0
943

logo-vv-voorwaarts-125.jpgWaar Voorwaarts vorige week nog te veel kreeg, kreeg het zaterdag te weinig. Voor het gevoel kun je dan beter twee keer gelijk spelen, voor de punten is dit beter. Hardenberg’85 was zeer effectief en besliste daarmee de topper.
Om half 3 floot de scheidsrechter van de dag voor het begin van de wedstrijd en vanaf de eerste seconde dicteerde Voorwaarts de wedstrijd. De eerste kans was er dan ook al binnen 5 minuten voor Gert Dogger die een prima voorzet overschoot. Voorwaarts kreeg meer kansen en Mark Smelt was de grote man op het middenveld, zonder de anderen te kort te doen. Voorwaarts speelde de eerste 20 minuten erg goed en Hardenberg wist met de aanvallen van Voorwaarts geen raad. Een doelpunt kon niet uitblijven. Na een prachtige combinatie speelde Gert Dogger in de 7e minuut met een beweging Israel Basmaci vrij die oog in oog met de keeper van Hardenberg niet faalde. Voorwaarts ging door en kreeg meer kansen. Een wederom prachtige aanval eindigde bij spits Gert Dogger die vrij baan richting keeper kreeg. Helaas schoot hij tegen de keeper waar passeren van de keeper een betere optie was geweest. Uit het niets kwam Hardenberg’85 op gelijke hoogte, maar het was wel een prachtig doelpunt. Nonchalant uitverdedigen van Voorwaarts bracht de bal bij spits Rick Broek die verwoestend uithaalde en de bal snoeihard en onhoudbaar in de kruising schoot. Het enige schot op doel maar wel meteen raak.

Voorwaarts raakte niet van slag en bleef aanvallen. Hardenberg had inmiddels het spel van Voorwaarts door en de kansen werden spaarzamer. Toch kwam Voorwaarts nog 1 keer vrij voor de keeper. Via Israel Basmaci werd Robbin Jasper vrijgespeeld maar op moment dat hij wilde schieten werd hij vlak voor de keeper onderuit getrokken. Een zuivere penalty maar de scheidsrechter zag daar merkwaardig genoeg geen overtreding in. De rust werd bereikt met 1 – 1 waar Voorwaarts zeker met 3 – 1 had moeten leiden.
Na rust bleef Voorwaarts zoeken naar openingen maar vond deze steeds moeilijker. Hardenberg kwam meer in het spel en werd wat brutaler. Helaas was een discutabel moment in de 50e minuut de aanleiding voor een belangrijk moment in de wedstrijd. Een duidelijk buitenspel werd door de scheidsrechter niet gezien. De vrije trap die daarna volgde werd met een prachtige boog in de verre hoek geschoten waarbij keeper Dinand Stuifzandt deze verkeerd inschatte . Het tweede gevaarlijke moment van de bezoekers en weer een doelpunt, 1 – 2. Voorwaarts moest meer forceren en nam risico’s. Extra aanvallers werden ingebracht, Bram Visser op rechts en Tim Harms in de spits. Ook Timo ter Braak werd gebracht waardoor Wout Roelofs en Michel Lensen nog aanvallender kon spelen. Het leverde alleen een kopbal van Israel Basmaci op die van dichtbij over kopte. Door een persoonlijke fout in de 79e minuut, een te korte terugspeelbal, besliste Hardenberg de wedstrijd. Het werd uiteindelijk ook nog 1 – 4 via Rick Broek waarmee Hardenberg’85 liet zien uiterst effectief te kunnen zijn en Voorwaarts met lege handen stond. Gezien de wedstrijd was de uitslag zeer geflatteerd en had Voorwaarts zoals gezegd zeker een punt verdiend. Volgende week speelt Voorwaarts haar laatste competitieduel in 2013. Het moet op bezoek bij SVV’56 in Sibculo.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels (79. Tim Harms), Rene Nijhof, Bernd Bove, Wout Roelofs, Rutger Slot (75. Timo ter Braak), Michel Lensen, Mark Smelt, Gert Dogger, Robbin Jasper (69. Bram Visser), Israel Basmaci