0
443

Binnen een paar uur na het advies van informateur Kobes heeft het er alle schijn van dat zijn voorkeursoptie voor een nieuwe coalitie in de gemeente Twenterand al aan gruzelementen ligt, want het CDA zou toch niet met GBT in één coalitie willen zitten

Volgens de informateur, die net het gemeentehuis had verlaten, ligt een combinatie van GBT, CDA en ChristenUnie juist het meest voor de hand. Voor het CDA is de inzet nu de tijdens het lijsttrekkersdebat reeds door voorman Kerkdijk als voorkeur uitgesproken christelijke coalitie van CDA, ChristenUnie en SGP. Ook de SGP lijkt zich daar nu, in tegenstelling tot voor de verkiezingen, toe te bekennen, want zou een coalitie van GBT en ChristenUnie niet aan een meerderheid willen helpen.

Introductie scheiding

Na de eerste debatten in de vernieuwde gemeenteraad, waar nog geen enkele politieke spanning op zat, vond in de wandelgangen en overlegkamers van het gemeentehuis het echte werk plaats: bilateraaltjes over een nieuwe coalitie. Al snel bleek dat het CDA niets voelt voor een coalitie met GBT, ook niet met een derde partij erbij. In de loop van de avond koos de SGP ook voor die koers.

Beide partijen zouden de christelijke coalitie wensen, maar daarvoor is de ChristenUnie noodzakelijk. Onduidelijk is of voorman Smelt van deze partij daaraan wil meewerken. Binnen de ChristenUnie is wel interesse voor een coalitie met GBT. De partij wil een college met maximaal drie fulltime wethouders en zal bij deelname in welke coalitie dan ook zelf één fulltimer opeisen.(DeltaFM)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier