4 SEPTEMBER OPEN DAG BRANDWEERCLUB TWENTE

1
1550

21_349

Komende zaterdag 4 september wordt er op het feestterrein aan de Hoofdweg te Westerhaar de 1e officiële Open dag van de Brandweer Club Twente gehouden. Dit is een van de vele activiteiten in het kader van het 125-jarig bestaan van het tweelingdorp Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Van 10.00 tot 17.00 uur viert deze kleine maar actieve vereniging haar 7-jarig bestaan met een scala aan activiteiten die allen te maken hebben met de hulpverlening. Met het samenstellen van het programma is rekening gehouden met zowel jong als oud waarbij het publiek actief betrokken zal worden met de vele activiteiten. Vele verenigingen en instanties zullen hun medewerking verlenen om van deze dag een onvergetelijk spektakel te maken.

De vereniging zal haar collectie voertuigen en ander brandweermateriaal tentoonstellen op het terrein zodat het publiek deze uitgebreid kan bezichtigen met daarbij uitleg van de leden. Zo is men in het bezit van een Ford tankautospuit uit 1955, een DAF autospuit uit 1972, een Magurus Deutz autoladder en een Mercedes Benz LF 408/29G uit 1971. Verder heeft men diverse oude exemplaren waterpompen allemaal door de leden zelf gerestaureerd.

Naast het showen van deze oldtimers is het mogelijk om een ritje met een echte brandweerauto te maken, kan men genieten van diverse spuitdemonstraties waaronder “de Vlam in de pan”, en zal de brandweer een demonstratie geven van het openknippen van een auto na een ongeluk. Ook zijn er vele leuke maar leerzame activiteiten voor de jeugd en kan men zelf de brandweerspuit ter hand nemen om een brand te blussen zodat men kan voelen welke krachten er op een dergelijke spuit staat. De jeugdbrandweer Almelo organiseren diverse waterspelletjes voor jong en oud. Ook is er voor de kleinere jeugd een groot springkussen aanwezig zodat deze ook hun energie kwijt kunnen.

Naast deze fysieke activiteiten zijn er ook diverse informatiestands aanwezig met als thema “Veiligheid”. Zo geven de politie Twente, Veilig Verkeer Nederland, de Brandwondenstichting, Twente Wens Ambulance en EHBO Westerhaar-Vriezenveensewijk informatie over hoe men haar veiligheid kan bevorderen. De EHBO zal bij haar stand een reanimatie demonstratie geven met de AED.

Al met al een overvol en gevarieerd programma wat zeker de moeite waard is om een bezoek te brengen. De toegang is uiteraard vrij en de kinderen van de basisschool kunnen hun ballon, welke ze op school ontvangen hebben, laten vullen met helium en voorzien van een kaartje voor een grote ballonwedstrijd met prachtige prijzen.

Zo hoopt Brandweerclub Twente op een andere manier in de belangstelling te komen. Normaal treed men in het voetlicht bij andere activiteiten zoals de intocht van Sinterklaas, het rijden in diverse defilés, het opdraven bij trouwerijen etc. Nu hoopt men de mensen de schoonheid van de oude brandweermaterialen te laten zien en hopen dat er mensen zo enthousiast worden en mee willen helpen de club uit te breiden. Vooral technici zijn van harte welkom maar ook gewone leden, sponsoren en donateurs worden met open armen ontvangen. Dus komt allen op zaterdag naar het feestterrein aan de Hoofdweg, u zult er zeker geen spijt van krijgen.

Voor nadere informatie kunt u zich in contact stellen met Jack Wever op 06-55884450.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier