Nieuws

Voorwaarts strijdend ten onder bij De Esch | geplaatst op maandag 18 december 2017
download-1.jpgOp een moeilijk zwaar te bespelen veld begonnen even over half 3 De Esch en Voorwaarts aan de wedstrijd. Bij Voorwaarts ontbraken Bram Visser (blessure) en de geschorste Wout Roelofs. Na 4 weken afwezigheid zat Jordy Niks weer bij de selectie, hij begon op de bank. In de 3e minuut ontving Voorwaarts al de 1e gele kaart . Lars Bove leek een zware overtreding te maken, kreeg een vermaning. Gert Dogger gaf hierop commentaar richting scheidsrechter van Koolwijk, die was hier niet van gediend. Meteen geel voor Gert dus. Mede door het zware veld werd er niet best gespeeld. De kansjes die er kwamen, waren voor spits Vehof van De Esch. Echter zonder resultaat. In de 27e minuut was de eerste echt grote kans voor Voorwaarts. Jordy Harms speelde zich keurig vrij. Maar in vrije positie schoot hij van ongeveer 8 meter over. Eén minuut later was het andere kant wel raak. Een lange trap van achteruit werd niet goed beoordeeld door Dinand Stuifzandt, hij kwam ver uit. Koen Vehof was eerder bij de bal en van 35 meter lepelde hij de bal over Dinand keurig in het net : 1-0. Weer liep Voorwaarts achter de feiten aan. En het werd nog erger. In de 38e minuut kreeg Timo ter Braak zijn 2e gele kaart, dit na een niet al te zware overtreding. Scheidsrechter van Koolwijk trok na enig nadenken de kaart. Ook al omdat de bank van de Esch veel herrie maakte. Overigens kreeg Timo de 1e kaart na ... commentaar op de leiding (dom!). Meteen na de rode kaart, trof Gert Dogger de lat. Het zat dus niet mee.

Lees meer...

SDO kan één helft mee met RDZ | geplaatst op maandag 18 december 2017
logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO de laatste wedstrijd van 2017. De ploeg trad thuis aan tegen RDZ uit Zeist. De bezoekers stonden bij aanvang van de wedstrijd op een tweede plek met even veel verliespunten als koploper Rood-Wit. SDO stond op een vijfde plek en hoopte op een klein stuntje.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Dit was ook terug te zien in de score, na 10 minuten was het 2-2. Niet veel doelpunten dus in de beginfase van de wedstrijd. Ook in het restant van de eerste helft waren de treffers schaars. Na een kwartier was het 3-3. In de slotfase sloeg SDO een gaatje en ging zo de kleedkamer in met een 5-4 voorsprong.

Na rust wilde het even niet lukken voor de SDO'ers. Bij RDZ gingen de ballen er wel in en zo konden de bezoekers uitlopen naar 5-9. SDO probeerde het gaatje dat was ontstaan te dichten. Dit lukte de ploeg niet. RDZ liep steeds verder bij de
Westerhaarders weg. In de slotfase van de wedstrijd wist Josette Drent, die haar debuut maakte in de basisacht, nog een doelpuntje mee te pikken. Eindstand SDO - RDZ 8-15.

Na de jaarwisseling speelt SDO op 6 januari uit in Almelo tegen koploper Achilles. Deze wedstrijd begint om 15:05 uur.

Als selectie van SDO willen we u fijne feestdagen toewensen en een sportief en gelukkig 2018.

Winterwandeling Veenmuseum | geplaatst op maandag 18 december 2017
Op woensdagmiddag 27 december a.s. (van 13.00 - ± 16.00 uur) organiseert de Stichting Veenmuseum weer een winterwandeling op het terrein van het museum en de omgeving daarvan, onder het motto:"Even lekker bewegen in het veen"

2017-12-18-05-14-41-e-mail-herman-westerhaardigitaal.jpgEr zijn 4 aantrekkelijke routes (in verschillende lengtes) uitgezet. Tussen het kerstdiner en de oliebollen kunnen de deelnemers op een gezellige manier even "uitbuiken" in het Veenschap en het Veenmuseum.
De toegang is zoals gebruikelijk: een aanbevolen gift van € 2,50 per volwassene en € 1,50 voor kinderen tot 12 jaar. Er zijn vier leuke wandelroutes die starten en eindigen in het expositiegebouw op het museumterrein.
Het winkeltje is geopend, de turf//houtkachels en vuurkorven branden en er is warme chocolademelk en snert te koop. Het expositiegebouw wordt momenteel uitgebreid met o.a. nieuwe toiletten en een grotere keuken. De vorderingen daarvan kunnen bekeken worden..

Binnen zorgen de harmonicaspelers weer voor een gezellige sfeer en op het museumterrein klinkt de traditionele roep van de midwinterhoornblazers. Bij goede weersomstandigheden kunt u na de wandeling met het veentreintje over het museumterrein rijden en de schaapskooi van de vereniging Veenschap bekijken.

Tim Nijzink nieuwe trainer Voorwaarts | geplaatst op donderdag 14 december 2017
download.jpgVoorwaarts heeft een nieuwe trainer. Tim Nijzink zal het komende seizoen de eerste selectie van Voorwaarts trainen. Tim is met 33 jaar de jongste trainer ooit bij Voorwaarts en heeft op dit moment Den Ham O19 onder zijn hoede. Hij is bezig met de opleiding Uefa B/trainer coach II en loopt stage bij zijn club Den Ham.

Nijzink heeft jarenlang in het eerste van Den Ham gespeeld en was daar spits van het team. Door een slepende blessure heeft hij vorig jaar zijn actieve voetbal carriere opgegeven en traint hij nu de jeugd van Den Ham.

Voorwaarts is voor hem een grote stap in zijn prille trainers loopbaan maar insiders geven aan dat Tim een gedreven, enthousiaste en talentvolle trainer kan worden. "We zijn blij dat we Tim als nieuwe trainer hebben gevonden" aldus voorzitter Aalderink. "We hebben het volste vertrouwen dat hij bij onze vereniging past en spelers beter kan maken".

Tim en Voorwaarts zijn een overeenkomst aangegaan voor 1 seizoen.

Video sinterklaas intocht 2017 Westerhaar staat online | geplaatst op dinsdag 12 december 2017

Sinterklaas is inmiddels al weer terug naar het lekkere warme spanje. Hier kunnenn we nog even na genieten van de mooie intocht van Sinterklaas. De video van de intocht is hieronder te zien of kijk hem via je smart TV op ons Youtube kanaal.

https://www.youtube.com/channel/UCjV-I9KMkgAaADDSWqpLF9Q?view_as=subscriber
SDO verliest van Skunk | geplaatst op maandag 11 december 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde het eerste team van SDO in Nijmegen tegen het eerste team van de studentenvereniging Skunk. Het verschil tussen de twee ploegen was bij aanvang van de wedstrijd 1 punt in het voordeel van de Westerhaarders. De Tukkers wilden de 2 punt graag mee huiswaarts nemen, maar dan moest er wel goed gespeeld worden, want Skunk is geen slechte ploeg.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Skunk het heft in handen. SDO liep achter de feiten aan. Na 5 minuten was het al 4-0. De bezoekers hadden geen antwoord op de aanvallen van Skunk en rondde zelf de kansen niet af. Hierdoor konden de studenten uitlopen naar 8-2. SDO probeerde voor rust de schade te beperken, maar dit lukte niet echt. De ploegen gingen de kleedkamer in met een 10-5 tussenstand.

Na rust schakelde SDO een tandje bij. Dit hielp want de Oranjehemden bleven Skunk nu bij. Na 15 minuten was het 12-7. Het offensief had dus weinig opgeleverd. Ook al speelden de SDO'ers nu een stuk beter dan in de eerste helft, het gat van 5 doelpunten was niet kleiner geworden. In het restant van de wedstrijd liep Skunk verder weg van de bezoekers. SDO kwam niet meer tot scoren. Eindstand Skunk - SDO 18-7.

SDO had op meer gehoopt, maar het zat er niet in. Volgende week speelt SDO thuis tegen de nummer twee van de competitie RDZ. Deze wedstrijd begint om 16:50 uur.

Eerste team DEZ/Witte van Moort in slotfase langs Tilburg | geplaatst op maandag 11 december 2017

naamloos.jpgDe zesde ronde van de nationale clubcompetitie stond in het teken van de verre uitwedstrijd tegen Dammend Tilburg, het fusieteam van TDV en Micone. Mede door die fusie lijken de Tilburgers kans te hebben op handhaving maar de Westerhaarders - na de 17-3 tegen Rijnsburg gesterkt in het vertrouwen - waren zeker niet van plan om daaraan mee te werken.

Na een lange rit arriveerden de meeste Westerhaarders iets later dan gepland in de speelzaal. Een auto koos een sneeuwvrije route terwijl de rest van het gezelschap in barre weersomstandigheden terechtkwam. Er lag een pak sneeuw op de snelweg bij Arnhem en een kerstbomenmarkt maakte dat de provinciale weg voor Dongen, alwaar de wedstrijd werd gespeeld, helemaal dichtslibte. Tijd om de opstellingen te bespreken was er dan ook niet en iedereen moest er maar het beste van maken. Wat al wel opviel was dat de Tilburgers - ongetwijfeld speelde het weer ook hier een rol - met enkele invallers speelden. Zo was bijvoorbeeld de sterke Fransman Machtelinck afwezig.

Lees meer...

Witte van Moort verplettert Wierden en pakt titel! | geplaatst op maandag 11 december 2017

schippers-vs-veneman.jpgDe dammers van Witte van Moort hebben met groot vertoon van macht de Overijsselse titel in de provinciale eerste klasse Oost binnen weten te slepen. Wierden had wat personele problemen en kwam slechts met vier van de zes spelers opdagen, waardoor Witte van Moort gelijk met 4-0 voorstond.
Gerbrand Hessing speelde tegen Henk ten Cate. Nadat hij in de opening reeds een schijf won, combineerde hij zijn tegenstander met een dubbele combinatie naar dam van het bord. Voorzitter Bennie Hessing zegevierde tegen Mandrik Groot Balkink. Hessing kreeg in het late middenspel groot voordeel bij het innenmen van een flankaanval. Zijn tegenstander spartelde nog wat tegen, maar kon even later opgeven. Roelof Schippers speelde een goede partij tegen Jan Veneman. Schippers kon voor een schijf promoveren naar dam en raapte daarna met zijn dam nog wat schijven van zijn tegenstander. Door een onnauwkeurigheidje moest hij nog wel even rekenen om het onstane 4 om 2 eindspel in winst om te zetten. Als laatste was het Bennie Lawant die Harry Pierik vanaf de opening onder druk zette. Met een halve hekstelling en de nodige tempiwinst drukte Lawant zijn tegenstander langzaam maar zeker van het bord en zette zo een whitewash op het scorebord, 12-0!
Met deze overwinning is Witte van Moort niet meer te achterhalen door de concurentie en is het team reeds een ronde voor het eind kampioen van Overijssel!
Onze zeurvitter…….eh voorzitter van WesterhaarDigitaal 50 jaar! | geplaatst op vrijdag 8 december 2017

 Ongelooflijk maar ook Herman is toch echt 50 jaar en toch nog zo druk als een klein baasje. Nooit te beroerd om naast zijn werk in Almelo, iemand te helpen, een vliegerfeest, ander evenement of feestje te organiseren. Dan ook nog WesterhaarDigitaal leiden, hoe doet die kerel dat toch?!Als hij maar niet dezelfde keuzes maakt als de blues brothers! Hij ziet er misschien wel uit als een echte bluesbrother, maar wij weten wel beter!

 

Herman gefeliciteerd!

 

Team WesterhaarDigitaal

herman-50.jpg

 

 

 

Flessenactie voor Poolse gehandicapten 2017 | geplaatst op donderdag 7 december 2017

flessen-actie.jpgWESTERHAAR/VROOMSHOOP - Ook dit jaar wordt er weer een statiegeld flessenactie in Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar gehouden. Vanaf maandag 18 december tot en met zaterdag 6 januari kunnen inwoners van deze dorpen hun lege flessen inleveren bij de plaatselijke supermarkten. Bij Jumbo Veldkamp, Super Coöp in Den Ham, Super Coöp Vroomshoop en Jumbo Veld in Westerhaar kunnen de statiegeld bonnen in kistjes worden gedaan. De kistjes worden met aanplakbiljetten aangeduid. Bij Jumbo Veld in Vroomshoop kan de statiegeld opbrengst via de goede doelen knop worden bestemd voor dit project. De opbrengst van de statiegeld flessenactie is bestemd voor hulpverlening aan Poolse gehandicapten in Sulecin. Via gerichte hulpverlening probeert deze stichting van Agnieszka Slwawiak het welzijn van Poolse gehandicapten te bevorderen. Ook gaat een deel van het geld naar het bejaardentehuis Turski Dom en is deels bestemd kleinschalige projecten voor hulp aan minder bedeelden in Sulecin. Men kan ook geld storten op banknummer NL76RABO 0366677020. t.n.v Steuncomité Polen Den Ham/Vroomshoop. Mensen die grote partijen flessen hebben kunnen bellen naar Riekus Blauw tel: 641080.