1e team WvM eindigt op 4e plek.

0
981

logo_dammers_sm_06
Met een mooi, zwaar bevochten overwinning op VBI Huissen sloot ons eerste team het seizoen af. Daarmee eindigde de ploeg op de vierde plaats, met evenveel wedstrijdpunten maar net iets minder bordpunten dan de nummer drie, Hijken DTC.

Tegen VBI werd een topprestatie geleverd. Aan zeven van de tien borden hadden de Huissenaren een hogere rating, slechts aan drie borden viel het ratingverschil in Westerhaars voordeel uit. Maar waar VBI slechts één overwinning en zes remises uit het ratingvoordeel haalde, daar deed WVM het aanmerkelijk beter met twee overwinningen en één remise.
Deze knappe overwinningen kwamen op naam van Boudewijn Derkx en Dik de Voogd. Boudewijn voerde de druk in de partij tegen Alex Mathijsen langzaam maar zeker op. Op het moment dat de spanningen hoog waren opgevoerd meende Mathijsen in plaats van een enkele ruil een dubbele ruil te kunnen nemen. Boudewijn sloeg echter anders en had een winnende combinatie achterop. Dik, die naarmate het seizoen vorderde steeds beter ging spelen, vloerde ditmaal oud NK-finalist Fred de Koning. Nadat Peter en Danny twee gevaarlijk ogende eindspelen naar remise wisten te brengen, was de zege een feit. Het winnende elfde punt werd uiteindelijk binnengebracht door Hin, die daarmee in zijn laatste wedstrijd voor WVM – Hin speelt volgend jaar voor Troesoe – een belangrijk aandeel in de zege had.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier