Nieuws

MEGA BINGO Dorpskamer Westerhaar | geplaatst op donderdag 19 oktober 2017

poster-bingo.jpgVanaf januari dit jaar zijn wij gestart met "De Dorpskamer" in Kulturhus de Klaampe,
"De Dorpskamer" is een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Jong en oud, buurtbewoners, mensen met zomaar een vrije middag, mantelzorgers... de Dorpskamer biedt een kopje koffie, een praatje en allerlei activiteiten voor alle mogelijke belangstellenden. De Dorpskamer staat midden in de gemeenschap: de hele samenleving komt er binnen! Het aanbod is niet voorbehouden aan een bepaalde leeftijd of eventuele zorgbehoefte. De Dorpskamer is een ‘inloop' voor iedereen, juist ook voor mensen zónder indicatie.

Elke maand organiseren wij activiteiten voor iedereen. Daarbij hoort ook elke maand de Bingo.
Om eens iets extra's te doen voor onze bezoekers hebben wij in de maand oktober een MEGA BINGO georganiseerd. Deze Bingo vind plaats op 27 Oktober 14.30.
Wij zorgen samen met dank aan een aantal lokale sponsoren voor grandioze prijzen. Zoals schoonheidsbehandelingen, high tea, krentenwegge, bloemstukjes enzovoort.

Komt u ook een gokje wagen?

27 Oktober 14.30
Dorpskamer Westerhaar
Kulturhus De Klaampe

(wilt u ons nog sponseren horen wij dit ook graag)

Simplonia houdt jaarlijkse uitvoering | geplaatst op dinsdag 17 oktober 2017

simplonia3.jpgToneelvereniging Simplonia houdt binnenkort weer de jaarlijkse uitvoering. In november gaan ze weer vier avonden zorgen voor een avondje ouderwets lachen.

Dit jaar wordt de klucht ‘De erfenis van tante Bella 'gespeeld.
Twee broers, Albert en Berend, erven de beautysalon van tante Bella. Tenminste, dat denken ze. Want voordat het zover is, krijgen ze eerst nog te maken met de vaste klanten, een verre neef en een notaris. Gelukkig krijgen ze hulp van stagiaire Suzan en stylist Leo. Dan moet het goed komen, toch?

Wilt u ook komen kijken? Er is nog op twee avonden een voorverkoop. Op woensdag 18 en woensdag 25 oktober kunt u nog van 19.00 tot 19.30, in het Hervormd Centrum aan de Hoofdweg de kaarten kopen. De kosten bedragen € 3,00 per kaart.
De voorstellingen zelf zijn op 10, 11, 17 en 18 november in het Hervormd Centrum aan de Hoofdweg in Westerhaar- Vriezenveensewijk. Aanvang: 19.30 uur. De zaal is om 18.30 uur open.
Mocht u geen kaarten in de voorverkoop hebben kunnen kopen, op de avond zelf kunt u ook nog kaarten kopen.

Video ballooning 08-10-2017 Westerhaar | geplaatst op maandag 16 oktober 2017
Bovenstaande video is ingestuurd door Rutger Aaltink
Onze hartelijke dank voor het delen van deze mooie video.
SDO wint eenvoudig van KCD | geplaatst op maandag 16 oktober 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag troffen SDO 1 en KCD 1 elkaar op sportpark 't Twistveen. Voor beide ploegen was dit de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie. De bezoekers uit Doorn stonden bij aanvang van de wedstrijd 1 punt achter de SDO'ers. Na de verloren wedstrijd van vorige week wilde SDO zich revancheren en zo proberen de aansluiting te houden met de top van de competitie.

Op deze mooie herfstdag floot de scheidsrechter om 15:30 uur voor het eerst. SDO pakte een snelle voorsprong van 2-0, maar niet veel later was het weer gelijk, 2-2. Daarna was het SDO dat het heft in handen pakte. De thuisploeg speelde goed en scoorde er lustig op los. KCD kon hier erg weinig tegenover zetten. Hierdoor ging SDO met een 14-4 voorsprong de rust in.

