1e team Witte van Moort prolongeert titel met 100% score

0
778

dammen
Na 2 weken geleden met overtuigende cijfers gewonnen te hebben van Dedemsvaart, mocht het 1e team gisteravond richting Hengelo, omdat de concurrentie al te ver achterstond was de wedstrijd in Hengelo eigenlijk een formaliteit voor de eindrangschikking.

Maar de sportieve rivaliteit tussen beide clubs zorgt ervoor dat het altijd een beladen duel is, voor Hengelo was zelfs nog een 2e plek in het verschiet.
Het 1e team kwam dan ook op oorlogssterkte in het Denksportcentrum aan de Kuipersdijk aan.
Aan bord 1 mocht Marino Barkel, die niet zn beste damperiode meemaakt, aantreden tegen kopman Odin Mol. Marino moest in het middenspel een schijf offeren maar kon door voldoende compensatie toch het punt pakken. Hin Wong speelde aan bord 2 tegen Wytse Sytsma, na secuur spel wist ook Hin een punt te pakken en zo de 2e troef onschadelijk te maken. Danny Slotboom moest proberen om Egbert van Hattem te verschalken, maar van Hattem speelt al het hele seizoen goed, dus Danny moest berusten in een gelijkspel. Edwin Twiest pakte Jeroen Paalman al heel snel een stuk af, daarna duurde het nog even voordat Edwin een zeer fraaie rondslag kon uithalen. ” Het was even zoeken”
Aan de lage 4 borden kwam het 1e niet meer in gevaar, Bart Stegeman stond na 15 minuten al een stuk voor en was voor half 9 al klaar met zn partij tegen Pellekaan. Gerbrand Hessing, die tot nu toe een 100% score had in de provinciale competitie, speelde aan bord 7 tegen Joan Horst. Het krachtsverschil was veel te groot en Gerbrand maakte het mooi af met een 4 om 3 damcombinatie. Hiermee verzekerde hij zich van de topscorertitel in de Provinciale competitie.
Eddie Hilberink had in Jan Tanke een taaie tegenstander en wist niet verder te komen dan veel overwicht op het bord, maar de puntendeling kon Eddie niet voorkomen.
De nummer 2 op de topscorerslijst Herman Hilberink, zat aan bord 6 tegen John Smit. Herman eindigde deze competitie ook met een 100% score, maar met een wedstrijd minder, hij versloeg Smit met een leuke kleine forcing, nadat hij daarvoor een simpele 1 om 2 had gemist.

Uitslag 4-12

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier