1e team WvM speelt gelijk tegen landskampioen.

0
740

dammen_05WVM1 is redelijk van start gegaan met een 10-10 gelijkspel tegen landskampioen Van Stigt Thans. Het gelijke spel biedt perspectief voor het vervolg van de competitie, al hadden we VST liever al meteen op achterstand gezet.

De teamleider had slechts één doel met zijn opstelling. Hij wilde voorkomen dat Marino zou stuiten op Alexander Schwarzmann. In die opzet faalde hij volkomen, maar dat maakte hij later meer dan goed door als enige WVM`er te winnen.
Marino moest dus toch tegen Schwarzmann. Maar zijn slechte record tegen de wereldkampioen werd vandaag opgepoetst. Barkel nam resoluut de aanval en gaandeweg de partij kreeg hij een steeds betere positie. Eigenlijk had Marino daarom het remiseaanbod van de Rus moeten weigeren, want Schwarzmann had zeer nauwkeurig moeten spelen om een punt voor zijn ploeg binnen te halen. Zeker nadat hij in de slotstand 35-30 in plaats van het veel nauwkeuriger 25-20 speelde (omdat Schwarzmann de klok niet meer indrukte werd deze zet niet meer genoteerd).
Dik kreeg zelfs een analytisch winnende stand op het bord, nadat zijn tegenstander Anton van Berkel veel te lang volhardde in het spelen van een omsingeling. Alleen omdat Dik iets te omslachtig te werk ging in de afronding kon Van Berkel nog ontsnappen.
Edwin speelde een rustige partij tegen kampioen van Nederland Ron Heusdens en kwam niet in gevaar. Ook de partij van Jan Peter tegen Kloosterziel werd geruisloos remise. Boudewijn werd langzaam maar zeker in het nauw gedreven door Anatoli Gantwarg en kreeg groot nadeel. Hoewel Boudewijn zich uiteindelijk nog combinatief had kunnen redden was de uiteindelijke overwinning van Gantwarg zeker verdiend.
Peter stond vrijwel de gehele partij onder druk tegen Sven Winkel. Waarschijnlijk stond onze teamleider vlak voor de 50e zet zelfs verloren (nadere analyse moet dat nog uitwijzen), maar hij wist op wonderbaarlijke wijze te ontsnappen. In de slotstand, die, in tegenstelling tot een bericht op de KNDB-site, potremise was, verzuimde Winkel echter zijn 50e zet te spelen, waarna Peter zowaar een twee mocht noteren.
Auke bereikte voordeel tegen Dirk van Schaik, maar kreeg het winstplan tegen de goed verdedigende Schiedammer niet rond. Een omgekeerde situatie zagen we aan het bord van Danny. Hij speelde tussen de 30e en 40e zet onzorgvuldig en moest zwaar in de verdediging om een punt tegen Rob Clerc veilig te stellen. De tweede plusremise voor VST bereikte Frits Luteijn tegen Gil. Gil voerde een lange forcing uit, maar dit leidde uiteindelijk tot nadeel in plaats van voordeel. Vervolgens werd de partij door Gil alsnog deskundig naar remise gespeeld.
Mark Podolski maakte net als Marino na een jaar afwezigheid zijn rentree bij WVM. Hij bereikte een lichte plusremise tegen Jeroen van den Akker.

Al met al een terechte 10-10. WVM had iets meer plusremises dan VST, miste als enige een echte winstkans (op het bord van Dik) en boekte daar tegenover een gelukkige klokoverwinning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier