WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Januari (2018)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Weer

Nieuws

Nieuwjaarsreceptie Chr. Mannenkoor Westerhaar | geplaatst op donderdag 18 januari 2018
download-3.jpgDinsdagavond 9 januari werd er in de V- sterij van de Klaampe de nieuwjaarreceptie gehouden.

Nadat de voorzitter eerst terugblikte op het afgelopen jaar en de wens uitsprak om in 2018 zo door te gaan maar dan met het liefst met meer leden. Dus bij deze mannen van Westerhaar iedereen kan zingen dus meld je aan elke dinsdagavond van half 8 tot half 19 repeteren we in "de Bron" aan de Wollegrasstaat 8 in Westerhaar. Na de opening hebben de leden samen met hun partners genoten van een heerlijk stamppottenbuffet en werd een ieder verrast het meest de persoon in kwestie. Onze dirigent Fred van Dijk uit Dedemsvaart is dit jaar 25 jaar dirigent van het Chr. Mannenkoor Westerhaar. Dit in al de jaren in goede harmonie daarom sprak de voorzitter de wens uit dit nog jaren vol te houden.

De voorzitter overhandigde hem met dit heugelijk feit een cadeaubon in voor zijn partner natuurlijk een mooie bos bloemen.

Door het behaalde resultaat op het concours in Schiedam van 4 november j.l. mag de Slagwerkgroep van Chr. Muziekvereniging SDG Westerhaar op 20 januari a.s deelnemen aan het NK Marching & Music Contest in het sportcentrum Arcus te Wijchen.

De slagwerkers komen uit in de 3e divisie en zullen concerterend het nummer Allegria van Charles van Zanten en marcherend het nummer Caballero van Leon Camp ten gehore brengen. De laatste weken is er opnieuw flink intensief gerepeteerd, waarbij men tevens gebruik heeft gemaakt van een sporthal van een nabijgelegen plaats en zelfs een grote bedrijfshal is gebruikt als oefenruimte.De slagwerkers zullen tijdens hun optreden ondersteund worden door een grote groep supporters die met hen mee zullen reizen naar Wijchen.

Het optreden van SDG staat deze dag gepland om 13.45uur.

Matig begin dammers Witte van Moort Halve Finales NK | geplaatst op maandag 15 januari 2018
wong-kalk-2018.jpgOp zaterdag 13 januari werden de eerste 2 kwalificatiewedstrijden gespeeld in Kampen voor het NK dammen 2018. Dit jaar zijn er maar liefst vier dammers van Witte van Moort vertegenwoordigd om een plaats te bemachtigen voor de NK Finale.

Yuen Wong speelde in groep A twee remises en in diezelfde groep speelde Steven den Hollander remise en verloor een partij. In groep B presteerden Gerbrand Hessing en debutant Mitchel Mensinga niet veel beter. Beiden speelden eveneens remise en verloren er één.

Door deze slechte start is er dus veel werk aan de winkel voor de dammers, wil men nog een kans maken op een plek in de finale. Over 2 weken hebben de dammers de mogelijkheden om hun slechte start ongedaan te maken. Dan staan ronde 3 en 4 op het programma.

logo-korfbal.jpgZaterdagavond 13-01 was het de 2e wedstrijd in het nieuwe jaar waar de oranjehemden het op moesten nemen tegen Blauw Zwart dat koploper is. De oranjehemden wisten dat het een moeilijke pot zou gaan worden maar hoopten het goede spel dat vorige week voordeed door te trekken.

Om 18:30 floot de scheidsrechter de wedstrijd in waar Blauw Zwart zeer sterk aan begon en al duidelijk zichtbaar was dat SDO het moeilijk zou gaan krijgen. Blauw Zwart opende de wedstrijd met een snel doelpunt en SDO begon de wedstrijd niet sterk waar Blauw Zwart van wist te profiteren. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg SDO langzamerhand meer grip op de wedstrijd waar het zich ook kon verzetten tegen de aanvallen van Blauw Zwart. Echter wist Blauw Zwart telkens te antwoorden op de aanvallen van de oranjehemden en liep de thuisploeg steeds verder uit. Ruststand: 9-2 Blauw Zwart

Na een peptalk van de trainer begon SDO sterker aan de 2e helft en werd het meteen meer een wedstrijd. SDO kon het spel wat ze wilden spelen vertonen en begon langzaam haar doelpuntjes mee te pikken. Echter wist Blauw Zwart wederom te antwoorden en scoorde zakelijk met de oranjehemden mee. Na 30 minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd af en was de uitslag 17-6.

Volgende week treedt SDO thuis om 16:30 op tegen de nr. 4 van de lijst Rigtersbleek/Cottus 3. Waar het zich gaat strijden om de klasse te behouden.

SDO verliest van concurrent Blauw Zwart

 

Lees meer...

Donderdag 25 januari is het Landelijke Gedichtendag. De bibliotheken in Twenterand geven opnieuw aandacht aan deze landelijke dag door de organisatie van de gemeentelijke gedichtenwedstrijd. Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen De Regenboog, De Bron, De Pölle, Elthetoschool, De Fontein locaties Oranjestraat en Hoofdweg,

De Blokstoeke, De Smithoek, Kennedyschool en De Maten hebben op school mooie gedichten gemaakt. Dit jaar was er vooraf geen thema gekozen, zodat in de klas kon worden aangesloten bij een thema dat op dat moment centraal stond. Ook schreven in sommige groepen de leerlingen hun gedicht op basis van de workshop gedichten schrijven, die ze in de klas kregen aangeboden. In de afgelopen maanden zijn er dan ook ruim 300 gedichten geschreven! Al deze gedichten zijn gelezen en uiteindelijk zijn er 16 dichters genomineerd.

Wie wint de gedichtenwedstrijd in Twenterand?

Lees meer...

De Johanneshoeve wint Gouden Zoover Award | geplaatst op maandag 15 januari 2018
jh.jpgDe Johanneshoeve behoort tot de beste accommodaties van het land. Afgelopen woensdag zijn op de vakantiebeurs in Utrecht de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt.
Gedurende het hele jaar 2017 zijn er verscheidenen reviews geschreven door vakantiegangers die hun ervaringen graag delen om anderen te helpen bij het vinden van de perfecte vakantie. Een 9.2 voor De Johanneshoeve Tijdens de feestelijke award uitreiking was de top tien van elke categorie aanwezig om de award in ontvangst te nemen. We zijn ontzettend blij met deze hoge waardering van onze gasten. We werken elke dag ontzettend hard om de beste service en kwaliteit te bieden en dan is het natuurlijk fantastisch dat dit wordt beloond met een Gouden Zoover Award, aldus Fam. Schipper van de Johanneshoeve
Oud Papier actie SDG zaterdag 13 januari 2018 | geplaatst op donderdag 11 januari 2018

logo-oud-papier.jpgZoals gebruikelijk op de 2e zaterdag van de maand, gaat muziekvereniging SDG zaterdag a.s. vanaf 8.30 uur in geheel Westerhaar weer het oud papier ophalen.
U wordt vriendelijk verzocht om uw oud papier netjes verpakt aan de straat te zetten.
Mocht de oud papier wagen uw huis al gepasseerd zijn dan is het altijd nog mogelijk uw oud papier op zaterdagmorgen tot 12.00 uur te brengen naar de hoek Oranjestraat-Leidijk.
Uitslag obligatietrekking SDG van het jaar 2017 | geplaatst op donderdag 11 januari 2018

De onderstaande obligatienummers zijn in het jaar 2017 uitgeloot:
008, 022, 033, 040, 042, 044, 055, 070, 076, 082, 084, 087, 098, 117, 120, 133, 137, 153 en 164
Onder voorbehoud van drukfouten
Thijs Jansen Overijssels kampioen dammen bij de Welpen! | geplaatst op maandag 8 januari 2018

logo-WvM.jpgIn de kerstvakantie is traditiegetrouw het Overijssels kampioenschap dammen bij de jeugd gespeeld in het clubgebouw van damclub Denk en Zet/Witte van Moort. Dit jaar had Witte van Moort een afvaardiging van 3 spelers.
Vanwege de geringe provinciale aanmelding werd er eerst in gecombineerde poules gespeeld. Om die reden zat Thijs Jansen eerst in een poule met welpen en pupillen. Thijs had een goede vorm te pakken want hij wist zelfs van paar pupillen punten af te pakken en verder van alle welpen te winnen. Broer Niek Jansen zat ook bij Thijs in de poule, Niek is dit jaar eerstejaars pupil. In de ochtendronde wist hij al zijn partijen te winnen. Een goede opmaak naar een goed resultaat. Rich van Lenthe deed ook mee namens Damclub Witte van Moort. Dit was zijn eerste damtoernooi. Rich had in de ochtendronde een zware poule aangezien hij bij de oudste deelnemers werd ingedeeld. Hij speelde echter goede partijen en wist vijf punten te halen.
's Middags werden de finalepoules gespeeld. Bij de pupillen werd Rich na een goed toernooi gedeeld vierde van Overijssel, voor een eerste toernooi kan hij terugkijken op een goed toernooi! Niek had het wat zwaarder in de middag ronde. Nadat hij de barrage nipt verloor van Samantha van Regterschot eindigde hij op een de derde plek! Bij de Welpen was Thijs na de ochtendronde favoriet voor de titel. En dat maakte hij 's middags ook waar. Hij wist 's middags alle partijen te winnen wat hem de titel Overijssels Kampioen oplevert en daarnaast deelname aan het Nederlands kampioenschap Sneldammen in juni!
SDO verliest ruim van sterk Achilles | geplaatst op maandag 8 januari 2018

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag stond voor SDO 1 de eerste competitiewedstrijd van 2018 op het programma. De ploeg speelde in Almelo tegen koploper Achilles 1. De Westerhaarders wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, maar misschien kon de ploeg stunten tegen de lijstaanvoerders.

Om 15:10 uur vloot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het eerste doelpunt van deze krachtmeting werd gescoord door een heer van SDO, 0-1. Daarna nam Achilles het heft in handen. De thuisploeg speelde sterk en was heel efficiënt. SDO kon hier zowel verdedigend als aanvallend weinig tegen over zetten. Zo sloeg de Almelose ploeg snel een groot gat. Halverwege de eerste helft stond het al 11-3. Ook in het restant van het eerste deel van de wedstrijd, konden de Oranjehemden geen vuist maken tegen het enorm hoge schotpercentage van de thuisploeg. De ruststand was veel zeggend, 17-5.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Achilles deelde de lakens uit en SDO was niet bij machte om het initiatief over te nemen. Zo kon de Almelose formatie uitlopen naar 24-7. De wedstrijd was natuurlijk al lang en breed beslist. Toch wist SDO in het slot van de wedstrijd nog een aantal doelpunten te maken. Einduitslag Achilles - SDO 32-12

Een pijnlijke nederlaag voor de SDO'ers. Toch zal de ploeg niet te lang bij de pakken neer moeten gaan zitten, want volgende week staat er een belangrijke wedstrijd op het programma in de strijd voor handhaving in de derde klasse. De ploeg van Jan Nijkamp zal het dan opnemen tegen de hekkensluiter, Blauw Zwart 1. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal 'n Dikken te Wierden om 19:45 uur.