1ste rolstoelbasketbalteam Second Dribble wint en verliest.

0
690

img_7712_2571

Afgelopen zaterdag reisde het Hardenbergs rolstoelbasketbalteam naar Alkmaar. Onder coaching van Dick van de Wetering werden 2 wedstrijden in de landelijke B-divisie gespeeld. Een hele reis met gemengd resultaat.
De eerste wedstrijd tegen HSVB uit Haren (gedeeld nr. 1) werd ingeschat als een zware wedstrijd. De man-to-man verdediging welke HSVB kenmerkt blijft een lastig ding voor SD. Toch werd er in de eerste twee kwarten goed weerstand geboden. Vooral de inzet van bankspeler Gijs Even uit Coevorden viel op. Later in de wedstrijd verzwakte de verdediging en vielen de schotjes niet meer. Omdat HSVB een bevriend team is was het wel een heel leuke wedstrijd om te zien. Fairplay, sportief, maar wel fanatiek en dynamisch. Uitslag: 24 – 48
De 2de wedstrijd werd gespeeld tegen ISR uit Ridderkerk, de nr.9 uit de competitie. Ronald Hofsink (Westerhaar) scoorde punten, maar miste de rust bij zijn vrije worpen. Daan Heemskerk (Hardenberg)maakte 14 van de uiteindelijke 27 punten. Het verdedigend evenwicht werd vooral door Mathijs Sprakel  (Hoogeveen) neergezet. Jan Willem Goldenbelt  (Deventer) wist de breaks goed af te dekken. De wedstrijd werd gewonnen met 27 – 19.
Het eerste team staat nu op een 6de plaats, maar moet nog 2 wedstrijden inhalen. De verwachtingen zijn goed. Voor meer info over rolstoelbasketbal in Hardenberg, bel Dick van de Wetering, 06-20004267.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier