€ 5.000,- voor ‘Anne in de Zorg’

0
809

twenterand.jpgHet project ‘Anne in de Zorg’ heeft de eerste innovatievoucher van Twenterand ontvangen. Dat betekent dat voor dit project een bedrag van € 5.000,- beschikbaar wordt gesteld uit een fonds van de Twentse gemeenten. Dat fonds heeft als doel het stimuleren van innovaties bij MKB ondernemingen. Wethouder Oudendijk is enthousiast over de toekenning: “Ik ben oprecht blij dat de initiatiefnemers van dit project op deze manier de waardering krijgen die ze verdienen. Laat dit een stimulans zijn voor andere bedrijven uit Twenterand om een beroep te doen op de financiële mogelijkheden die er voor dit soort innovaties in Twente zijn.”

De aanvrager van deze innovatievoucher is Tijhuis Totaalinrichting uit Hengelo in samenwerking met ‘t Haarhuus in Westerhaar – Vriezenveensewijk. Daar wordt ‘Anne’ ingezet, maar wie of wat is ‘Anne’?

‘Anne’ in Westerhaar – Vriezenveensewijk
‘Anne in de Zorg’ is een spraakgestuurde, virtuele assistente die een computer, tablet of mobiele telefoon kan bedienen. Zij is kunstmatig intelligent en is ontwikkeld door het bedrijf Virtask. ‘Anne’ is de brug tussen mens en machine. Ze heeft eindeloos geduld en beheert bijvoorbeeld de digitale agenda van de gebruiker (en familie). Ook kan ze door middel van domotica (technologische ondersteuning om het wonen en leven makkelijker te maken) elektronische gordijnen open en dicht doen, de verwarming hoger of lager zetten en ook lichten aan en uit doen. Ook kan zij informatie op internet opzoeken en kranten/boeken lezen voor of met de gebruiker. Twee of drie inwoners van ’t Haarhuus krijgen per april/mei 2016 hulp van ‘Anne’.

Introductie scheiding

 

Innovatie stimuleren
De innovatievouchers komen voort uit het Innovatiefonds voor Twentse gemeenten. Ondernemingen in het Midden en Klein Bedrijf (MKB) met maximaal vijftig medewerkers kunnen een voucher aanvragen voor innovatieve ontwikkelingen binnen Zorg, Duurzaamheid en Veiligheid. Het gaat dan om een éénmalig bedrag van € 5.000,- of een krediet van maximaal € 150.000,-.
Het Innovatieteam Twenterand (een op innovatie gericht samenwerkingsverband tussen IKVO, BBV en de gemeente) is erg tevreden met de toekenning van de innovatievoucher aan ‘Anne in de Zorg’. Dit team heeft de afgelopen periode bedrijven geïnformeerd en gestimuleerd om aanvragen in te dienen.

Meer informatie
Verder info via Kennispark Twente of Portal to Innovation via 088 – 444 04 69. Bedrijven uit Twenterand kunnen ook contact opnemen met de gemeentelijke bedrijfscontactfunctionaris Ruurd Klaver via 0546 – 840 840 of r.klaver@twenterand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier