19 t/m 25 september: Nationale fietstelweek

0
1146

fietsweek.jpgOok Twenterand telt mee

Op 19 september start het grote nationale fietsonderzoek. Net als vorig jaar worden de fietsbewegingen in Nederland in kaart gebracht. Waar fietsen we door? Waar hebben we oponthoud? Waar is het druk? Verkeerswethouder Ben Engberts: “Ook voor de gemeente Twenterand is dit belangrijke informatie. Hoe meer we weten, hoe beter we onze fietspaden kunnen verbeteren. Ik roep dan ook alle inwoners op om mee te doen!”.

Maandag 19 september geeft de wethouder zelf het goede voorbeeld door de fietstel-app te downloaden op zijn telefoon en op de fiets te stappen met in zijn kielzog een aantal ambtenaren. Ben Engberts: “Samen fietsen we een klein rondje door Vriezenveen. Met deze ludieke actie proberen we aandacht te vragen voor het nationale fietsonderzoek. Hoe meer Twenteranders met de Fietstelweek meedoen, hoe meer we kunnen met de informatie. Bovendien maken de deelnemers kans op leuke prijzen!”

Win een fiets!
Meedoen is heel makkelijk. Inwoners hoeven alleen maar de fietstel-app op hun telefoon te downloaden. Die registreert tijdens de fietstelweek alle fietsbewegingen. Bovendien maken ze dan ook kans op 1 van de 25 Veloretti designfietsen in een kleur naar keuze. De app is te vinden in de Google Playstore en de Apple store.

Introductie scheiding

 

Scholierenactie
Heel Nederland telt mee. Van jong tot oud. Dit jaar roepen we middelbare scholieren actief op om deel te nemen aan het fietsonderzoek. Op die manier brengen we ook de veel gefietste routes richting de scholen in kaart. Samen met de hele klas kan er bovendien kans worden gemaakt op een helikoptervlucht boven Nederland. Deelnemen is simpel: de Fietstel-app downloaden en met zoveel mogelijk klasgenoten zoveel mogelijk fietskilometers maken. De klassen met de meeste kilometers van de school maken kans op een van de drie helikoptervluchten.

Meer informatie: www.fietstelweek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier