0
677

11-9-2012-13-17-40.jpgTerug van weggeweest.
De Echte Krentenwegge van ‘n Boosman – Schipper Brood
Wie weet kent u het nog: Krentenwegge van Bakkerij Schipper uit Vriezenveen.
De echte van ‘n Boosman, met veel krenten.
De krentenwegge, ontwikkeld door Opa Johannes Schipper, ligt nog bij veel mensen in het geheugen. Vroeger was het dan ook één van de gewilde stoeten die bie ‘n Boosman werden gebakken. Jammer dat deze krentenwegge enkele jaren van de broodplank was verdwenen.

Introductie scheiding

Maar tegenwoordig worden ze weer, net als vroeger, gebakken door en bie ‘n Boosman.
Het recept is door bakker Coen Schipper(rechts ) overgedragen aan André Schipper(links).
Het bakken gebeurt nu niet meer in Vriezenveen, maar aan de Dalweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk op de Johanneshoeve.
De plaats waar Opa Johannes Schipper zijn boerenbedrijf had. Nadat zijn oudste zoons de bakkerij in Vriezenveen hadden overgenomen, begon hij met jongste zoon Roelf en schoondochter Gerrie deze ruilverkavelingsboerderij.
De boerderij is nu verbouwd tot een mooie logeer- en vergaderaccommodatie: De Johanneshoeve.
U kunt er terecht voor verschillende gelegenheden, vergaderingen in zaal ‘n Boosman en voor overnachting/B&B zijn er 4 luxe ingerichte boerderijkamers beschikbaar.
Samen met zijn ouders, Hermie en Johannes, runt André de Johanneshoeve.

Al op jonge leeftijd weet André dat hij later voor zijn beroep wil koken en bakken. Het bakkersbloed zit en blijft in de familie.
De bekende ‘n Boosman krentenwegge wordt nu door André Schipper, samen met Coen Schipper, op ambachtelijke wijze gebakken. Op dit moment wordt wekelijks een kleine hoeveelheid gebakken.

Wilt u een krentenwegge, ze zijn te koop voor 7 euro per wegge van een +/- 1 kg.
Een bestelling kan het beste telefonisch 0546-659115 of via het contactformulier van www.dejohanneshoeve.nl
De krentenwegge kan ook verstuurd worden via TNTpost, want zoals u weet is onze krentenwegge lang vers te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Typ je naam hier