Na rust veranderde het spel niet. SDO bleef heer en meester en KCD was duidelijk de onderliggende partij. Toch was er wel degelijk een verschil met de eerste helft. De Westerhaarders beloonden zichzelf niet meer met doelpunten. Er werd prima gespeeld, mooie kansen gecreëerd, maar deze werden niet afgerond. Toch kwam de thuisploeg niet meer in gevaar. De bezoekers waren niet bij machte om het grote gat te dichten. Einduitslag SDO - KCD 18-9.

Het eerste deel van de veldcompetitie zit er nu op. Nu gaat de ploeg zich richten op de zaalcompetitie waar het uitkomt in de 3de klasse. De Oranjehemden zien de eerste wedstrijd alweer met veel vertrouwen tegemoet.

Kloppenburg wint damdag Denk en Zet Westerhaar | geplaatst op maandag 16 oktober 2017

kloppenburg-wery.jpgNiek Kloppenburg heeft de damdag van Westerhaar gewonnen. In het clubhuis van Witte van Moort versloeg de Almeloër als enige van de 27 deelnemers al zijn rivalen.
Gemakkelijk ging de zege van Kloppenburg niet. In de hoofdklasse B raakte de dammer in het duel met Theo Leoné in een verloren positie. Toen de speler uit Borne echter een vangstelling over het hoofd zag was het pleit snel beslecht.
Op de damdag werd gespeeld in groepen van vier spelers. Voor iedere partij was per speler een uur denktijd uitgetrokken. Wie zijn tijd volop benutte zat zes uur achter het bord. Inzet waren uitgebreide vleespakketten, beschikbaar gesteld door advocatenkantoor Dijks Leijssen uit Enschede.
Op papier de zwaarste poule was de hoofdklasse A met spelers die allen een rating hebben ruim boven de 1200 punten. Na een barrage met Gerbrand Hessing (Westerhaar) zegevierde de Dedemsvaarter Bert Aalberts. De Almeloër Herman Hilbrink en Jan van Dijk uit Ureterp hadden het nakijken.
In de hoofdklasse C triomfeerde de Groninger Jaap Huizinga. Hij raakte slechts een punt kwijt aan Gert Drent.
In de eerste klasse waren de overwinningen voor Mark Paters en Gerrit Kloppenhouwer. Ton Orriëns en Gerard Endeman zegevierden in de tweede klasse.
Joost Wery van Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte uit Enschede, reikte namens de sponsor de prijzen uit.
Hardwerkend Voorwaarts doet zichzelf tekort tegen SVI | geplaatst op maandag 16 oktober 2017

voosvi.jpgOp het zonovergoten Sportpark 't Twistveen begonnen even over half 3 Voorwaarts en SVI uit Zwolle aan de wedstrijd. Beide teams hadden duidelijk het idee van, hier valt vandaag iets te halen. Dit gezien de stand op de ranglijst. Voorwaarts met 3 uit 3, SVI 0 uit 2. Helaas kon Voorwaarts naast Coen Sickman ook niet beschikken over de geblesseerde Björn Wessels. Diede ter Braak ontbrak vanwege vakantie.
SVI kwam beter uit de startblokken. Dinand Stuifzandt moest 2x zijn kunnen tonen bij een 1 op 1 duel. Voorwaarts vocht zich echter steeds beter in de wedstrijd. Er kwamen kansen voor Jordy Harms en Gert Dogger. Helaas waren deze vandaag niet aan hen besteed. Vooral de kans van Gert op slag van rust, was vrijwel niet te missen. Ruststand dus 0-0.
Voorwaarts begon de 2e helft overtuigend en in de 50e minuut werd dat beloond. Met een strak schot vanaf hoek strafschopgebied vond Lars Bove de rechterbenedenhoek : 1-0.

Lees meer...

Lampion optocht in Westerhaar | geplaatst op zondag 15 oktober 2017
download-2.jpgOm de herfstvakantie feestelijk af te sluiten, organiseert Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk i.s.m. Kulturhus de Klaampe een lampionoptocht op vrijdag 27 oktober.

De jury start om 18.15 uur bij het Haarhuus met het beoordelen van de verklede kinderen en de optocht zal om 18.45 uur vertrekken onder begeleiding van muziekvereniging SDG. De route is vanaf het Haarhuus via de Oranjestraat, Nassaustraat, Veenstraat, Rozenstraat, Zonnedauwstraat, Asterstraat, PM Hackstraat, Leidijk, Oranjestraat en Beeklaan naar De Klaampe, waar een kinderdisco klaarstaat voor een gezellige avond. Hier worden ook de prijzen uitgereikt aan de mooiste, origineelst verklede kinderen en staat er een traktatie klaar voor de deelnemers. Deelname is gratis en bij slecht weer zal de optocht rechtstreeks van het Haarhuus naar De Klaampe gaan.

TTI en gemeente Twenterand zorgen samen voor toeristen | geplaatst op zondag 15 oktober 2017
Twenterand Tourist Info en de gemeente Twenterand zetten samen de schouders onder het toerisme in Twenterand. Beide partijen hebben met elkaar overeenstemming bereikt over het toeristisch beleid in 2017 en 2018. Gedurende die periode gaan TTI en gemeente met elkaar aan de slag met een nieuwe structuur op toeristisch gebied.

In 2017 is een start gemaakt met de nieuwe toeristische structuur ‘Gastvrij Twenterand' voor lokale promotie. Voorzitter van TTI Twenterand, Hans van Ronkel: "Daarmee werken we aan een nieuwe profilering van Twenterand als toeristische gemeente. Tegelijkertijd blijven we de toeristen en de ondernemers in de recreatieve sector goed van dienst." Annelies van der Kolk, burgemeester van Twenterand, sluit zich daar bij aan: "Twenterand heeft zoveel te bieden. Om dat goed in beeld te brengen bij toeristen moet je goed samenwerken, nu en in de toekomst."

Rollator race voor jong en oud in Westerhaar | geplaatst op vrijdag 13 oktober 2017

zwaar-vette-rollator.jpgIedereen wil graag gezond ouder worden. Voldoende bewegen kan hierbij helpen. Om aandacht te geven aan het belang van bewegen voor ouderen, wordt vanuit het project Westerhaar aan zet een rollator race georganiseerd. Op vrijdag 20 oktober zijn oud én jong van harte uitgenodigd om een rondje mee te doen in De Klaampe.

Praktische informatie
De inloop is vanaf 15.15 uur, het programma start om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Elke deelnemer krijgt een presentje en daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen. Voor jeugdigen is een stormbaan in het parcours opgenomen. Deelname aan de rollatorrace is gratis. U kunt uw eigen rollator meenemen maar er zijn ook rollators beschikbaar. Ook begeleiders en anderen die het leuk vinden om te komen kijken, zijn deze middag van harte welkom.

Westerhaar aan zet
De rollator race wordt georganiseerd vanuit het project Westerhaar aan zet. Met dit project willen we bijdragen aan de gezondheid van inwoners in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De verschillende activiteiten binnen het project zijn gericht op bewegen. Uit een vragenronde onder de inwoners bleek namelijk dat zij dit een belangrijk thema vinden. Vorig jaar is aan meerdere initiatieven subsidie verleend. De activiteiten Walking football en de E-bike club zijn hier voorbeelden van en zullen zich tijdens de rollator race presenteren.

Meer informatie over de rollator race en het project Westerhaar aan zet kunt u vinden op www.twenterand.nl/westerhaaraanzet.

Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk organiseert weer een lampionoptocht | geplaatst op donderdag 12 oktober 2017

2017-10-12-19-05-39-lampionoptocht-flyer2-windows-photo-viewer.jpg