3e AUTOBLUBBERING SPEKTAKEL TIJDENS DREK FESTIVAL IN WESTERHAAR OP ZATERDAG 21 AUGUSTUS

0
1503

1_700_01Op zaterdag 21 augustus a.s. organiseert American Events voor de derde opeenvolgende keer het autoblubber gebeuren in Westerhaar. Voor die gene die nog niet eerder op dit festival is geweest of van heeft gehoord zal waarschijnlijk denken, ” Wat is autoblubbering ? “. Autoblubbering is het rijden met auto`s door een kunstmatig aangelegde baan van modder. Deze baan heeft een lengte van 50 meter.
De aanloop voor de baan is eveneens 50 meter lang. Elke rit wordt deze baan verzwaard door middel van een graafmachine en de brandslang. Bij blijven steken in de modderbak wordt de afgelegde afstand opgemeten.
Degene die over alle ritten de meeste meters gemaakt heeft is winnaar. Zo zijn er vier klassementsproeven: de standaard voertuigen klasse met uiteraard dikke trekkerbanden om er zeker van te zijn dat men in het begin door de baan komt. De special klasse, dit zijn voertuigen die op een zeer aparte en ludieke manier zijn uitgedorst. De 4×4 klasse, wat spreekt voor zich. En dan is er de Grand 4×4 klasse, deze voertuigen zijn meestal uitgedorst met opgevoerde 8 cilinder motoren die zeker zullen zorgen voor het nodige modder spektakel.

Dat de autoblubbering allang geen kwajongens iets meer is om zoals in het begin was voor de lol mee te rijden, blijkt wel uit de aanmeldingen. Rijders geven zich op voor dit evenement, komend vanuit het gehele land. Er gaat in de wat grotere klasse dan ook enorm veel geld en tijd in om. Steeds vaker wordt er nu ergens in Nederland zo`n soort gelijk evenement op touw gezet. Van oudsher is deze tak van auto sport over komen waaien vanuit Amerika.
De plaatselijke favoriet Wolter Klinkien heeft inmiddels veel concurrentie en zal zich dit weekend dan ook zeker moeten bewijzen om een eerste plek te behalen. De stem zonder rem, zal deze dag van commentaar verzorgen. (Al een belevenis opzich)

Dit 3e Drek Festival begint al op vrijdag avond 20 augustus om 19.00 uur met een gezellige BBQ en een drive-in show m.m.v. Dj Sjon. Deze avond is een ieder welkom. De volgende dag begint het autoblubber festijn omstreeks 10.00 uur. De Nederlandse buggy club is aanwezig, die zullen gaan rijden op een speciaal aangelegde baan. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een ritje mee te maken in zo`n buggy over het parcours. Voor kleintjes is er ook vermaak en bij goed weer zal de bierpomp weer rijkelijk vloeien.

Muziek op het festival
Gedurende de zaterdag middag is er een live optreden van de band “De Hoksons”, de naam laat het al door schemeren dat deze lieden uit Groningen vele nummers van Normaal zullen gaan spelen. Ook schuwen ze nummers niet van o.a. Herman Brood, Status Quo, etc.. Na de beker uitreiking van de autoblubbering wordt het podium bezet door de loutere rock & lol band “Ja Dat Zal”. Voor de meeste behoeft deze band geen nadere uitleg. Ze spelen vette rock `n roll met meestal songs in het repertoire in hun eigen dialect. Dit gaat door tot in de gezellige late uurtjes. Kortom dat wordt FEEST !!

Ook op zondag 22 augustus gaan de festiviteiten door op het Drek Festival. Zo zijn er deze dag demo ritten van de gazonmaaier race en zullen de heren en dames van de buggy club snelheids sprints gaan beoefenen.
Helaas zoals eerder aangekondigd in diverse media zal er op zondag geen Nederlands Kampioenschap gazonmaaier race verreden worden. Dit komt omdat de afgegeven vergunning van de gemeente Twenterand dit niet toelaat.
Dit Drek Festival wordt middels borden aangegeven en zal worden gehouden op een groot stuk land aan de Grintweg ( nabij grond en verzet bedrijf R.Kassies) in Westerhaar.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier