0
1380

promotie-400x300.jpgIn een zenuwslopend duel wist SDO/UNI 1 zaterdag 16 juni promotie af te dwingen naar de 2’de klasse. In Oldeholtpade werd er gespeeld tegen de Flamingo’s uit Buitenpost. Na een prima begin waarin het kansen genoeg wist te creëren maar het vizier niet op scherp stond namen de Flamingo’s een 2-0 voorsprong. Via 2-2 wist de Flamingo’s uit te lopen naar een 6-3 voorsprong. SDO/UNI bleef geconcentreerd korfballen en wist vlak voor rust terug te komen tot 7-6. In de slotseconde voor rust wist de Flamingo’s een vrije bal te benutten waardoor de ruststand 8-6 zou zijn.

De tweede helft speelde SDO/UNI beter en had het wat meer grip op het aanvalsspel van de Flamingo’s. Nadat de 8-8 op het scorebord was komen te staan, was het telkens stuivertje wisselen. Na 70 minuten stond er gelijke stand op het scorebord 13-13. De verlenging waarin 2x 5 minuten gespeeld zou gaan worden speelden beide partijen een prima wedstrijd. In de slotminuut van de tweede verlenging leek de beslissing gemaakt door SDO/UNI, via een doorloopbal werd de 16-17 op het scorebord gezet. Toch wisten de Flamingo’s via een mooi afstandsschot nagenoeg vanaf de middellijn 10 seconden voor het eindsignaal wederom de gelijkmaker te maken (17-17).

Strafworpen zouden uit gaan wijzen wie de uiteindelijk winnaar zou worden in een wedstrijd die overigens geen winnaar verdiende want beide ploegen waren gewaagd aan elkaar. De strafworpen serie eindigde ook in een gelijkspel, en via de “golden goal” zouden de strafworpen genomen worden. Flamingo’s nam de eerste strafworp maar miste. De beslissende stip werd gemaakt door SDO/UNI en het hele team en alle supporters barstte in vreugde uit!

Een prestatie van formaat waar vooraf in het begin van het seizoen geen rekening mee was gehouden. Na het zaalseizoen waarin het kampioenschap in de 4’de klasse was binnen gehaald bleek het team van coach de Krey in de opgaande lijn te zitten. De tweede helft van het veldseizoen werd er maar 1 duel verloren en bleek het een constante ploeg te zijn. Of het team volgend jaar mee kan in de tweede klasse zal de toekomst uit wijzen!