30 minuten bewegen

0
762

logostichtingwelzijntwenterand_131
Bewegen is gezond, je voelt je fit en het werkt ontspannend. Toch beweegt meer dan de helft van de Twenteranders te weinig. Om de jeugd te laten ervaren dat bewegen makkelijk in het dagelijks leven in te passen is, organiseren CSG Het Noordik Vroomshoop en Stichting Welzijn Twenterand een beweegevenement op donderdag 3 april in sporthal De Stobbe te Vroomshoop.

Het Noordik en Stichting Welzijn Twenterand organiseren dit beweegevenement voor de jeugd in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar in het kader van de nationale campagne ‘30minutenbewegen`. Daarnaast maakt dit sportieve beweegevenement onderdeel uit van het BOS-impuls project ‘Stand-by For Action`.

In heel Nederland vindt komende donderdag deze campagne tegelijkertijd plaats, waarmee waarschijnlijk een record gebroken kan worden. In Vroomshoop zullen ruim 300 leerlingen van het Noordik deelnemen aan 30minutenbewegen. Dit vindt plaats in sporthal De Stobbe van 11.30 tot 12.00 uur middels een dansactiviteit. Medewerking wordt verleend door sportcentrum Living Well uit Vroomshoop. Alex Schilder zal op populaire muziek de ruim 300 leerlingen vol op in beweging krijgen en houden gedurende 30 minuten.

30minutenbewegen is een leefstijlcampagne die Nederlanders wil motiveren om meer te gaan bewegen. Veel van hen hebben te kampen met overgewicht. Uiteindelijk kan dit ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. 30minutenbewegen is er om Nederlanders te laten zien dat een kleine investering in tijd een groot verschil kan maken in de gezondheidstoestand. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) voert deze campagne uit in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Voor meer informatie: www.30minutenbewegen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier