65 jaar bestuurlijke ervaring vertrekt uit de Oranjevereniging.

0
992

img_2438_800x600_400 img_2439_800x600_400
 Vlnr, Piet Steensma, Egbert Jansen, Sonja Slot en Klaas Kuilder.

Woensdag avond hield de Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk haar jaarlijkse leden vergadering. De opkomst was meer dan vorige jaren,  van de 600 leden waren er 19 aanwezig.

Een van de agendapunten was de enquête, die was gehouden onder de bevolking.Er waren 1750 enquêteformulieren rond gestuurd en men kon het ook op WesterhaarDigitaal.nl  digitaal invullen. Van de 1750 zijn er 10 ingeleverd en 40 personen hebben de vragen beantwoord op de plaatselijke website van Westerhaar-Vriezenveensewijk.

De algemene indruk was positief over afgelopen jaar wat stichting 125 jaar Westerhaar had georganiseerd. Het was nogmaals bewezen “Er kan nog steeds gefeest worden in Westerhaar”

Dat kwam ook uit het onderzoek, de mensen zien graag dat de Oranjevereniging meer gaat organiseren voor het dorp. Wat er ook uitsprong, was dat er meer jongeren in het bestuur moesten komen en een deel wil graag beter op de hoogte gehouden worden.

Nog een belangrijk agendapunt.
Twee leden van het bestuur traden af en dat was de voorzitter Egbert Jansen en secretaris Piet Steensma.Penningmeester Wessels hield een toespraak, met een dosis humor, voor de aftredende leden.

Egbert Jansen is al bestuurslid vanaf 1968 en heeft in 1975 het voorzitterschap overgenomen. Dus al 45 jaar lid waarvan 36 jaar voorzitter.
Dat wil dus ook zeggen dat hij al die jaren van alles heeft opgespaard en nu plek zoekt voor alle attributen van de vereniging nu hij aftreed.

Piet Steensma(Fries en ex-directeur basisschool)  verveelde zich toen hij met pensioen ging en werd al snel benaderd voor het bestuur.
De Oranjevereniging zocht versterking en het was mooi meegenomen dat hij goed van schrift was, dus… werd hij secretaris.Egbert nam na de toespraak het woord en bedankte alle leden voor het vertrouwen en de mooie jaren. Steensma,s bedankwoord was: “dit is heel gemakkelijk voor mij, ik sluit mij bij de voorzitter aan”.

Als  dank worden  Egbert en Piet een afscheidsreceptie aangeboden door het bestuur.
Hier worden ook alle leden van de Oranjevereniging voor uitgenodigd. (2 april van 16.00 tot 18.00 uur in het Hervormd centrum aan de hoofdweg)

Daarna werd het tijd om de nieuwe bestuursleden voor te stellen.Er waren 9 personen, die tijdens de enquête hadden aangegeven eventueel in het bestuur te willen.
Daar van zijn er 2 van benaderd en die hebben aangegeven de functie te willen aanvaarden.

De twee nieuwe bestuursleden zijn Sonja Slot en Klaas Kuilder en werden met luid applaus ontvangen. Er zijn dus weer 2 jongere bestuursleden toegetreden evenals vorig jaar. Een punt van de enquête kan doorgestreept worden.

Sonja en Klaas lieten weten  aan de wensen van de leden te willen voldoen.” Wij gaan er voor en proberen vereniging  vernieuwend te besturen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier