tot 13.00 uur. Vanaf 08.00 uur is er voor de deelnemers gelegenheid hun spullen uit te stallen.

Tijdens deze rommelmarkt zal de Leliestraat zijn afgesloten, tussen de Zonnedauwstraat en de Wollegrasstraat van 08.00 uur tot 15.00 uur.

Er zijn voor de liefhebbers nog enkele standplaatsen vrij om te huren de kosten hiervan zijn € 5,00 per plaats, hiervoor kunt u contact opnemen met Bennie Botter Leliestraat 7 telefoon 0546-659694. Let op VOL = VOL!

 

Damteam Witte van Moort tweede in bekertoernooi! | geplaatst op maandag 19 juni 2017

Op zaterdag 17 juni nam het bekerteam van Damclub DEZ/WvM het in Huissen op tegen de nog overgebleven teams in het bekertoernooi. De vorige twee wedstrijddagen werden ternauwernood overleefd en er moest deze dag uit een ander vaatje getapt worden om kans te maken op de beker. Op de finaledag speelden Vadim Virny, Odin Mol, Gil Salomé en Bert Aalberts. De kwartfinale werd gespeeld tegen het relatief zwakke Constant Charlois uit Rotterdam. Nadat Aalberts kopman Sekongo afstopte en Salomé zijn voordeel tegen de taaie Balkaran niet kon verzilveren liet grootmeester Wirny zijn klasse weer eens zien: met een verpletterende aanval werd Tholel overspeeld. Mol kon toen rustig op remise afkoersen tegen Stork en de halve finale was bereikt. In die halve finale werd gespeeld tegen de gastheren uit Huissen. In deze wedstrijd had voornamelijk Mol goede kansen om te winnen tegen de sterke Baliakin maar de Arnhemse grootmeester wist nog net remise te maken in het eindspel. Ook de andere drie partijen werden remise waardoor een herkamp noodzakelijk werd.

Lees meer...

OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 15-06-2017 | geplaatst op vrijdag 16 juni 2017

dekker-1.jpgDe paden op de lanen in.....Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Het is even geleden sinds de laatste update en er is heel wat gebeurd. Net voor Frank in Zwitserland de Grote sint Bernard ging beklimmen heeft hij door zijn veranderende fysiek (na 1400km wordt je fit en werken medicijnen anders) een medisch probleem gehad. Maar na 1 dag rust en een check up op de intensive care in het ziekenhuis in Sion heeft Frank besloten toch gewoon door te lopen. Hij heeft zijn spullen aangevuld de kampeeruitrusting (in Italië kun je bijna nergens kamperen) opgestuurd naar huis en zijn weg vervolgd.. we krijgen echt prachtige foto's en filmpjes opgestuurd, bijv een filmpje van grazende koeien met bellen die de alpen begrazen. Waarvan ik er een paar bij dit artikel zal plaatsen. Een dag etappe varieert van lengte maar ligt meestal rond de 22 km. We lezen berichten lood in de benen, meer klauteren dan klimmen, steeds ijler wordende lucht maar wel meer pelgrims op pad dus ook gezelligheid en samen eten of een biertje drinken aan het eind van een dag etappe Steeds hoger in de bergen, krijgen we op 10 juni de eerste foto's van Frank in de sneeuw en champagne bij het bereiken van het hoogste punt 2500m 1200km! (Bourg-Saint-Pierre) en van fantastische smeltwatervalletjes.

Lees meer...

Meiden voetbaldag bij Voorwaarts Westerhaar | geplaatst op donderdag 15 juni 2017

whatsapp-image-2017-05-12-at-10.jpeg

Diploma voor slagwerkleerlingen van SDG Westerhaar. | geplaatst op woensdag 14 juni 2017
Afgelopen zaterdag hebben 3 leerlingen van de slagwerkgroep van SDG Westerhaar meegedaan aan het examen voor praktijk slagwerk.

De leerlingen hebben dit examen met positief gevolg afgelegd.
Voor diploma A slaagden: Maxim Otten, Wendy Mulder en Juliantien Schipper.

Fotos van de feestweek in Westerhaar Vriezenveensewijk staan nu online. | geplaatst op maandag 12 juni 2017
De feestweek van Westerhaar-Vriezenveensewijk is al weer voorbij.
WesterhaarDigitaal was regelmatig aanwezig om wat foto's te maken, deze staan nu allemaal in het fotoalbum.
Ook staan de fotos op Facebook waar u uzelf of bekenden kunt taggen.

img-2843.jpg
De bekerwinnaaars van de Playbackshow die dit jaar een record aan deelnemers had.
Witte van Moort-spelers konden geen potten breken op het NK Sneldammen | geplaatst op maandag 12 juni 2017

 

logo-WvM.jpgOp het NK sneldammen in Utrecht waren maar liefst 8 deelnemers van WvM aanwezig ;

 

Niek Jansen speelde bij de welpen een ongelukkig toernooi; de partijopzetten waren vaak wel goed, maar ‘ergens' ging er iets niet goed. Resultaat was dat hij in de 3e groep uitkwam (plaats 17 tm 24)

Daar liet hij zijn klasse zien en haalde de eerste 3 rondes flink uit door alles te winnen; vermoeidheid zal een rol gespeeld hebben (zoals bij alle deelnemers), waardoor hij uiteindelijk nog 2 partijen remise speelde en de laatste 2 partijen verloor. Al met al een 20e plaats in dit sterke deelnemersveld !

Willem Fokkert had zijn dag niet; hoewel hij als laatste eindigde in dit toernooi, wil niet zeggen dat hij als kop van jut fungeerde; een paar goede partijen in de voorrondes en die onterecht verloor hadden Willem veroordeeld tot de 3e groep. Hier wist hij 1 partij te winnen (uitgerekend tegen de groepswinnaar), maar de overige partijen waren toch te vermoeiend (veel energie gestoken in de ochtendrondes) en verloor hij.

Lees meer...

Oud Papier actie SDG | geplaatst op woensdag 7 juni 2017
logo-oud-papier.jpgZoals gebruikelijk op de 2e zaterdag van de maand, gaat muziekvereniging SDG zaterdag a.s. vanaf 8.30 uur in geheel Westerhaar weer het oud papier ophalen.
U wordt vriendelijk verzocht om uw oud papier netjes verpakt aan de straat te zetten.
Mocht de oud papier wagen uw huis al gepasseerd zijn dan is het altijd nog mogelijk uw oud papier op zaterdagmorgen tot 12.00 uur te brengen naar de hoek Oranjestraat-Leidijk.